Šta je novo?

LG G6

Zaista bih voleo da ste obojica u pravu, LG G6 sam svrstao u najuzi izbor za moj novi mob, ali citajuci komentare i na reddit.com i na nekim recenzijama, mislim da problem zaista postoji.

Bilo je jos vlasnika 2.09 kamere koji su tvrdili da su im slike ok, dok ih nisu krenuli zumirati.

Gde pise koja je kamera, jel kad slikam pa detalji slike il negde drugde, u detaljima slike ne vidim te oznake.

Послато са LG-H870 уз помоћ Тапатока

Ljudi..Ja sam do da uzimao LG zbog kamera.. G6 po meni ima ocajan postproces..Ali kada forkas sa google cam,gde radi i portret mod,kao kod pixela 2 (ko nije probao ,OBAVEZNO DA PROBA),Tek tada videh koliko je senzor ustvari dobar..dakle,samo je do cam app problem..Po meni..Manuelno je sve super..Automode ocaj..Po meni...ako ti LG treba zbog kamere..Tu neces da se predjes..Ali samo ako fotkas manuelno,ili sa gcam..Wide angle cam radi kako god ti volja..Isto..Nema nista mutno..sem sto mene nervira sto je fish eye,nw svidja mi se to..na v30to ispravljeno,pa nema fisheye efekta

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Druze ti il hodas i kucas il samo slog sto te nije spuucao dok si kucao poruku.

Edit:
Kod mene je 2.01mm

Poslednja izmena:
Ovo prvo!

Edit: takodje 2.01...Uzet u Telenoru krajem Oktobra

Poslednja izmena:
Meni kamera sluzi vise za video, nego za slike. Cak ne znam ni koliko cesto bih koristio tu sirokougaonu kameru, ali je ona svakako interesantna i jedan od kljucnih prodajnih aduta za LG.

Jednostavno imam problem da kupim telefon za koji znam da ima manu (ok, mozda bih imao srece da dobijem tu 2.01 kameru). Ali da dam 400 eur za telefon i gatam u pasulj da li cu dobiti primerak sa falinkom....

Naravno, pod uslovom da je sve ovo tacno, a za sada lici da jeste.

Kazem ti..Dok god radi sve je super..Na to se se sad nije zalio niko..Mislim da neces naci kompletniju kameru od ove,sem na V 30

Ja sam generalno zadovoljan telefonom al ajd neka prodje bar 7 dana, imam ga od sinoc, sad sam i prehladjen pa ga drndam non stop od sinoc, presao sa s7.
Jedino sto me iritira, po meni previse vibrira ovaj zadnji poklopac kad pricas sa nekim il pustis nesto na yt, dok na s7 tih vibracija nije bilo. Treba veceras da mi stigne maska pa ajd mozda i ublazi to.
Sto se tice rada telefona, stvarno nemam zamerke.

Druze..Bas sam malo pre probao,ja taj problem nemam..Daj nek se jos neko javi,mozda ti je hardverski problem..Jedini prob koji sam imao,a vidim imalo je dosta ljudi,je sa vibro motorom,ali se misteriozno sam sredio

U VIP-u sam uzeo kao zamenski, s7 sivi nisu imali da mi zamene kojeg su unistili "majstori" u Begram servisu, pa sam mogao da biram koj hocu tel. moj iznos sa racuna i doplatim razliku za tel koji zelim al su im cene bas velike i malo nebulozne, recimo za G6 sam doplatio 2 hiljade din a za ip 6 negde oko 10k bi bila doplata, za s8 oko 30......haos, gledao cenovnik, stari Nova paket i njihov napravljen cenovnik za zamene, da se najeziz koje su. Ovo mi se bas isplatilo, em nov tel sa 2 god legalne garancije em mi kod njih istice ugovor za 4 meseca.

Da li ti se grebe staklo kamere?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Ja nosim masku,i za sada je ok..Mislim da se grebe isto kao i zadnje staklo,nista vise od toga..U krajnjem sl imas zastitu bas za njega

Ovaj tel ispade toliko dobar da se retko sta i pise :D Oni sto su ga uzeli ispasali utiske i sad uzivaju u njemu, hejteri se ispucali sa komentarima zbog snimaka falinki koje su videli na yt i tako :D

zanimljivo kako se lg-u ništa ne oprašta....eno na samsung temama svaki drugi, i to za sada već čitav niz modela, mora da drma i dobro protrese kameru kako bi radio auto fokus, ali kad je to na lg-u u nekom misterioznom broju primeraka, sa nekim uzorkom sa neta, jao kuku lele, smeće od firme, nikad više lg, itd...a za neke druge, pa dobro šta hoćete, to se pravi u desetinama miliona primeraka, normalno da nekom nešto fali...kad čitam temu o servisiranju iphonea kosa mi se diže na glavi, pitam se da li iko ima telefon na kome sve radi...interesantan fenomen...

