Šta je novo?

LG G5

lg-g5-first-look-aa-29-840x472.jpg

Kamera 360 mi deluje najbolje :)

mada i ovo je interesantno :

lg-roller-bot.jpg
lg-g5-cam-plus-module-4.jpg

The LG CAM Plus adds an extra 1,200 mAh to the G5’s 2,800 mAh battery for a total capacity of 4,000 mAh. There’s also a dedicated shutter button, which can be half-pressed for focus lock, a zoom dial, video record button, LED and power switch. LG is claiming an additional 15% usage time and “real camera UX with one hand”.

lg-g5-first-look-aa-24-840x472.jpg

The LG Hi-Fi Plus is an audio module made in collaboration with Bang & Olufsen. The module features a 32-bit Digital-to-Analog Converter (DAC) and dedicated amplifier. The Hi-Fi Plus DAC supports up to 32-bit source files and native DSD playback. It also boasts audio up-sampling to 384kHz and there’s an “up-bit” feature to convert lower bit-depth files into a 32-bit format before they head out of the DAC. The LG G5’s standard DAC supports 24-bit bit depths.

VR dodatak je glupost u najavi ...

Poslednja izmena:
Nije ni ovaj ružan. Svakako je promena. Najveći minus po običaju je njihov UI koji je i dalje odbojan.

Gledano od napred i sa strane ovo G5 kuciste nije ruzno u smislu da je 100% tako vec je sve to subjektivno, kao sto ne podnosim Samsung zenskaste sapune iz Galaxy serije (S3/4/5/6) i vise gotivim malo coskastije Note uredjaje tako mi se ne svidja ni ovaj G5.

Pozadi na kucistu je jako tesko izvesti da ima i FP senzor, 2 kamere, blic a da to izgleda lepo, ipak i pored tog ''opravdanja'' meni je G5 i dalje ruzan.

Ali.. ako pricamo realno ovaj fon izgleda ima dosta bolju izradu od dosadasnjih LG plasticnih kanti, hardver je odlican i u skladu sa flagship klasom 2016, autonomija ce svakako biti dovoljno dobra, kamera odlicna tako da se na kraju dolazi do situacije da ce ovo biti odlican fon koji ce kupiti uglavnom LG fanovi.

Ja cu sacekati da vidim nove htc Nexuse, S7 a posebno Z6 i onda ako me smori Z2 krajem godine cu preci na bolji fon.

Ipak mislim da je velika steta sto G5 nije zasnovan na V10 - http://www.lgnewsroom.com/wp-content/uploads/2015/10/LG-V10-01.jpg

Poslednja izmena:
lg-g5-mwc-201602-20_1143vlad-savov.0.png

lg-g5-mwc-201602-20_1144vlad-savov.0.png

Crni je lepši još :)

lg-g5-mwc-201602-20_1129vlad-savov.0.png

Nexus 6P kada je izašao bio je lepotan, a ovaj ocrnjen kao nijedan do sada - na ovim gore slikama mi je G5 lepši :)
(nema staklenu grbu + ima dve kamere)

Poslednja izmena:
Ovaj u sredini izgleda ok jer je sama prednja strana kucista ok, ova druga dva zbog takvog dizajna i polozaja FP senzora/dual kamere lice na robote koji ''u cudu'' nesto posmatraju sto deluje jako smesno, glupo i odbojno u isto vreme :)

3466935_125.jpg

Ove dve kamere malo čudno izgledaju, ali uopšte nije ružan !

Meni jeste, ***a ali kao sto rekoh to je subjektivno. Najveci problem je to sto retko koji zaobljen telefon mogu da ''svarim'', svi mi deluju zenskasto ili ''metro'' u ''najboljem'' slucaju :)

LG svakako zaslužuje pohvale za eksperimentisanje. UI da je stock ili nešto lepše od stock, bio bi mi baš odličan.

Slazem se. Nemam nista protiv dodataka, cim isti malo masovnije zazive znaci da ce i cene biti pristupacnije. Licno bih voleo da sam u mogucnosti da kupim nekoliko dodataka za smartfon koje bih koristio godinama na raznim modelima (sony qx100/qx1 lens kameru, eksterni dac i pojacalo, HQ mikrofon itd) ali sve to kosta preko 1000e tako da..

Poslednja izmena:
Ove dve kamere malo čudno izgledaju, ali uopšte nije ružan ! :)

LG svakako zaslužuje pohvale za eksperimentisanje. UI da je stock ili nešto lepše od stock, bio bi mi baš odličan.

