Šta je novo?

LG LB serija televizora sa DVB-T2 tunerom

Mozda bude moglo da se sbudzi i stavi web os 2 sta mislite? :D
 
Sad ste me svi natripovali oko problema s tim WebOS-om a taman planiram da uzmem 47LB650V sledeće nedelje... Previše informacija sa svih strana i naravno sada ne znam šta da radim.
 
Ja sam zadovoljan slikom i 3d efektom. Malo podešavanja i može da se dobije jako dobra slika. Samo interfejs je do bola. Vidi prvo probaj pa ako možeš da živiš sa tim da svaki ulazak u podešavanja čekaš 3s i ne znaš fa li je prihvatio komande onda kupuj.
 
^Uzmi sony :D
 
Poslednja izmena:
Ako mi nađeš Sony s' takvim karakteristikama za 500€, javljaj, drage volje ću ga uzeti :)
 
Ali je 42". LG je 47".
 
Stavio sam 04.41.32 update na 42LB730v i ne radi ništa brže.

Nisam primetio nikakve nove opcije, mada nisam puno ni istraživao.
 
Sad ste me svi natripovali oko problema s tim WebOS-om a taman planiram da uzmem 47LB650V sledeće nedelje... Previše informacija sa svih strana i naravno sada ne znam šta da radim.

Nemoj da te plaši WebOS. Dobro to sve radi, nego smo mi dobri kritičari. Mi ne krijemo mane LG TV-a, nego kažemo onako kako jeste. Neki se odmah uhvate poređenja tipa vaši LG su njesra a naši XY su strava. Svako ima svoje modele koji su slabiji i jači, svako ima svoju tehnologiju itd. Ja im najviše zameram na reprodukciji subtitlova (i 3D subtitlova) povezivanju sa računarima. Samo zbog ove dve stvari ja ne bih preporučio LG TV nekome da ga kupi. Sad ja ne znam i nisam pratio ostale marke koje oni probleme imaju. E da i podrška - nemaš kome da se žališ. I da pišemo ovim našim, nisi sigruan da li će uopšte poslati onima koji su glavni u otklanjanju grešaka. Osim toga pitanje je i za recimo ove modele dokle će ići podrška što se tiče update-a za WebOS.
 
Poslednja izmena:
Ja im najviše zameram na reprodukciji subtitlova (i 3D subtitlova) povezivanju sa računarima. Samo zbog ove dve stvari ja ne bih preporučio LG TV nekome da ga kupi.

Šta konkretno ne valja oko povezivanja sa PC-em?
 
Ja ne primetih nikakve probleme sa povezivanjem
 
Povezivanje sa računarom je extra i uz odgovarajući player sve ide extra. Njegov interni player nisam ni koristio
 
milirad
"Ja im najviše zameram na reprodukciji subtitlova (i 3D subtitlova) povezivanju sa računarima. Samo zbog ove dve stvari ja ne bih preporučio LG TV nekome da ga kupi".

Ala ti nešto nisi dobro odradio. Povezivanje sa računarom i reporodukcija subtitlova i 3D subtitlova je idealno.
 
Možda nisam bio dovoljno precizan. Mislim na WiFi povezivanje ili povezivanje putem UTP kabla. Kada se tako poveže LG sa računarom onda ima problema sa reprodukovanjem subtitlova. Nisam mislio na povezivanje putem HDMI kabla. Onda nema problema, ali tada i ne koristite neki LG-jev player, zar ne, nego ceo posao odradi PC.
 
Aaaaa to je drugo onda. Ja sam svakako nameravao da PC i TV povežem putem HDMI kabla, tako da tih problema neću imati :)
 
krastavac ja imam problem sa subtitlovima za 3d ali LG je extra TV i nemam ni jednu jedinu zamerku. DA NE SAMRAM više sa titlovima za 3D filmove ali sve sam probao i ne ide jednostavno neće da se očitaju i to je to. Jedino sto hoće da radi, a to je u SRT ekstenziji ali tada umesto ć i č imam ae i e sa nekim znakom pa na kompu u editoru umesto da ukucam ć i č ja kucam samo c i tako sačuvam taj fajl. Jer ako bih hteo da promenim slova komp neće da sačuva krastavac. Tako da titlovi sigurno rade ako su u SRT ekstenziji.
 
Poslednja izmena:
Ja ne znam odakle skidas te titlove za 3d filmove, ali ja nemam takvih problema. Uzeo sam tv 29.12 i pogledao sam do danas 10 3d filmova sa titlovima preko usb-a, i sve radi dobro.

E sad, ne slazem se sa tim da je lg extra tv, nije los ali je daleko od toga da je extra. Spor ui, cesto iskakanje iz aplikacija uz poruku da nema dovoljno memorije, dse i jos dosta toga mu nedostaje da bi bio extra!
 
Titlove skidam sa prevodi.com a odakle ti skidaš? Nemam tih problema o kojima govoriš tako da je za mene lg extra ali to ne znači naravno da je i tebi.
 
@Nebojsa25: Reci mi molim te, koje su ti bile ekstenzije tih 3D subtitlova.
 
Ja ne znam odakle skidas te titlove za 3d filmove, ali ja nemam takvih problema. Uzeo sam tv 29.12 i pogledao sam do danas 10 3d filmova sa titlovima preko usb-a, i sve radi dobro.

E sad, ne slazem se sa tim da je lg extra tv, nije los ali je daleko od toga da je extra. Spor ui, cesto iskakanje iz aplikacija uz poruku da nema dovoljno memorije, dse i jos dosta toga mu nedostaje da bi bio extra!

Koje aplikacje ti prave problem? Meni se još ni jednom to nije desilo
 
Skidam sa titlovi.com, svi su u .srt
 
Možda znate a možda i ne nedavno u Las Vegasu je održan recimo sajam tehnike (sve što može da vam padne napamet i još po nešto) ,zanimljivo je da je LG prikazao oled televizore koji se na vaš zahtev zakrive činimi se do 3 cm i obrnuto isprave se i budu ravni ,neverovatno evo snimka
 
Skidam sa titlovi.com, svi su u .srt

Zato sam i pitao. Dakle to što ti gledaš su obični 2D prevodi preko 3D filma. 3D subtitlovi se prikazuju duplo kada ih gledaš bez 3D naočara i na obe slike bez obzira da li je SBS ili OU (T/B) i imate osećaj dubine i kod njih - kao da su ispred ili iza slike, zavisi kako ih podesite u nekom programu (npr. 3D subtitler) ili na nekom od već spomenutih sajtova. Ekstenzije tih subtitlova su obično .smi, .idx/.sub, .ass, .ssa.
 
Kad smo vec ponovo kod 3D titlova. Nisam bas siguran da sam najbolje shvatio da bi ovo trebalo da radi na TV-u ali meni kada na http://subtitle3d.com/ konvertujem titl bilo u .ass ili .ssa kada pustim film na TV-u, to jednostavno ne radi. Na LB650V u obe varijante vidim samo jedan titl, znaci kao obican 2D titl, a na LA660S vidim opet 2D titl ali dupliran, ali ne u SBS ili OU varijanti nego bukvalno odmah iznad prvog titla koji stoji na mestu gde i inace treba da stoji titl pojavljuje se drugi ( znaci ne kao OU nego bukvalno 2 titla jedan odmah iznad drugog ). Na kompu naravno obe varijante rade kao i ono sto sam dosad koristio konverizija kroz 3Dsubtitler te koristim PC->HDMI->TV varijantu koja jelte radi ali me mrzi da svaki put kad hocu da gledam 3D film razvlacim 10m HDMI kabla od kompa do TV-a. Ima li uopste nekog resenja da se iz samog playera na TV-u prikazu 3D titlovi, kako mi se cini ne ili ja pak negde gresim.
Uzgred, ovaj http://subtitle3d.com mi nije bas jasan, u cemu je poenta konverzije u 3D titl ako nema opcije za podesavanje dubine, nije li to onda isto sto i 2D titl ako stoji na poziciji 0 ? Kod 3dsubtitler-a po preporuci koristim dubinu -3.
 
Poslednja izmena:
Ima li uopste nekog resenja da se iz samog playera na TV-u prikazu 3D titlovi, kako mi se cini ne ili ja pak negde gresim.
Več godinu dana, u krug, vrti se ista priča. Da pokušam razjasniti. Znači prikaz pravih 3D titlova, sa dubinom, u formatu .sub, koji se dobija konverzijom .srt titlova, pomoću programa 3D subtitler, je moguće samo vezom PC sa televizorom putem HDMI kabla. Ako se film pušta iz samog TV playera nije moguće imati 3D titlove. Titlovi postoje, ali idu u klasičnom srt. formatu.
ps- Da bi bili sigurni da je titl u 3D, bez naočara oni treba da budu mutni i podebljani.
 
Poslednja izmena:
Ok, to sam i mislio i znao od ranije, nego videh da mjsasa kaze da njemu radi direktno na TV-u, pa me malo to zbunilo, rekoh da ipak nije nadjena neka fora da proradi ili ja nisam bas najbolje shvatio sta je on hteo da kaze.
 
Nazad
Vrh Dno