Za mene je G6 bolja kupovina od S8. Imao oba.

Mitsubishi Trium Galaxy

zanimljivo kako se lg-u ništa ne oprašta....eno na samsung temama svaki drugi, i to za sada već čitav niz modela, mora da drma i dobro protrese kameru kako bi radio auto fokus, ali kad je to na lg-u u nekom misterioznom broju primeraka, sa nekim uzorkom sa neta, jao kuku lele, smeće od firme, nikad više lg, itd...a za neke druge, pa dobro šta hoćete, to se pravi u desetinama miliona primeraka, normalno da nekom nešto fali...kad čitam temu o servisiranju iphonea kosa mi se diže na glavi, pitam se da li iko ima telefon na kome sve radi...interesantan fenomen...

A kakav tretman treba da ima kompanija koja je sebi dozvolila bootloop probleme na nekoliko uzastopnih modela?

Realno, ima jos puno "sitnih"propusta, kao na primer na G6, gde su odredjene funkcije poput bezicnog pinjenje i DAC bile dostupne samo u odredjenim regionima. Evoropa je dobila najslabiji model, a najvecu cenu. Ni V20 ni G6 nisu dobili Oreo, a sve manje nade je i da ce ga uopste dobiti. V20 nije ni prisutan na evropskom trzistu.

Ja sam imao bootloop na g4 i poludeo...Sitnice zezaju lg..Kao npr tada lemovi ns cpu...Ali i sljamsungu rikne baterija,pa svi amneziju dobiju..Do modela s7 ..Svaki posle update si mogo da bacis.. Ali reklama je cudo..A ljudi su guske.. Elem..LG stedi na glupostima koje prouzrokuju velike problem.. I da,dobicemo update.. Nista kasnije od sljamsunga ;)

Da su usrali motku sa maticnim plocama jesu i tu nema sta, uzmes telefon i molis boga da ti ne zvekne ploca, stave ti drugu ako si uzeo sa garancijom tel i to nije garant da nece i nova crci. Pa ko je lud da kupi takav telefon.
I sa ovim su ispali bezobrazni sto za neka trzista ima poseban model. I to zna da odbije kupce, mene iskreno to bezicno punjenje ne zanima i nije mi prioritet, s7 sam jednom stavio na bezicni punjac za god ipo dana koliko sam imao taj tel.
Za sada mi se G6 svidja, stvarno nemam zamerke, telefon leti, fluidan nema sta, baterija odlicna.
Jedino taj zadnji poklopac sto vibrira u toku razgovora, muzika.....deluje plastikanerski al sad kad sam stavio masku malo je bolje.
Presao sam sa s7 i prezadovoljan sam.

Ja imam G4 i nemam bootloop,naravno nisam uzeo odma cim se pojavio fon, vec kasniju seriju kad je problem resen, tako da , ljudi su skloni generalizovanju problema...
Mozda je bilo vise takvih primeraka u seriji, ali to ne znaci da kod drugi proizvodjaca ne postoje telefoni koji se kvare.
Ali ono , ko se jednom opece i u jogurt duva.

@jjnhl68, nije to sitni pripust nego je to marketing odluka(za nas kao korisnike u evropi losa), nije to problem u HW-u telefona.
I druge kompanije su imali razne marketing ideje i odluke tokom godina , neke su bile extremno glupe , neke odlicne. Platili su cenu toga, losom prodajom i td...

Pouka, ne zaletati se odma cim telefon izadje, em ce padne cena em ce se ispeglaju stvari , i videce se mane tokom duzeg koriscenja..

Poslednja izmena:
Ja imam G4 i nemam bootloop,naravno nisam uzeo odma cim se pojavio fon, vec kasniju seriju kad je problem resen, tako da , ljudi su skloni generalizovanju problema...
Mozda je bilo vise takvih primeraka u seriji, ali to ne znaci da kod drugi proizvodjaca ne postoje telefoni koji se kvare.
Ali ono , ko se jednom opece i u jogurt duva.

