Šta je novo?

LG LD550 i wireless

kajla

Cenjen
Učlanjen(a)
01.09.2010
Poena
159
Televizor izmedju serije 4 i 6,u odnosu na 4 koja ima 50 hz serija 5 ima 100hz,a kad mu se odradi usb hack i dobijete movie on usb onda je razlika u odnosu na seriju 6 wireless.Svakako odlican tv, ali bi bio full kad bi mu se ishakovao i usb za wireless s obzirom da ima wireless izlaz(wireless control) sve ukazuje da je to moguce.Da li imate neke novosti na tu temu?

pozz :wave:ja sam kupio isti pre 3 nedelje-i rekli mi pre toga da taj ima fabricki usb media player-medjutim prevara-u meniju imam samo music i pictures-LE serije imaju fabricki softwer za usb movie itd-ne znam da li hack usb mozemo uopste da komentarisemo....,)

Zasto ne bi mogli da komentarisete usb hack?

Ljudi, nemojte misliti da je tako jednostavno hakovati wireless da radi sa bilo kojim dongle-om, tu zapravo ima mnogo posla. Ako se napravi custom firmware, mozda ce i moci, do tada nemojte pokusavati nesto ako niste veliki poznavalac linuxa i programer. Hackovanje usb-a je jedna prica, kod koje je procedura veoma jednostavna, hakovanje wireless DLNA opcije je nesto sasvim drugacije. Ako bude bilo vesti, verujte mi, saznacete vrlo brzo.

e pa ja nisam hteo zbog pravila foruma-ne znam da li hackovanje usb-a spada u pirateriju-ali eto kad vec pricamo o tome-imam jedno pitanje-da li hackovanjem usb-a ponistavamo garanciju-jer mislim da je to malo nezgodno-kupiti tv za te "velike"pare-hackovati usb-i odeee garancija-meni to ne deluje bas zanimljivo (nadam se da gresim):smash:

@kondenzator,pa da ,gubis garanciju,ali te nista ne sprecava da stvari vratis na staro,jer kako je lako ukljuciti movie usb tako je lako i iskljuciti pre nosenja u servis.Jedino ako si maler pa ti pukne napajanje ili sta vec ,pa ne mozes ni da upalis tv.Mada licno mislim da ni tada ne bi trebalo da bude problema.....
@Gizmor,nisam ni mislio da radi sa bilo kojim nego sa njegovim lg dongle-om,ali ovog momenta,koliko ja znam, neces dobiti wireless ako taj njihov,originalni ubodes u usb ovog tv-a, to je ostavljeno za seriju 6, pitanje je da li mozemo dobiti wireless na usb serije 5,jer, ponavljam,on ima wireless control port pozadi.Da li se, mozda nekako on moze iskoristiti,pa da se tu spoji na njihov dongle.

e pa ja nisam hteo zbog pravila foruma-ne znam da li hackovanje usb-a spada u pirateriju-ali eto kad vec pricamo o tome-imam jedno pitanje-da li hackovanjem usb-a ponistavamo garanciju-jer mislim da je to malo nezgodno-kupiti tv za te "velike"pare-hackovati usb-i odeee garancija-meni to ne deluje bas zanimljivo (nadam se da gresim):smash:

Kakva crna piraterija heh, nema nista lose u otkljucavanju usb opcije. Garanciju neces izgubiti, a ako zelis da budes siguran ako nosis televizor iz nekog razloga u servis, mozes da vratis usb opciju kako je bila pre otkljucavanja. O tome koliko je ovo dozvoljeno na forumu moze da posvedoci tema sa 125 strana i 182k pregleda :D

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=207422&page=125

@kajla

Upravo tako, oficijalni LG USB dongle nije podrzan na evropskom modelu LD550. Wireless control port je nesto drugacije i nije USB ulaz. Evropski LD550 nema internet mogucnost ( Netflix, Yahoo, Youtube, Picassa widgeti itd. ) koliko sam citao, a taj Wireless control port valjda sluzi samo za wireless povezivanje uredjaja sa televizorom, konkretno LG Wireless media box.

http://www.lg.com/us/tv-audio-video/accessories/LG-tv-accessories-AN-WL100W.jsp

Dakle, Wireless DLNA nije moguc na ovom televizoru, jedino ovo media box resenje radi.

Takodje postoji i ovo Infrared resenje sa povezivanje sa drugim uredjajima, koliko je to korisno u praksi nemam pojma.

[YOUTUBE]Mbj3RdGxBz4[/YOUTUBE]

ok-hvala na odgovoru-kratko i jasno-ja sam cackao po net-u i citao o tome kako se pali servisni meni-pritiskom na taster na tv-u "OK" drzimo ga zjaedno sa tasterom "Ok" na daljincu- ali meni to nije upalilo servisni meni :p da li neko zna kako se to stvarno radi-unapred hvala :,,:

>>There is also a tool Opt 5 in the EZ menü.
It shows settings for WiFi, Skype, Channel Browser, Netcast Service etc ....
Oh and in Tool Option are Wireless Ready and DVR Ready.<<
ima tu nesto,samo ne smem da cackam

Nazad
Vrh Dno