Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Igrice ne igram vec poduzi vremenski period pa ne mogu ni da ti pomognem.. ali mislim da bilo koja novija voznja koja ima opciju za 2 igraca moze..

Sto se NFC nalepnice tice, ja sam je zalepio na policu ispod klub stocica.. ne vidi se a samo spustim mob na nju i to je to.. naravno, fiksirao sam je selotejpom u sve onoj provodnoj kesici u kojoj dolazi jer imam u planu da menjam namestaj pa da mi ne propadne nalpnica :)

Ubedili ste me ;) Naručio sam 47LA660S. Ne znam da li će biti primetno manji panel jer sam navikao na plazmu od 50 inča a ovaj je 3 inča manji. U svakom slučaju, moraću da se naviknem :D
Sad samo još da nađem i klasičan daljinac jer većina vas kaže da je magic nepraktičan za svakodnevnu upotrebu. Neko reče da je kupio za oko 1500 din, pa ako može info, gde...

Ja sam ga u NS kupio za 1400 din (spektar tv). Trazio sam "isti" kao sa slike iz uputstva za ovu nasu LA660 seriju i nasao LG AKB73715601.
Super je (mnoge komande se urade brze nego sa magicnim), ali imam jedan drugi problem :)

Kako sam ga poceo koristiti, tako mi magicni prestao raditi, tj. tv vise ne reaguje na "komande" magicnog :-(
Menjao baterije (iako sam znao da se one stare nisu istrosile), gasio tv, palio na dugme iza, probao ga ponovo registrovati (drzao dugme ok), resetovati (smart i back zajedno), ali nista... mrtav :)
Jel se ovo nekome vec desavalo i da li postoji jos nesto sto bi mogao probati, sem cekanja nove verzije (trenutno imam 04.22.11), pa da se to mozda tim update-om "sredi"...

I jos jedno pitanje oko teleteksta: jel neko uspeo da dobije mix slike i teleteksta - znaci, da gledam teletekst (npr. gledam stranicu 100 na b92 da vidim sta je na programu i najvaznije vesti), a da u pozadini vidim sliku sa tv-a(b92)?
Jel tako nesto ovde uopste i postoji (znam da su i oni prastari modeli tv-a imali tu mogucnost) ili smo osudjeni na to da ako zelimo teletekst, nema slike "ispod njega", vec "prelepo" crnilo...

Jel ti treperi crvena diodica na magicnom kad pritisnes neko dugme ? pored tastera on/off ?
Ako treperi, daljinac radi... onda je najverovatnije zbog drugog daljinskog izgubio komunikaciju.. treba da ga registrujes opet..
To je samo nagadjanje u slucaju da radi jer mi nista drugo ne pada na pamet...

hint: ako ne vidis tu crvenu diodicu da treperi dok je stisnut neki taster, probaj da gledas u nju preko kamere na mobu.. kamera vidi infra za razliku od naseg oka.. ovo vazi za sve daljince...

Drugari da vas pitam nešto:

Da li je kod mene problem pošto imam malu dijagonalu od 32" (32LA660s) ili je nešto drugo u pitanju?

Naime, skinem 3D demo snimak sa LG sajta (neki sport) i kada loptica ide prema meni (iz ekrana) bukvalno se pomeram da me ne udari :p

Kada mačevalac baca mač samo pružim ruku i hvatam dršku mača - da hoću mogu drugog mačevalca da probodem :p

Objašnjavam kako doživljavam 3D, nisam na drogama :p

E sada, kada gledam bilo koji 3D BD film od nebitno koliko giga, bilo na Windows-u ili Mac-u, isto tako sam probao na različitim programima (MPC-HC, Movist...), filmove ne doživljavam kao gore pomenuti demo snimak.

Ima za razliku od 2D-a vidljivog pomaka, vidi se da je jedan objekat ispred drugog, vidi se dubina, sve je to super ali u samo par scena u filmu se zaista vidi 3D (primer: kada Sandri Bulok u Gravitaciji ispadne alat kojim popravlja onaj šatl oko pedesetog minuta tu se vidi pravi 3D, bukvalno alat ide prema meni iz ekrana i ona ga hvata...).

Da li je problem 32" kako sam gore pomenuo pa nemam pravi doživljaj 3D-a, da li bi razlika bila na primer da imam 47"?

Ili sam ja pogrešno ukjapirao 3D film?

Može li neko da mi opiše malo detaljnije?

Pozdrav!!!

Ja mislim da taj film nije ceo sniman u 3D, nego samo neki delovi, kao što je otprilike rekao i JD.

Demo 3D materijali su pravljeni u kratkim formama izrazito sa idejom da maksimalno prikažu 3D efekte i zato iskaču stvari na metar i više iz televizora. Filmovi snimani u 3D nemaju takvu namenu, kod njih je bitna ta 3D dubina i blagi "izlazi" iz ekrana i po potrebi naglašeno 3D "iskakanje" ukoliko radnja ili akcija to zahteva i ima smisla.
Pročitaj ovo još jednom. Sve ti je apsolutno tačno,film ne može biti delimično snimljen u 3D-u. Ili jeste ili nije!

Pozdrav svim forumasima,nadam se da uzivate u vasim La 660s za razliku od mene. Precesljao sam ovu temu od prvog do poslednjeg posta i na mnogo pitanja sam nasao odgovore ali na mnoge pozitvne kometare i pohvale imam totalnu suprotnost....Na prvom mestu koliko sam primetio vecina, da ne kazem svi, hvale bas dozivljaj u full hd-u i 3d a ja bas tu imam problem.Pre nedelju dana sam kupio 47 la660 s i moji problemi su sledeci:

1) Instalirao sam na kompu plex media server,povezao ga na tv i sve radi savrseno ali sto se tice muzike,slika i videa nize rezolucije. Medjutim kada pustim 1080p 3d film mkv oko 20 Gb, zapucava mi slika u odredjenim scenama,nekada vise a nekada manje,od 4-5 sec pa do 20-ak.I onda gledam pola sata film normalno i opet krene da zapucava u odredjenim scenama. I ako vratim snimak,opet trokira u tim istim scenama. Onda sam probao da prebacim film na usb flash memoriju i tamo isto zapucava na istim delovima filma.A o wi-fi-u ne bih ni pisao,skoro da se ne moze gedati od seckanja.Na kompu pusta normalno bez problema. Pa je moje pitanje da li je neko imao ovih problema sa fajlovima preko 20 Gb? Da li ovaj tv nema dovoljno jak procesor da bi obradio video tog kapaciteta u nazovimo (relnom vremenskom intervalu) ? Ili ima nesto sto treba treba da pedesim? Ima li neko neki predlog ili jos bolje... resenje..?
2)U odnosu na ovo gore ovo mi nije toliki problem jer i nemam nekih potreba za tim ali u mom slucaju ne funkcionise.Smart world i game world mi ne funkcionisu uopste.Kada udjem u bilo koju i od ponudjenih aplikacija ili igrica,prvo ocitava oko pola minuta(+,-) neku sekundu i izbaci mi samo poruku veza sa serverom je prekinuta pokusajte kasnije i stoji u zagradi 0.I to je tako od kako sam ga kupio.
3)youtube mi radi ali jako sporo,nebitno da li je losiji snimak ili neki HD.Prvi klip krene ok malo stucne pa krene normalno.Ali posle 2,3 ili nekoliko klipova krene video normalno da bi se posle par sekundi slika zamrzla a zvuk u pozadini isao normalno.Tu mi je jedino resenje koje sam pronasao da posle svakog klipa ili 2 izadjem iz youtube-a pa ponovo i tako svaki put.

