Šta je novo?

LG G6

Pa sto nije crklavala lumi 950 ili xiaomi mi4c sa sd808 nego samo g4 i nexus 5x koje radio LG. Ili G flex2 sa sd 810.

Msm da lumia 950 uzovala na windowsu..bez operecenja..koristio sam neko vreme win os..milkna bilo,samo app 0 .. I zajsta mislim da android nije uvek optimizovan ,stoga se telefoni i pregrevaju i freezuju i t d..Ali se slazem da je lg zezno sa lemovima..Tu nema opravdanja.. Sad mk e ne svidja to sto na G seriju stave proslkgodjsnji procesor,a V seriju guraju do kraja..Pa V30 i g6 dva sveta..

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gubi se Lg lagano...mislio sam da ce da se povadi sa v30 ali opet prave iste greske.

Hm voleo bih da imam lg sa OLED ekranom.. Ali skoro sam uzeoovaj tako da mislim da za sad od toga nema nista :)

Drustvo, da li neko zna da li moze da se nadje G6 dual sim preko Telenora, ili oni prodaju samo single sim?

Ima Dual 32GB H870S, nisam siguran da ima DAC.

Hm voleo bih da imam lg sa OLED ekranom.. Ali skoro sam uzeoovaj tako da mislim da za sad od toga nema nista :)

s obzirom kako se loše pokazao LGev POLED na V30 i Pixel 2 XL, mislim da ne želiš :d

Gledam sad da je na Pixelu sredjeno kalibracijom..Dosao update.. Poredili sa s8..Jai dalje msm da je to ok panel

daj link gdje kažu da je to sređeno, a i da su sredili problem sa burn-inom?

Jedno je OK panel, ali na telefonu koji je kod nas koliko, oko hiljadarke, nema mjesta za samo OK panel, koji ima samo neke "problemčiće". (Ovo kažem kao neko ko ima LG OLED TV, dakle ne hejtujem brend)

Juče negde videh tekst tipa kako to da lg ima fantastično oled televizore a loše oled ekrane na telefonima...čude se ljudi a i jeste čudno...

Možel sada, posle nekog vremena da se povuče crta - koliko vas se pokajalo što zbog kupovine i zbog čega?
Da li je u ovom trenutku G6 dobra kupovina? (pitanje je namenjeno članovima koji su posedovali telefon)

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Kajao sam se za modele pre,za sada se ne kajem ni najmanje,jer nudi ono sto meni treba,jedino bih da je main camera malo bolja jos,i da je auto proses pri obradi slika malo vise kad kod pixela dva,ali dobro..Ja ga uzeo zbog fotografisanja i odlicno je. P.S. da dodam da bih ga dao za v30 isto trena :) ,samo zbog cam i nacuna snimanja..Ali moja iskrena preporuka za ovaj tel ako neko ovo trazi

E to me interesovalo,jer kada uzmeš kod operatera ili bilo kako sa 2 godine garancije, onda te ne sekira ni crkavanje ploče, ni bootloop..
Prekršaja sam više puta temu ali mi je ovo prvi konkretan odgovor.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Juče negde videh tekst tipa kako to da lg ima fantastično oled televizore a loše oled ekrane na telefonima...čude se ljudi a i jeste čudno...

IMO, zato što jedini rade panele za OLED televizore, svi ostali kupuju od njih, pa nema sa čime da se uporede. ;) Nisu ni ti televizori savršeni, ima i bandinga, i nekonzistentnosti od primjerka do primjerka, i *******cije tipa da imas TV placen nekoliko hiljada eura i star samo godinu, a nemaš podršku za HDR (moj ima, ali isti model sa starijom matičnom nema) ili nemaš podršku za Dolbijev HDR (moj je nema) i HDR10... Tako neke stvari.

Dok su sa P-OLEDOM potpuno novi na tržištu i ne znam zašto bilo ko očekuje savršen proizvod u prvoj generaciji.

G7 koncept, nenormalno tanki bezeli za normalnu upotrebu ali je dizajn odlican.

Novo novo, bez prednje kamere.