Ovo je najbliže stock android što postoji, a radi i multitasking + ima 4GB RAM-a :)
+ update stiže prvi ...

Update stize prvi, a kad ce sledeci update... za 3 godine. Tako se uvek hvale kako odmah posle nexusa dobijaju novi Android, dobiju ga nekako, ali se zato za sledeci nacekamo. Evo ja na G3 jos nisam dobio M ko zna kad ce. Bitno da je tad kad je izasao medju prvima dobio Lolipop.

Ovo je najbliže stock android što postoji, a radi i multitasking + ima 4GB RAM-a

^ Trenutno mozda ali ne zaboravi da stizu htc i sony koji je biti jos vise '''vanilla android'' (posebno sony) a isto sa 4Gb rama, dobrim baterijama itd.
Isto tako i Samsung je sredio MT (izgleda ne bas skroz) ali i pored toga TW ce ostati najgori UI (bloat i symbian izgled) + knox..

Poslednja izmena:
Update stize prvi, a kad ce sledeci update... za 3 godine. Tako se uvek hvale kako odmah posle nexusa dobijaju novi Android, dobiju ga nekako, ali se zato za sledeci nacekamo. Evo ja na G3 jos nisam dobio M ko zna kad ce. Bitno da je tad kad je izasao medju prvima dobio Lolipop.
M za G3 je izasao pre mesec i po dana, ako ne i vise.

Nije OTA svima stigao. Je l' to samo za Poljsku?

G3 je dobio marshmellow nekoliko meseci ranije nego note 5/S6, a jeftiniji je VIŠE puta i stariji još toliko :)

Motorola i LG prvi dobijaju update ...

Poslednja izmena:
To stoji za sammy. M8 je isto "dobio" pocetkom Decembra za developer edition, marshmallow update(pre G3, nebitno), pa ne kazem "da je konacno dobio", jer nije svim regionima stigao OTA(za sve modele stigao u Januaru).

Poslednja izmena:
To ne zavisi od LG-a, nego od operatora u tim regionima valjda.
LG je svoje odradio.

G5-medium01.jpg
G5-medium02.jpg
G5-medium03.jpg

Official video:

[YOUTUBE]anyW8UY9ELg[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Znaci svi unlocked G3 su dobili official MM OTA? Lepo onda.

Potpuno crni telefon (ili ova tamna varijanta) bi bio pun pogodak jer crnilo oko panela ne bi izgledalo kao slojevi.
Sa strane su mogli da smanje ivice. S donje strane da i skapiram jer je izmenjiv deo, pa ne mogu lepo da ga sakriju.
Bem li ga, pre bih uzeo dizajn sa manjim ivicama bez crnila (slojeva) nego ovaj modularni fazon. Na to da dodam da svaki put kad zelis da zamenis modul/dodatak ti moras da gasis telefon.

edit: pogledacu kasnije s kompa detaljnije. Ovo su mi prvi utisci s par slika.

Poslednja izmena:
Jel moguce da na zvanicnim slikama ima manjih ivica (bezela) nego na ovim ranim reviewima ili tripujem? :D

Official video je vrhunski i dobro urađen :)

EDIT:

nexus2cee_lg-g5-infographic.png

Poslednja izmena:
Multitasking će postojati kad Google uradi nešto povodom toga.

Onako, telefon mi nije ružan, mada nije ni mnogo lep. Wide angle kamera je po meni glupost, daj jednu kameru da razbija, ova druga je potpuno nepotrebna. Volume dugmad sa leve strane su nebuloza. Zamerka na miliamperažu baterije.
Vreme mi je da menjam g2, bio sam ubedjen da ću ostati u lg taboru, al sad nisam baš siguran. Kamera mi je i dalje najbitnija stavka na telefonu, ako na s7 ne bude lošija, verovatno uzimam samsung.

Niko ne komentariše što su izbacili tastere sa leđa po kojima je LG bio poznat, to bi dalo šmek ovom okatom :)

Niko ne komentariše što su izbacili tastere sa leđa po kojima je LG bio poznat, to bi dalo šmek ovom okatom :)

Ja sam bas i rekao da mi se to ne svidja, taman se navikao na dugmice nazad i bio je bas LG fazon, kao i Qslide i dual window.
Da su ostavili tastere na ledjima ispod kamera onda bi bio pravi E.T.

Poslednja izmena:
Vrh Dno