@jjnhl68, nije to sitni pripust nego je to marketing odluka(za nas kao korisnike u evropi losa), nije to problem u HW-u telefona.
I druge kompanije su imali razne marketing ideje i odluke tokom godina , neke su bile extremno glupe , neke odlicne. Platili su cenu toga, losom prodajom i td...

Pouka, ne zaletati se odma cim telefon izadje, em ce padne cena em ce se ispeglaju stvari , i videce se mane tokom duzeg koriscenja..

Slazem se i nisam ni imao nameru da LG predstavim inferiornijim u HW smislu, naprotiv.
Ja sam samo izneo misljenje zasto imaju "nepravedan" tretman i da su za veliku vecinu stvari sami krivi. A utoliko gore, jer im je HW vrlo solidan.

Brate stavili su primarnu kameru 1/3'' u flagship iz 2017. godine, pritom se ne mogu pohvaliti post processing-om.
Za mene bio dovoljan razlog da ne uzmem G6, a mogao sam da ga uzmem u to vreme za iste pare kao i v20, tj nešto malo jače..

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

A kakav tretman treba da ima kompanija koja je sebi dozvolila bootloop probleme na nekoliko uzastopnih modela?

Realno, ima jos puno "sitnih"propusta, kao na primer na G6, gde su odredjene funkcije poput bezicnog pinjenje i DAC bile dostupne samo u odredjenim regionima. Evoropa je dobila najslabiji model, a najvecu cenu. Ni V20 ni G6 nisu dobili Oreo, a sve manje nade je i da ce ga uopste dobiti. V20 nije ni prisutan na evropskom trzistu.

slazem se za ovo sakacenje g6 za nase trziste, ali ne za Oreo, i def. ne za "bootloop probleme na nekoliko uzastopnih modela". Imam 2 G4 :d Na mom je "zveknula" maticna, napravio sam da tel radi sa 4 jezgra, a onda uzeo jos jedan, skroz mrtav, i opravio ga u ovlastenom servisu za dz. Sad koristim zvanicni beta Android N za v30 launcherom, ja prezadovoljan, zamjenjiva baterija mi bas dosta znaci (imam 3, a gledam nekako da porucim Anker ili original novu)

No, na g4 je izrazen problem, i jos par modela iz te godine (nexus 5x i flex 2), a koji su to uzastopni modeli?

Na mom g4 je zveknula ploca ali nisam uspeo da ga sredim da radi na 4jezgra..Radio je 20min..Tu je prob do snapdragona 808.. Ali i do lemova ..sizno sam mnogo..Ali sam opet uzeo g6 u nadi da se to nece ponoviti.. Posle tog chipseta,nisu se desavali novi bootloopovi.. Ali,problem sa vibro motorom..Vracam se na to..Tel imam par meseci..I da mi rikne vibro..Pa da sam vaskrsne..Ej..Sitnica ali da bi se promenilo,mora da se otvara,da se zeza..Da dam na reklamaciju,da cekam..Sada radi hvala Bogu,ali vidim po netu da je to prob i kod g5 i g6..ne cesto ali se desava svima isto..Znaci paznja na vibro je pih.. Neko se ovde zali da mi zveci pozadi dok prica..Garant ima veze sa tim vibro motorom..Ali garant.. Te sitnice znaju a ubiju u pojam..Ali ako to zanemarimo.ostalo jr ok..Mada i g4 radio 15meseci da ne secne,i zaspo na punjacu :D

Meni zaspao g flex 2. Burazeru g3. Drugaru g4, a potom v10. Pa prevelika slucajnos da bi se to okarakterisalo kao slucajnost. Za neke LG modele bih pre rekao da je slucajnos kad ne crkne nego kad crkne.

Informacija za kolegu koji je pomenuo bateriju:
Original baterija za g4 je posle dva meseca od mog raspitivanja stigla.
Cenu su promenili sa 1700 na 5000. Original baterija u ovlašćenom servisu....

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Sve sto ti je zapalo imalo je cpu problematican:) ..Videceno za g6

Sve mi se cini da gledate navijacki, vecina vas je imala neki od LG telefona koji je riknuo, i ponovo kupite LG. Ja imam G3 ubrzo puni 2 god i kad rikne, a hoce sigurno, nemam namjeru vise kupovat istu marku.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno