Šta je novo?

LG LB serija televizora sa DVB-T2 tunerom

lb650v

Pozdrav. Jel ima neko problem sa nedostatkom memorije? Znaci nema sanse da pustim film posle zadnjeg azuriranja. Non stop restartuje "web pregledac" zbog nedostatka memorije. Inace pre sam mogao da gledam online filmove sa nekih sajtova.

Ma jesam brisao....ne vredi. Dal moze kako da se vrati na predhodni sistem pre aziriranja?

Već dve godine imam LG 42LB671V i dobro je radio do pre nekoliko dana. Problem koji se javio je vezan za WiFi konekciju. Nekad se konektuje sam, nekad ne vidi mrežu, a svi telefoni i tableti u kompjuteri u kući je vide. U istoj prostoriji je sa ruterom - na 3m su jedan od drugog. Vratio sam ga na fabrička podešavanja, ali nije pomoglo. Ne znam šta da mu radim. Da li postoji neki "HARD RESET" koji bi mu možda pomogao? Jel imao neko ovakvih problema?

Ceo dan isčekujem i čežnjivo pratim ovu temu u nadi da će me neko obradovati :(

Jeste komplikovano.... Generalno ovaj web pregledac je bas loš. Neki dan videh da na novim lg modelima ima "opera browser"
Eh sto ne moze na starije modele tako nesto ili "Chrome" jos bi bolje bilo.

ja nigde ne vidim Operu kao browser, postoji neka Opera TV kao platforma za aplikacije valjda, ali to je nešto drugo

Jeste komplikovano.... Generalno ovaj web pregledac je bas loš. Neki dan videh da na novim lg modelima ima "opera browser"
Eh sto ne moze na starije modele tako nesto ili "Chrome" jos bi bolje bilo.

ja nigde ne vidim Operu kao browser, postoji neka Opera TV kao platforma za aplikacije valjda, ali to je nešto drugo
Moja greska....videh u winwin neka akcija smart led skyworth za 62990...a meni nesto na pameti LG...previd ***

Proradio mi je Internet posle promene regionalnih podešavanja... Odrekoh se Srbije zarad Interneta na TV-u...
Eto, takav sam ja Srbin...

Radi li kome PopcornTime na LG Smart TV-u? Gledate li i preko čega online filmove na vašim LG-ovima?

Koliko znam nema popcorn za webOS...ja strimujem sa kompa popcorn...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Radi li kome PopcornTime na LG Smart TV-u? Gledate li i preko čega online filmove na vašim LG-ovima?

Meni radi tako što je na PCu instaliran. Pre pokretanja sadržaja kao plejer u popcorntime izaberem DLNA LG TV i to je to. Ja ovako četo gledam i klasične torrente kada me mrzi da čekam da se skine. Prevućem torrent u PT i pravac cast na TV. Ovako ne moram da gledam buđave PT ripove već izvore koji mi odgovaraju.

Gde povuces torent ?
Moze neko objasnjenje?
Meni je najlakse da strimujem sa laptopa preko popcorna na nacin koji je neko rekao. Samo ga pustim preko dlna na tv. Mada ima sajtova koji sjajno rade i imaju dobar izbor serija i filmova. Malo smaraju reklame ali nakaci se mis i odmah resen problem.
Mojo omiljeni su filmotopia, serijal, nekad bacim pogled i na filmovitu. Vidim da i ostali ukucani gledaju turske serije na nekom sajtu ne znam kako se zove :D
Meni se ponekad pojavi ta greska da nema memorije ali brisanjem istorije vrati se u normalu. Probaj da vratis tv na fabricka podesavanja pa da krenes iz pocetka sa podesavanjima zemlje i svega ostalog.
Mene najvise nervira kod LF serije je kada napravim jedan mod slike kakav mi se svidja( ja sam podesim boje, temperaturu...) on se pamti samo na tom ulazu npr.HDMI. Tog modula nema npr kada se prebaci na neki drugi ulaz npr kablovska, satelitska. Neverovatno je damora da se za svaki ulaz pravi novi korisnicki mod za sliku.

