Šta je novo?

Lg L70 ( D320N)

Ima li neko problem sa zvucnikom, kad pricam sa bilo kim u zadnje vreme sagovornik je dosta nejasan, jedva sta razumem.

Samo određen sagovornik? Kakav ti je signal, jel tako na svim lokacijama. Jel si probao sa drugom karticom?
Jel više prigušen zvuk ili je jednostavno lošeg kvaliteta?

Kada pricam sa svima zvuk je loseg kvaliteta, mada cini mi se da je to zato sto zivim u prizemlju pa je mozda do signala mada pokazuje da je dobar, danas sam ga koristio u gradu zvuk je bio jasniji, mozda je zbog prizemlja.

Videh post, pa da se pridruzim razgovoru o ovom modelu.

Inace, koristim ovaj model (LG D320N) neka 3 meseca i mogu reci da sam prezadovoljan odnosom kvaliteta i placenog. Jeste da je meni zakljucan na VIP-u, mada sam zbog poslovnog broja i uzeo preko Vip-a, ali svakako je u toj klasi jedan od kvalitetnijih modela.

Da krenem od vidljivog. Plastika je kvalitetna, ne grebe se, ne ostavlja otiske prstiju. Ono sto mi je takodje bilo bitno, pristup bateriji je lak, kao i slotovima za mobilnu i SD karticu. Sto se ekrana tice, kupio sam zastitno staklo (700-1000 RSD) i koliko sam primetio, mnogo je gladje i jednostavnije upravljanje "touch"-om sa ovim zastitinim staklom (moj utisak). Takodje, meni je 480x800 px sasvim dovoljno za uobicajene operacije (surfovanje, video snimci, slike), igrice ne igram pa u tom delu ne znam kakav je (ali se ne nadajte previse u tom delu), takodje mi se svidela mogucnost takozvanog "Knock code"-a. Kvalitet kamere je zadovoljavajuc, nije "Bog zna sta", ali apsolutno zavrsava posao prosecnim korisnicima kamere.
Cak sam se zabavio malo i skinuo socivo sa jednog starog fotoaparata (interesantno je da se uklapa na zadnju kameru, a socivo se fiksira na kameru pomocu obicne silikonske maske za ovaj model, koja je 300-400 RSD), pravio sam vrlo interesantne makro slike.

Eto ideje za sve korisnike, ukoliko vec nisu probali tako nesto, slobodno neka probaju na bilo kom modelu telefona.

Sto se hardverskog dela tice, takodje sam zadovoljan odnosom placenog i pruzenog. Mada je interna memorija prekracena na pola, svega 1,5 gb je moguce koristiti, ali dobro, SD kartica od 8 GB i resen je problem, jer se vecina aplikacija moze prebaciti na SD i to je to. Baterija meni licno drzi 1,5 do 2 dana. A recimo zovem vise puta dnevno, zovu me vise puta dnevno, ukljucen viber, whatsup, skajp, surfujem takodje vise puta dnevno. Trenutno imam oko 150 MB slobodnog prostora interne memorije (posto sam ubacio iGO navigaciju na internu memoriju), i koju god aplikaciju da pokrenem ne pravi problem (naravno to sve zavisi od korisnika, sta koristi...).
Jos jedna bitna stvar koju sam primetio, LG je bas poradio na hardverskoj podrsci, pa sa LG "PC Suite"-om moguce uklanjanje softverskih gresaka (ali to nije sve). Preko "PC Suite" u toku tog ispravljanja softvera, program za sve komponente telefona nalazi poslednje i najnovije "firmware"-e komponenti. Recimo, ja jednom mesecno povezem i proverim "firmware"-e telefona, do sada je uvek bilo nekih dodataka, upgrade-ova firmware-a. Negde je sve to vidljivo hardverski i softverski, negde nije.

