Šta je novo?

LG inverteri

monstrum

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
665
Navode da su svi modeli dual-rotary

Je li ovo neka njihova fora i tehnologija, pošto se pune krivulje kapaciteta i potrošnje na grijanju i hlađenju ne mogu naći?

Eurovent kaže Pdesing 3.9 kW za 18000 btu model, dok se za masu spoljnje navodi 34,4 kg i litru gasa u njoj.

https://comfortklimaat.nl/wp-content/uploads/2022/02/products-LG-S-ET-airconditioner.pdf

Ako je sve tako, bogme sa svojih 850 eura u BIH baš ok kupovina.

Niti je njihova fora niti njihova tehnologija. Twin rotary kompresore imaju i drugi proizvođači, mada ih LG gura u 95 % modela.

Ma znam to, nego mislim je li to standardni twin rotary, ili su oni nešto malo modifikovali, patentirali, pa sada kažu "dual-rotary" što bi se onda moglo podvesti pod zaštićenu i jedinstvenu tehnologiju koju samo LG koristi.

Pa to je jako lijepo ako guraju svugdje, nije to nimalo naivno, mada ne uspjevam nigdje naći one fine precizne krivulje kapaciteta/potrošnje.

Koliko znam, radi se o standardnom twin rotary kompresoru, samo pod njihovim brendom dual inverter.
Imam s12eq i veoma je tiha spoljna jedinica. Lepo modulira i ima sasvim dovoljno snage. Kod LG, tol=Tbiv tako da koliko deklarišu, toliko i dobiješ.
Nema vibracija, a nemam ni gumene podloške na tom modelu iako se isporučuju u pakovanju.

Nazad
Vrh Dno