Šta je novo?

LG IPS237L-BN Vs DELL U2312HM Ultrasharp LED IPS

MilosZ

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poena
169
Koji je od ova dva monitora bolji za igre ?

Kolika je razlika u igrama , posto trenutno imam 24" LED Syncmaster S24A350H , 2 ms ?

Ako na više mesta spominju da se primećuje ghosting onda verovatno ima istine u tome ;), ja bih ga prvi uzeo ali pošto ne spada baš u najbrže panele neću ipak.. A ti svakako javi tvoja iskustva pošto je to najbitnije.

Ja iskreno ne primecujem ghosting u igrama na Dell 2312HM... Ok... Mozda sam ja slep ili sam u poricanju ili pak jednostavno nisam toliko zahtevan gejmer. Usput na ovom klipu Family Guy-a ne znam kako vidis ghosting? Ja samo vidim jako los snimak... :)

Da li je moguce da je posle godinu i po dana i dalje Dell najbolji izbor? I ja se razmisljam izmedju ova dva, sib0 cekamo utiske.

Monitor je stigao i javljam se sa malim zakasnjenjem. Utisci su sledeci:

* Makar ja sto sam vidio moj primjerak nema ni G od Ghosting-a ( testirano u vise FPS igara )
* Backlight bleed je stvarno malo prisutan u donjem desnu uglu toliko da cak mozda nije ni vrijedno spominjanja ! (primijeceno jedino u crnoj pozadini tokom testa )
* Bez mrtvih piksela
* Menu je jedan veliki+, strasno pametno napravljen i vrlo lak za koriscenje u mracnim uslovima

" Backlight bleed " i " IPS Glow " necete ni primetiti i svakodnevnom radu sa njim 100% to tvrdim ( Ja sam jedino primijetio u crnoj pozadini tokom testa da se razumijemo ! )
Cisto sam vam spomenuo da vam otkloni sumnju koju sam ja imao prije narucivanja.

Moj primjerak je REV A00 manufacture date OCT.2012

Brightness je na "default" je jak , i normalno to se resava tako sto se smanji :p ( mene je na 0 nocna i 20 dnevna varijanta)
Ja sam font size promijenio u Windows na " Medium - 125% " i mnogo je lakse za koriscenje na duzi rad.
Monitor je odlican za oci ! ja sam pocinuo da vam pravo kazem, jer koristim PC po 12 sati dnevno

Sve preporuke za ovaj monitor ! Za bilo koji vid rada bilo Gaming, gledanje filmova ili neceg treceg, opravdao je perfekcijom izrade i mogucnostima tipa rotiranje ekrana, a za ovu cijenu koja je prejeftina realno gledano, nema sto bolje da se kupi !

Pozdrav !

Poslednja izmena:
Meni je stigao LG posle dugo čekanja i vožnje od Emmija.

Dell sam vratio zbog ogromnog pozadinskog osvetljenja i zato što je kutija bila otpakovana.

Sa lg-em, zanimljivo, sličan problem, tj postoji pozadinsko probijanje u donjem levom uglu. Nije da se ne primeti, samo ne znam da li je normalno i vredno reklamacije... U običnom radu se uopšte ne primeti, kada je crna opzadina i fllm npr - da.

Ne mogu kvalitetno da uslikam...

Nazad
Vrh Dno