Kada je zvuk u pitanju... pa nije bas "Harman-Kardon", zadovoljavajuc je zvuk za one koji ne ocekuju previse od zvucnika te velicine. Tu se mozda i ne meri sa konkurentima, ali meni licno je to zanemarljivo, jer na slusalicama rastura zvuk.

Za mene je ovaj telefon dovoljno dobar za obavljanje svih aktivnosti. Nisam korisnik koji ce kupiti telefon zarad igrica i slicnog. Za to postoji fiksna masina ili laptop, mada ni tu ne igram. Sve u svemu, za ovaj novac, garantujem vam da necete naci bolji telefon. LG je LG, u polju telefona srednje i nize klase...pa, usudicu se da kazem da je konkretniji i kvalitetniji od Samsung-a (naravno, to je moje misljenje, postujem i one koji ne misle kao ja). Po meni, bolja plastika od ostalih modela u tom rangu, bolje komponente, kvalitetnija izrada.

Da napisem jos nesto, zasto sam ja prvenstveno uzeo LG. Prvo, po kuci imam vecinu LG uredjaja, od ves masine, televizora, audio i video uredjaja... Nikada jedan problem, ali sam ljudima resavao probleme sa LG uredjajima. Naglasavam ovo: "U Srbiji necete naci bolji korisnicki servis i bolju podrsku neke firme od LG-a!" U slucaju da imate problema sa uredjajem, necete naici na ozbiljniju podrsku u drzavi od njihove, bilo to cudno ili ne.

Ono sto cu ja samo naglasiti korisnicima koji se odluce za ovaj model telefona. Preporucujem da kupite zastitno staklo za ovaj model, 1000 dinara ulaganja za jos vecu sigurnost.

Pozdrav svima, i nadam se da ce nekome vredeti ovaj ispisani "roman" sa moje strane. :)

Mogu samo da se složim sa svim izrečenim. Koristim ga godinu dana i nikakav problem do sad.
Jedini nedostatak koji bih naveo je to što nema notification LED, a jeftiniji modeli (npr. L7-II) ima...

Moja sestra ima ovaj telefon. Njeno mišljenje je da je telefon relativno spor (mada, prešla je na LG sa iPhone-a), da je kamera prilično loša, kao i da je interna memorija zaista premala (ona ima instalirano samo nekoliko aplikacija, a telefon već stalno "kuka" da je memorija skoro skroz popunjena :( )

Moja sestra ima ovaj telefon. Njeno mišljenje je da je telefon relativno spor (mada, prešla je na LG sa iPhone-a), da je kamera prilično loša, kao i da je interna memorija zaista premala (ona ima instalirano samo nekoliko aplikacija, a telefon već stalno "kuka" da je memorija skoro skroz popunjena :( )
Телефон је довољно брз, а јел твоја сестра чула кад за меморијску картицу? Ако је већ мучи меморија.

Kao sto kaze @ karakondzula01, telefon je dovoljno brz, i uz Root, CM12.1 i uz odradjen "Repartition" interne memorije,ima sasvim dovoljno.... :)

Naravno, ima memorijsku karticu, ali to ne pomaže po pitanju zauzeća interne memorije :(

Telefon je možda "dovoljno brz", ali su neke stvari (npr. otvaranje imenika) prilično spore. Rut ne dolazi u obzir, zbog garancije (a ni inače).

Sve u svemu... solidan telefon, uz nekoliko minusa (nekome bitnih, nekome ne):
- malo lošiji ekran (ništa bitno, sasvim je OK za većinu korisnika)
- kamera nije baš sjajna, ali je dovoljna za povremeno fotkanje
- s moje tačke gledišta, najveći minus je mala interna memorija - korisniku je dostupno svega 1.5 GB :(

Reče ti čovek da uz repartition to se prevaziđe :) Root ne poništava garanciju? Ako se pokvari, unroot a ako se toliko pokvari da ne može da se uključi da bi se odradio unroot, oni u servisu neće ni provaliti da je rutovan. Sporo otvaranje imenika sam video na mnogim uređajima...

