Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Da li je kvalitet slike slabiji ako se film gleda preko HDMI kabla u odnosu na HDD ili bežičnim putem? Puštao sam i jedno i drugo,čini mi se da je slabiji,da nema tu oštrinu ili me to samo oko vara.

Da li je kvalitet slike slabiji ako se film gleda preko HDMI kabla u odnosu na HDD ili bežičnim putem? Puštao sam i jedno i drugo,čini mi se da je slabiji,da nema tu oštrinu ili me to samo oko vara.
Drugar ima isto LG-ev 3D tv I kada se pusti film preko hdmi-a slika nemoze biti gora.

U svim varijantama je uvek bolji kabel od bežičnog prenosa, zbog eliminisanja raznih potencijalnih smetnji koje se mogu javiti putem bežičnog prenosa. Tako bi trebalo da je i u ovom slučaju. E sad zašto je kod tebe, veza preko kabla lošija stvarno ne znam. Da nije stara varijanta HDMI kabla koji ne podržava 3D ili da nije kabel lošijeg kvaliteta, a velike dužine?

Drugar ima isto LG-ev 3D tv I kada se pusti film preko hdmi-a slika nemoze biti gora.

To nešto nije dobro podešeno, jednostavno zvuči neverovatno da je LG namestio takav propust da preko HDMI kabla 3D sadržaji imaju lošu reprodukciju. Valjda će se još neko javiti, ko poseduje LG televizor, da ovo potvrdi ili demantuje.
Možda treba usaglasiti osveženje ekrana u opcijama na PC i TV.

Poslednja izmena:
Ne potvrdjujem,pitam da li je lošiji,kažem možda mi se čini da nema oštrinu. A 3D sada lepo radi i preko HDMI kabla i prevod je odličan.

Ne potvrdjujem,pitam da li je lošiji,kažem možda mi se čini da nema oštrinu. A 3D sada lepo radi i preko HDMI kabla i prevod je odličan.
Jeste nema tu ostrinu, i ima 2 linije sa strane ali samo u slucaju kada je ukljucen 3D a bez njega slika je odlicna.

Vidim da ima različitih iskustava,to nije do samog TV-a nego do podešavanja na TV i PC-ju.
Sada sam probao i remote opciju preko mobilnog telefona. Pretvorio sam sve android telefone u kući da budu daljinski upravljač za TV. Mnogo je moćna aplikacija. Imao sam jedan Magic remote,a sada imam 3 + 1 magic:)

Naravno da nije losija slika preko hdmi... niti ima bilo kakvih linija, vec nisi dobro podesio skaliranje...

Sve radi odlicno ne pravite pometnju bez razloga...

Poželjno je da se pročita uputstvo za TV i šta znači koje podešavanje i funkcije, pre upotrebe.

Jer zna neko da li mogu video igre da se puštaju u 3D (SBS) formatu. Ali ne da na TV-u pustim 2D-3D,jer to nema efekta.

Probao sam da koristim Time Machine II. Snimao sam košarkašku utakmicu,veoma sam zadovoljan kvalitetom snimka. Nema razlike. Potrebno je da imaš HDD povezan sa TV-om i možeš da snimaš sve kanale koje poželiš,bez obzira koji kablovski operater je u pitanju. Analogni ili digitalni...SVE! Može i da se programira kad da se uključi i kad da se isključi. Fenomenalna opcija!

Kako si podesio da snima? Ja sam probao i sa fleskom od 16GB i sa hardom od 500GB, tv ih prepozna i reprodukuje sa njih ali ne mogu da snimam?!? I kako prebaciti listu programa na usb (da bi je sredio na pc-u)?!?

@cobraje - USB od 16GB ne može, mislim da je 40GB minimum da bi se koristio time machine. Druga stvar je što mora da se formatira (i usb i hdd) sa televizora da bi bio dostupan time machine. Sve piše negde u opcijama...

Kako si podesio da snima? Ja sam probao i sa fleskom od 16GB i sa hardom od 500GB, tv ih prepozna i reprodukuje sa njih ali ne mogu da snimam?!? I kako prebaciti listu programa na usb (da bi je sredio na pc-u)?!?
Evo da odgovorim sam sebi :)

Da bi snimao mora da se ode u podesavanja za time machine i da se formatira hd (koji mora biti veci od 40Gb)

Za prebacivanje liste kanala na usb potrebno je pritisnuti settings na 5 sec pa ukucati 1105 i OK, otvara se meni koji nudi opciju prebacivanja liste kanala na usb (pored ostalog)

Pozdrav

Vidim da si se snašao oko Time Machine. A kako si ti prebacio listu na usb,pojasni malo. Koje dugme settings da se drži 5 sekudi i u kojem meniju.
A za video igre takodje neka mi neko objasni kako da podesim 3D u driverima,tamo mi stalno piše da uštekam nekakve naočare za 3D stereoscopic. Ne razumem.
Hvala!

Poslednja izmena:
mogu samo one koje su napravljene kao 3D... iskren da budem nisam probavao u kom su formatu, SBS ili neki drugi, TV to sam provali ali radi 3D...

Vidim da si se snašao oko Time Machine. A kako si ti prebacio listu na usb,pojasni malo. Koje dugme settings da se drži 5 sekudi i u kojem meniju.
A za video igre takodje neka mi neko objasni kako da podesim 3D u driverima,tamo mi stalno piše da uštekam nekakve naočare za 3D stereoscopic. Ne razumem.
Hvala!

Potreban ti je klasican daljinac, znaci ne onaj magic, vec onaj sa dugmicima... Ne ulazis u nijedan meni, vec otvaras meni drzeci dugme koje ti po defaultu otvara setings ili podesavanja na tv-u. Drzis ga 5 sekundi i onda ukucavas brojku 1105 i pritiskas dugme ok. Pojavljuje ti se mali meni sa 4 opcije od kojih je jedna transfer to usb mislim ili tako nesto...

Nadam se da sam ti sada pojasnio...

Poslednja izmena:
Mora da radi na svim televizorima, negde gresis. Sacekaj da ti se pojavi program info dok drzis dugme settings (to je onaj crni padajuci meni u gornjem uglu tv-a) i tek onda ukucavaj brojeve ali malo brze da ne izadje iz tog moda...

Aha, to mi se pojavilo, ali sam ja očekivao da će se otvoriti "mesto" za ukucavanje brojeva. Znači, kad se pojavi info, pustim settings i ukucam 1105?

Pozdrav svima!

Budući da sam se zainteresovao za ovaj model, bacio sam se na istraživanje...
U komentarima prikaza modela 42LA690, sam pronašao intersentne podatake:
http://hdtelevizija.com/2013/05/25/recenzija-lg-42la690s-la690-serija-3d-led-lcd-smart-tv/

LG-ev MCI400 za 2013 godinu znači 50/60Hz panel sa blinking LED backliight osvjetljenjem (ne scanning). Na dosta mjesta se spominje da se koristi 100/120Hz panel, a sve potječe od marketinga LG-a koji smatra da 50Hz panel + blinking backlight je isto što i 100Hz panel, što naravno nije ni približno točno posebno što se niti ne koristi scanning backlight.

Svi LG televizori serije 6 ove i prošle godine su samo 50 Hz + treptajuce pozadinsko osvjetljenje, tako da na niti jednom od njih oštrina nije posebno dobra, no bolja je od klasičnih 50 Hz televizora.

LA660S ima identičan panel kao LA690
LA640S ima drugačiji panel a razlika je prvenstveno u izostanku pulsirajučeg pozadinskog osvjetljenja (zato 400 vs 200Hz), te manjoj maksimalnoj svjetlini panela.
LA690, 660 i 640 svi imaju stvarnih 50Hz refresh rate, znači dosta loša pokretna rezolucija. Tek LA740 ima 100Hz panel, te shodno bolju pokretnu rezoluciju.

U posljednom updejtu softvera promjenjen je značajno Trumotion algoritam. Slika sada praktički više nema soap opera efekta. Od te promjene Trumotion držim stalno uključen jer značajno smanjuje “trzanje” slike. Pokretna rezolucija mislim da je ostala ista (loša), te i da dalje za sport uzeti minimalno LA740 model.

Koliko to što sam panel nema "pravih" 100Hz može pokvariti utisak u svakodnevnoj eksplataciji?
Takođe me nervira što za naše tržište uz LA660S stiže samo "magični" daljinski, dok recimo uz LA660V stiže i klasični...Gde bi mogao da se nabavi ovaj drugi i po kojoj ceni?

Primetno je kod losih sd signala pri brzim scenama... Inace, to sto pisu da ostrina nije dobra je po meni glupost jer sam bas gledao na mom tvu koji ima veci mci od 660 i nema primetne razlike u kvalitetu slike...

Sto se tice daljinca ja sam obican koristio samo jednom za prebacivanje liste kanala na komp a od tada samo magicni ili lg remote za ipad... Ali mislim da sam vidjao po kp...

Novi fw jeste doneo bolji trumotion algoritam ali daleko od toga da je za sport minimum 740, pogotovo za hd signale...

Sport bez ikakvih problema može da se gleda, a daljinac sam kupio za 1.500 dinara u jednoj radnji u Vojislava Ilića, blizu atš-a. Magic slabo koristim jer je prespor za neke obične funkcije.

Da li neko zna kolika je minimalna FLESH memorija potrebna da bi se koristila opcija Time machine II. Vidim neki pišu 40 gb. Ja sam koristio eksterni hard od 500 gb,šta će mi toliko kad snimak od 3 sata zauzima 3.8 gb. Bespotrebno korišćenje HDD-a,mogu ga iskoristiti za druge svrhe. Znači kolika flesh memorija je potrebna, HVALA!

Nazad
Vrh Dno