Zar te prilikom pravljenja, recimo "expert1" ne pita na kraju za koje ulaze zelis takva podesenja i ti kao cekiras sve i to je to?
Nemam vise tu seriju ali nesto mi se cini da LG tako nesto radi??

Ne pita me da li zelim na sve ulaze samo sacuva taj mod za konkretni ulaz.

Poz ljudi
nabavio neki WiFi ripiter marke Comfast Cf-Wr 150N prebacio ga na AP mod pustio net preko njega i sve to radi, tv ima internet, telefon ima internet i oba uredjaja su povezana na isti AP (na istu mrezu) a sve u cilju da pojacam signal koji prima moj Lb 650v, posto sa starog rutera tamo gde je postavljen i nemam bas najbolji signal do tv-a. I sad sve to da kazem radi, pusta you tube sve kako treba...
Al ne lezi vraze bio srecan samo 5-10 min dok nisam primatio da mi se vise Tv ne vidi u YouTube aplikaciji na mobilnom iako su oba uredjaja povezana na istu WiFi mrezu, onda sam ustanovio da ni Lg webos daljinski aplikacija ne vidi TV.. Napominjem da je sve radilo kako treba ranije samo sam uredjaje skinuo sa stare kucne mreze koja je sad ugasena i prebacio na novi AP. Jel imao neko ovakav problem i kako ga je resio, napominjem da je u mrezna podesavanja u tv-u ukljuceno povezivanje sa drugim uredjajima ...

Da li na AP stavio isti SSID? Mozda se tv i telefon zbune zbog AP-a? Probaj da uradis sve iz pocetka ili jednostavno ap spojis lan kablom na tv ako ga mozes staviti u blizini tv-a. Tv ce imati daleko stabilniju vezu ako recimo radis DLNA prenos ako je spojen LAN kablom a ne preko wifi mreze. Barem je kod mene u zgradi tako jer je zagusenje mreze veliko na 2.4Ghz. Ima preko 40 dostupnih mreza koje nadje tv i prenos zna da prekine odjednom zbog nestabilne konekcije.

"Web video caster" nije los programčić za strimovanje sa telefona na tv.

Poz imam lg 42lb550 i problem vec duze vreme kad se upali posle malo duze pauze trazi ponovno programiranje tv i kanala sve ispocetka kao kad je prvi put to uradjeno. Jednom sam mu preko flesa radio update koji bio dostupan pre oko god dana i neko vreme je radio normalno i onda je nastavio po starom. Nisu izbacivali novi update. Sta mi je ciniti? Sta moze biti uzrok ovog problema posto do podesavanja sigurno nije?

Zasto li mi je 3D prestao da radi? Znaci isti snimak koji sam pustao pre godinu dana , sad prikazuje kao obican... Imam lb650v

Ako neće automatski, probaj ručno da ga nateraš. Nekada ne prepoznaje koji je format, pa ti onda pritisni onaj taster 3D na daljincu i izaberi da li je SBS ili OU i trebalo bi da pusti.

Sta je sad aktuelno od dvbt2 televizora?
Ima li potrebe za 4k ili je full hd sasvim dovoljno?
Kome carstvu se privoleti, LG-ijevom ili Samijevom ili ipak vredi pokusati medju nekim od ostalih?
Bez 3D...

Gledajući kakvo je stanje kod nas, sasvim ti je dovoljan FullHD TV, jer većina TV stanica čak i ne emituje program u tom kvalitetu. Meni se čini da čak i RTS koji navodno emituje HD kvalitet, nema dobre kamere u studiju ili šta već ... uglavnom slika im je pre SD nego FullHD, u poređenju sa npr. N1 ili nekim stranim. Za ostale savete: gledaj šta tebi lično odgovara - mislim na veličinu ekrana i cenu. Jedino što bi još eventualno moglo u bliskoj budućnosti da ti ustreba bi mogla biti podrška za HEVC odn. da li TV može da čita H.265 format, mada će i za to proći još neko vreme pre nego što postane masovnije.

treba mi pomoc ljudi...naime posle jednog odgledanog filma preko Popcorna vise nemam opciju DNLA (player-a)da ga pustim preko tv? zna li ko razlog zasto ga vise ne nudi kao opciju? hvala!

Nazad
Vrh Dno