01a03902de24058660b07a1d6e44665c.jpg

a99c8656f0854f4ec1bd92f7db2eab5d.jpg

Meni dovoljno, a imenik otvara u roku od sekunde... :)

Aaa, ti hoces bas za lg, *** ovo je za nokiu 3310.... :trust: Pa valjda je za lg, pise i na screenshot-u koji je tel....A ne bih ga valjda koristio da koci... :)
http://androidforums.com/forums/root-lg-l70.2612/
Сад кад помену 3310 изашао поново у продају за 6 евра, код нас ће бити нешто преко 15 евра можда и мање [emoji1] углавном хвала за линк, а како си ослободио простор на интерној ја једва имам 500 МБ слободно јел то на истом сајту има, што се тиче тих рутовања и то прави сам аматер никад нисам радио али мораћу.

Ne secam se, ali sam imao dosta vise nego na fabrickom, posto sam skoro uradio reparticionisanje memorije, pa kao sto vidis imam 2.6gb...Ako ubacis nesto pogresno, mozes da ga bacis :D

Ne secam se, ali sam imao dosta vise nego na fabrickom, posto sam skoro uradio reparticionisanje memorije, pa kao sto vidis imam 2.6gb...Ako ubacis nesto pogresno, mozes da ga bacis :D
Сад си ме скроз сјебао, ма нећу ништа да чачкам само ћу пробати да убацим 5.1.1

Reče ti čovek da uz repartition to se prevaziđe
Kao što rekoh, root ne dolazi u obzir (telefon je austrijski, a tamo, navodno, striktno kontrolišu da li je rutovan ili ne).

U svakom slučaju, šteta je što je LG ovako unakazio inače solidan telefon (većina korisnika se sigurno neće zezati sa rutovanjem i sličnim "hakerisanjem", već će jednostavno steći vrlo lošu sliku o LGu).

@karakondzula01 kako te služi CM, ima li nekih bagova? I jel radi double tap to wake up?

Razmišljam bratu da stavim CyanogenMod, kuka stalno kako nema interne memorije dovoljno

U EU je legalno rootovanje i zamena roma.

U svakom slucaju, jako su male sanse da se hard brikuje LG telefon jer LG Flash Toolom mozes da resis skoro svaki problem.

@karakondzula01 kako te služi CM, ima li nekih bagova? I jel radi double tap to wake up?

Razmišljam bratu da stavim CyanogenMod, kuka stalno kako nema interne memorije dovoljno
Немам ја тај мод, обичан фабрички телефон, мене не мучи меморија а већина апликација, слике, видео може на меморијску картицу тако да је ок, једино ко оће да инсталира игру са гоогле плај већи од 500 МБ неће моћи због мањка меморије.

Pardon, pogrešno napisao, mislio sam na Dark Warrior-a. :)

Da li je ovaj opis rutovanja za LG L70 tačan?
http://androidxda.com/root-lg-optimus-l70-ms323

Znači, samo skinem taj KingRoot (može sa ovog linka? http://androidxda.com/download-kingroot-application ), instaliram, pokrenem, pa Start Root i restartujem i to je sve?

Posle toga mogu da izbrišem sve nepotrebne aplikacije, npr. Facebook i sl? Ili mi treba još nešto da bih mogao to da brišem?

Sve ostalo na telefonu će raditi OK?

Moram sve ovo da pitam, pošto to treba da uradim na sestrinom telefonu, a ona živi "tamo daleko", pa ne mogu posle da joj sređujem telefon na licu mesta :)

Ja mislim da sam preko kompa rutovao, dal bese kingoroot, ili nesto slicno, ne secam se, pre 8 meseci sam radio, ali sam uz root dobio i neke kineske aplikacije koje nisu mogle da se obrisu,jer su vezane za root, a na kraju sam otkljucao bootloader,ubacio twrp i cm12, koji je vec unapred rutovan, tako da se nisam dodatno zezao oko toga...

Nazad
Vrh Dno