Šta je novo?

LG L194WS-SN kakav je?

djurdjija

Slavan
Učlanjen(a)
23.06.2005
Poena
319
Ako neko ima iskustva sa ovim monitorom molim da mi kaze kakav je.Hitno je nameravam sutra da ga uzmem.Uopste kakvi su lg monitori?

Nemam ga licno,ali mislim da nema dvi.ukoliko ti to ne smeta monitor je ok

Ma ne smeta mi sto nema dvi ,cena mu je vrlo pristupacna oko 11000

Poslednja izmena:
Hteo sa kupiti ovaj monitor. Pretpostavljam da si video akciju u Metro-u. Međutim kada smo stigli da ga kupimo (to je bilo još juče, odnosno sada već prekjuče) nije ga više bilo. Naime, pojavila se neka firma rano ujutro i pokupovala sve monitore. Nemojte se iznenaditi ako ih vidite negde za 13-14 hiljada.

kupio sam u metrou umesto njega Benq T 201 WA,skuplji je za 1500 ali je 20-tica

Poslednja izmena:
Super cena za taj Benq. U kom metro-u si kupio taj monitor i da li je bilo još primeraka istog. Kakvi su ti prvi utisci.

u Niskom metrou,cekao sam lg 19-ticu i tip sto radi tamo posto me je video da sam se svaki put kada dodjem u metro muvao oko monitora i kompjutera rece mi da imaju 3 benqa po snizenoj ceni.Inace cena im je bila pre popustanegde oko 14000.
Prvi utisci su mi da je mnogo veliki.Ne mogu da se jos naviknem na duzinu.Inace boje su cini mi se prrirodnije nego na crt-u imao sam samsung 965 mb.Igrice su mi mnogo bolje na benqu uglavnom nisam se pokajao.Inace ni graficka mi nije neka fx 5200 krs.
Imam problem da verovatno nisam dobro podesio nesto pa mi nekoliko slova u redu budu onako izbledela.KAko da to podesim.I

Poslednja izmena:
Trebalo bi da se sredi kada pritisneš taster AUTO na monitoru. I proveri da li ti je rezolucija desktop-a u Windows-u подешена на максималну коју монитор подржава

Poslednja izmena:
Trebalo bi da se sredi kada pritisneš taster AUTO na monitoru. I proveri da li ti je rezolucija desktop-a u Windows-u подешена на максималну коју монитор подржава
To sam pokusao,Rezoluciju sam podesio na najvisu i probao sam sa auto tasterom i nista nisam poboljsao.:wall:

Probaj da odeš u display properties u Windows-u, pa na Appearance -> Effects -> Smooth edges of screen fonts, pa izaberi opciju ClearType

Uradio to i slova koja su izbledela sada su malo crvenkasta???

Ja sam danas uzeo ovaj monitor,u metrou:D
Veoma sam zadovoljan,nije neki vrh,ali za te pare je dobar.
Svi pikseli su mu na broju:p,samo sto veoma malo probija svetlost sa gornje ivice.
Nema DVI ali meni to nesmeta.Nisam iskusio ni probleme koje ima djurdjija,pri paljenju monitor je sve sam nastelovao i sljaka odlicno.

Ja sam danas uzeo ovaj monitor,u metrou:D
Veoma sam zadovoljan,nije neki vrh,ali za te pare je dobar.
Svi pikseli su mu na broju:p,samo sto veoma malo probija svetlost sa gornje ivice.
Nema DVI ali meni to nesmeta.Nisam iskusio ni probleme koje ima djurdjija,pri paljenju monitor je sve sam nastelovao i sljaka odlicno.
kolika ti je rezolucija i koje ti je osvezenje?

Koristim 1440x900,75Hz

to ti nije prirodna rezolucija... zar ti ne izgleda sve razvuceni i neostro??

Trenutna rezolucija mi je 1152x864 i ne izgleda mi sve neostro i razvuceno.Problem imam sa njegovom pozeljnom rezolucijom 1680x1050.

kao da si kupio auto, izasao na autoput i vozis u drugoj...:wall:
zato sto u petoj nece da vuce kako treba...
ako taj monitor nije sposoban da radi u native rezoluciji, nosi ga na reklamaciju... naravno, pre toga bi trebao da ga nateras da radi, jer garant i radi i samo ces se cimati da im ga nosis za dzaba...
Slika mora ti biti razvucena u 1152x864 jer je to odnos sirina:visina=4:3 a tvoj monitor fizicki ima odnos 16:10, kao sto kaze i native rezolucija 1680:1050=16:10
Slika mora biti i neostra jer imas 995328 piksela na ekranu u 1152x864 a fizicki imas 1764000.. znaci za predstavljanje 1 piksela u 1152x864 potrebna su ti 1,7723 fizicka piksela sto mora dovesti do neostre slike..
Ocigledno da nisi video kako izgleda slika u native rezoluciji kod tft monitora..
My example:
bio sam kod rodjake koja je kupila uz racunar 17" lcd.. naravno, nije mene cimala kad je kupovala, vec kad su krenuli neki ozbiljniji problemi... kad sam dosao, vidim da je rezolucija na monitoru 1024x768 umesto 1280x1024 (native)... promenim rezoluciju u native i ona ce meni: vau, nisam ni znala da ta slika moze biti tako lepa i ostra, samo mi je malo sitno sve
naravoucenije: namestaj tih 1680x1050 i ne gledaj nikakvu drugu rezoluciju..

Po tvom savetu prebacio na max rezoluciju koju imam u setingsu 1600x1024 i javlja mi se problem bledih slova.Gde gresim?

max rez.je 1680x1050...
mozda resis problem u meniju monitora... ne znam, ja sam na dvi-ju, nemam problema sa tim bledim slovima...

Definitivno je problem u driverima za graficku.Skinuo sam najnoviju verziju koja podrzava moj krs od fx 5200 sa n vidijinog sajta i instalirao ga na kompjuter.Dobio sam mogucnost rezolucije na 1680x 1050 i javlja mi se sada treperenje monitora,znate ono igranje slike.Probacu da skinem jos neke drivere i da napravim probu.Inace problem sa slovima je nestao.

Poslednja izmena:
Na max rezoluciji osvezenje nece vise od 60 hz.zato i igra slika:wall:

monitori te klase nemaju osvezavanje vise od 60hz, ali to nije razlog za treperenje... mislim da tvoja 5200 ne odradjuje posao koji se od nje zahteva... ako bi stavio noviju i jacu grafiku, dobio bi sliku bez treperenja

tu je definitivno problem do grafičke

Nazad
Vrh Dno