Ne znam da li je bas meni zapao neki katastrofalan primerak ali sam ocajan i razocaran,a prelistavao sam forume ,ukljucujuci i ovaj i ucinilo mi se po kritikama da je ovaj najbolji po odnosu (cena-kvalitet).Azuriran je software na najnoviju verziju.Uvek mogu da ga spojim Hdmi kablom ali onda sve kubi smilsa i to sto je smart,i da mi bude dostupan sadrzaj kolekcije 1080p filmova i muzike i kompa a da pritom mogu da koristim komp nezavisno od tv-a itd..To isto mogu i sa duplo jeftinijim bilo kojim full Hd 3d tv-om.

Meni liči da su svi ovi tvoji problemi zapravo posledica jednog problema, a taj je vezan za mrežu. Izgleda da imaš loš protok podataka prema tv-u. Kako ti je povezan na mrežu? Wi-fi, ili kablom?

Kablom je povezan jer preko wi-fi-a skoro da ne moze da se gleda.Posumnjao da je los protok pa sam zato isti film prebacio na externi usb hdd,i tamo se desavalo isto.Isto seckanje u istim scenama filma.Sto se tice youtube-a tamo nema velike razlike da li ide preko kabla ili wi-fi-a,posle 2,3 klipa zamrzne sliku a ton ide u pozadini.

Što se tiče youtuba, evo da ja kažem moje iskustvo, Tv bežično vata mrežu sa rutera koji je kod komšije u susednoj kući u prizemlju, a ja sam na spratu, znači ima jedno 10 m vazdušne linije (ne kradem, plaćamo po pola).Stranice na internetu otvara sasvim solidno, tako da sam nabavio bežičnu tastaturu i miša, a youtube pušta sve bez problema, osim možda snimaka u 1080 HD gde ponekad zastane dok baferuje, ali samo ponekad, ostalo pušta odmah bez zastoja.Pošto nisam od onih kojima je računar i TV uključen 24 časa, mnogo brže pregledam email na Tv nego da čekam da se računar upali,
pošto mi internet na Tv služi samo za pregled pošte i za youtube, i eventualno za malo surfa, meni zadovoljava sve potrebe i dobro je što ima tu opciju, više mi ni ne treba.Filmove gledam sa externog hd i ne razumem zašto filmove puštate sa računara, malo je bezveze dati 600-700 eura za Tv koji služi samo kao monitor od računara.

...... I da, brzina interneta je 4 mbit-a :)

kad ljudi kazu pustam sa racunara, misle koristeci neki od medija servera dal plex ili koji god drugi, sto znaci putem wifi-a sto je prakticnije od kupovine externog hdd-a/usb veceg kapaciteta i cimanje oko prebacivanja na isti...

Što se tiče youtuba, evo da ja kažem moje iskustvo, Tv bežično vata mrežu sa rutera koji je kod komšije u susednoj kući u prizemlju, a ja sam na spratu, znači ima jedno 10 m vazdušne linije (ne kradem, plaćamo po pola).Stranice na internetu otvara sasvim solidno, tako da sam nabavio bežičnu tastaturu i miša, a youtube pušta sve bez problema, osim možda snimaka u 1080 HD gde ponekad zastane dok baferuje, ali samo ponekad, ostalo pušta odmah bez zastoja.Pošto nisam od onih kojima je računar i TV uključen 24 časa, mnogo brže pregledam email na Tv nego da čekam da se računar upali,
pošto mi internet na Tv služi samo za pregled pošte i za youtube, i eventualno za malo surfa, meni zadovoljava sve potrebe i dobro je što ima tu opciju, više mi ni ne treba.Filmove gledam sa externog hd i ne razumem zašto filmove puštate sa računara, malo je bezveze dati 600-700 eura za Tv koji služi samo kao monitor od računara.
ne slazem se sa tobom ,nije meni Tv Monitor od racunara,nego mi lakse da vucem skinuti film odmah na tv..nego da ga prvo kopiram na flash,ili eksterni hard disk...Komp gasim samo kad idem na more,stoji u dnevnoj,ne cuje se bas nista(Mac ***:)a nemam tripove oko stednje struje i slicno(licno moj stav)....a surf na Tv(njegov browser)je malo bolje nego na modemu,strasno,sva sreca pa imam Android Tv,pa na njemu vec ima smisla...u stvari na njemu je sve bolje nego na bilo kom SmartTv sa ovih prostora...
nije mi namera da ulazim u raspravu,svako bira sta mu volja....ali je meni ipak normalnije da je sve povezano,i da jedno sa drugim saradjuje....dok toga nije bilo,mastali smo o tome:)
pozdrav

Meni, na primer, "mora" TV da je povezan sa PC pošto sav satelitski sadržaj gledam preko DVB SkyStar HD2 kartice. Tako da, kad je već tako, koristim TV i kao "mali" monitor.;)

Naravno da neću da polemišem sa Vama, pošto predpostavljam da većina ovde na forumu gasi računar i Tv samo kad ide na more , kao što reče kolega 6pack, a i tada sigurno nose lap-top, tablet i smartfon sa sobom,
ja sam samo izneo svoj stav da Smart funkcija nije baš "bulja" kao što je neko rekao,bar tako funkcioniše kod mene, u sasvim prizemnim okolnostima kao što ste videli, a i da onaj mali broj ljudi koji imaju sličan stav kao ja, da znaju da nisu sami kao što ja ponekad pomislim za sebe.

pa kazes da smart nije "bulja" a ne koristis njegov potencijal? :D
mislim slazem se sa tobom da je smart ok, barem meni za ono sto koristim, ali taj stream fazon sa kompa putem wifi-a mi je predobar, cak sta vise nemam problema kao neki ljudi koji se zale, tipa yt mi savrseno brzo radi, browsing je isto ok, verovatno nije kralj brzine, ali kada sam ga i uzimao nisam imao prevelika ocekivanja sto se tice brzine, pa sam se mozda time pozitivno iznenadio, ko ca ga znati...

Pogledaj podešavanja na (mislim 12. strani) možda ti je nešto uključeno što ga usporava.

Svaki put kada želim preko Plex-a da pogledam film moram da podesim titlove na Latin 2.

Ima li neko rečenje kako ovo da se sačuva da ne moram svaki put iz početka?

E, da ne zaboravim da pitam da li ima nešto bolje od Plex-a?

Koja su vam podešavanja slike kada gledate preko Plex-a filmove?

I tako ja danas posle više od pola godine pogledam u unutrašnjost kutije sa 3d cvikama i nađem krpicu za brisanje. :) Javljam čisto ako ima još neko ko nije gledao.

Hehe, da nisi napisao nikad mi ne bi palo na pamet da tržim krpicu u kutiji. Evo, i ja potvrđujem da ima krpice u kutiji od naocara.

richardator
Pozdrav svim forumasima,nadam se da uzivate u vasim La 660s za razliku od mene. Precesljao sam ovu temu od prvog do poslednjeg posta i na mnogo pitanja sam nasao odgovore ali na mnoge pozitvne kometare i pohvale imam totalnu suprotnost....Na prvom mestu koliko sam primetio vecina, da ne kazem svi, hvale bas dozivljaj u full hd-u i 3d a ja bas tu imam problem.Pre nedelju dana sam kupio 47 la660 s i moji problemi su sledeci:

1) Instalirao sam na kompu plex media server,povezao ga na tv i sve radi savrseno ali sto se tice muzike,slika i videa nize rezolucije. Medjutim kada pustim 1080p 3d film mkv oko 20 Gb, zapucava mi slika u odredjenim scenama,nekada vise a nekada manje,od 4-5 sec pa do 20-ak.I onda gledam pola sata film normalno i opet krene da zapucava u odredjenim scenama. I ako vratim snimak,opet trokira u tim istim scenama. Onda sam probao da prebacim film na usb flash memoriju i tamo isto zapucava na istim delovima filma.A o wi-fi-u ne bih ni pisao,skoro da se ne moze gedati od seckanja.Na kompu pusta normalno bez problema. Pa je moje pitanje da li je neko imao ovih problema sa fajlovima preko 20 Gb? Da li ovaj tv nema dovoljno jak procesor da bi obradio video tog kapaciteta u nazovimo (relnom vremenskom intervalu) ? Ili ima nesto sto treba treba da pedesim? Ima li neko neki predlog ili jos bolje... resenje..?
2)U odnosu na ovo gore ovo mi nije toliki problem jer i nemam nekih potreba za tim ali u mom slucaju ne funkcionise.Smart world i game world mi ne funkcionisu uopste.Kada udjem u bilo koju i od ponudjenih aplikacija ili igrica,prvo ocitava oko pola minuta(+,-) neku sekundu i izbaci mi samo poruku veza sa serverom je prekinuta pokusajte kasnije i stoji u zagradi 0.I to je tako od kako sam ga kupio.
3)youtube mi radi ali jako sporo,nebitno da li je losiji snimak ili neki HD.Prvi klip krene ok malo stucne pa krene normalno.Ali posle 2,3 ili nekoliko klipova krene video normalno da bi se posle par sekundi slika zamrzla a zvuk u pozadini isao normalno.Tu mi je jedino resenje koje sam pronasao da posle svakog klipa ili 2 izadjem iz youtube-a pa ponovo i tako svaki put.

Ne znam da li je bas meni zapao neki katastrofalan primerak ali sam ocajan i razocaran,a prelistavao sam forume ,ukljucujuci i ovaj i ucinilo mi se po kritikama da je ovaj najbolji po odnosu (cena-kvalitet).Azuriran je software na najnoviju verziju.Uvek mogu da ga spojim Hdmi kablom ali onda sve kubi smilsa i to sto je smart,i da mi bude dostupan sadrzaj kolekcije 1080p filmova i muzike i kompa a da pritom mogu da koristim komp nezavisno od tv-a itd..To isto mogu i sa duplo jeftinijim bilo kojim full Hd 3d tv-om.

Ima li neko neku ideju za resenje 1. problema,znaci dodje mi drustvo i pustim neki film i kad krene da secka dodje mi da ga gadjam sa onim magic daljincem.A neki put mi dodje da uskocim u njega ali ne zbog 3d efecta nego zbog seckanja.Pomagajte ako ima leka...

richardatore ponavljaš se. To si sve već jednom pisao. A jesi li pogledao podešavanja na str. 12 i na dalje. Kako to da svi ostali nemaju problema sa puštanjem 3D filmova? Možda ti nije dobar snimak. Jesi li probao sa još nekim drugim filmom? Možda taj tvoj nije dobro encodovan. Jesi li zvao čoveka/firmu od koga si kupio TV možda on(i) mogu da te posavetuju, pa da i ti nama kažeš do čega je bilo. Nadam se da će ti još neko više pomoći.

Ja uzeh danas 47la660 iz HU stigao, izasao me 680e od coveka sa kp.
Koristiti podesavanja sa 12 ili 13 strane ?

Jer koristi neko internet pretraživač za gledanje Live stream sportova. Neka kaže sa kog sajta to uspeva pošto sam probao na nekoliko i ubijaju me u pojam razne reklame koje se pojavljuju,od njih ne mogu ništa da gledam,pojavi se ton ali ot tih glupih reklama ne vidi se slika.

tesko ce to da ide,uglavnom treba Flash i java...

Evo našao sam jedan First Row Sport.
Tu se samo sačeka 30 sec. da prodju reklame i može se iskoristiti fullscreen. Nije baš za ovu temu,ali eto ovaj TV i to može.

meni ne radi zvuk na rts hd a drugaru na samsungu radi. U pitanju je jedan lokalni kablovski operater koji koristimo i jedan i drugi. Njemu je pomoglo ponovno skeniranje i pronalazenje kanala. To sam i ja uradio, ali opet nemam zvuk na rts hd. Zna li neko u cemu je fora ?

I ja isto nemam zvuk na RTS HD. Probao sam i sa raznim podešavanjima za zvuk ali nije dalo rezultate.

Vrh Dno