Ima dve kamere napred samo sto je autor koncepta zamislio da senzori budu k'o zrno peska :)

Prednju kameru ne koristim ali objektivno to je jos jedan razlog da gornji i donji bezel moraju da imaju neku normalnu debljinu (moze i kao kod G6), da se obezbedi prostor za stereo zvucnike, sto veci senzor kamere (ili dva) i na kraju da koriscenje u landscape ne bude horor.

Meni je najbolji izgled Sharp Aquos, Mi Mix.. dole bezel, gore bez icega.

To je tek ergonomska katastrofa, posebno ako je taj donji bezel 3cm :)
Drugo su TV, monitori (ne koriste se rukama :d) koji izgledaju sjajno u raznim bezel-less kombinacijama ali kod smartfona mora da postoji malo ''mesa'' za normalno koriscenje, kao da je s-t-b ratio od 75-80% los pa sad mora da se ide na 90%+.

Pa meso dole, sta ce gore, dole da bi mogao da drzis u ruci i da nisu virtuelni tasteri/swipe gesturi bas skroz odozdo sto je nezgodno za prste.. Najcistije mi izgleda kad gore nema nista.

Pa meso dole, sta ce gore
Najcistije mi izgleda kad gore nema nista.

Pa samo izgleda najcistije i to je vrh za dizajn TV/Monitora ali sta ces za upotrebu smartfona u landscape polozaju? Pa meni palcevi cak i preko ogromnih bezela kace ekran pri takvoj upotrebi, ne bih mogao da koristim smartfon sa gornjim bezelom od nekoliko mm (posebno ne ako ima 18:9 displej)

A onda u tom slucaju otpadaju i FF stereo zvucnici, veci senzor prednje kamere, verovatno i 3.5mm dzek, previse gubitaka na raznim poljima zbog ''cistijeg'' izgleda :)

V30 je mozda najbolji primer uspesnog bezel-less dizajna, izgleda sjajno, nema egde displej a ima dovoljno ''mesa'' u vidu bezela koji su neophodni za iole normalan grip pri landscape koriscenju.

Poslednja izmena:
Kao da ne postoji još 10 različitih načina da držiš mob u landscape pa se hvataš za bezele :)

Ma da, bitno je samo da izgleda cyber i ''najcistije'' (paradoksalno, ovako samo dodatno mogu da se umusave delovi ekrana koji su prinudjeni da glume bezele :d) a grip i ergonomiju ko hebe :)

Poslednja izmena:
Kakav sad grip, čim držiš mob u landscape i to sa dve ruke znači da negde blejiš i paz molim te da ti ne ispadne tada. Što se ergonomije tiče ne znam šta je to toliko ergonomski da staviš ćevap preko zvučnika kada su napred i zapušiš ih, i šta je toliko neergonomski u tome da držiš telefon manje više kao dok fotkaš/snimaš uz podršku ostalih prstiju sa donje strane

I naravno da je bitno da izgleda cyber, ua tarabe [emoji16]

Da, grip je bas nebitan u eri sve klizavijih i sve skupljih ''staklenih'' i alu smartfona :) I nije tu u pitanju samo ispadanje vec cinjenica da palcevi ''kace''/prelaze na displej i to me mnogo nervira.
Ne znam kako je kada imas sake k'o palcica ali ni ja nemam sad neke XXXL lopate pa mi je pravo mucenje da koristim S8 npr bez obzira sto ima sjajan stb ratio/kompaktne dimenzije.

FF zvucnike, ako su pametno pozicionirani i ako su bezeli iole ''mesnati'', nikada ne pokrivam prstima, jednostavno sam tako navikao da koristim smartfon i smatram da treba naci dobar balans izmedju atraktivnog dizajna i ergonomije a za sada mi deluje da je V30 na tom polju pun pogodak, jedan od najbolje dizajniranih uredjaja iz 2017. a ima tanke bezele, ne i pretanke koji bi ozbiljno ugrozili koriscenje.

Sa dizajnom TV/monitora (odnosno debljinom bezela) mogu da rade sta hoce, necu ih vaditi iz dzepa niti koristiti kao smartfon :)
A ni tu nisam birao model samo na osnovu famoznih bezela, prvo kvalitet panela i sve ostalo pa ako jos moze da se uklopi sa atraktivnim dizajnom, utoliko bolje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno