Šta je novo?

LG G4

Hvala ti @ixon na informacijama, naravno nije mi o glavu i neću da se zalećem. Mislio sam da odmah kupim i kožu i plastiku, ali toga ili nema ili je zloupotrebljeno preko cene :) Uzimam ja lepo kožnu varijantu za plafon 475e, i posle ću da dokupim tu plastiku (bitno je bar nje da bude) ili ponovo kožu :D biće verovatno i nje u ponudi. I ja prodajem G2, inače bez toga G4 mogu da sanjam, samo što će moj biti ispod cene zbog čuvenih žutih mrlja na ekranu... ;)

Imam pitanje za vlasnike. Dali moze da se stavi sa zanje strane zastitna futrola/maske (kako li se vec zove) ako je kozna verzija G4?

^Zasto ne bi moglo?
Ja imam pitanje za vlasnike, da li imaju probleme sa tacskrinom kao na onim klipovima, da ne reaguje uvek itd?

Ekran radi normalno i reaguje momentalno. Od mana bih naveo sledece.
Tastatura je ocaj. Laguje,ostaje na ekranu kad idem na home itd. U pocetku je bilo jedva primetno sad me jako nervira. Izrada je takodje losa. Bas su ga sklepali za sve pare. Baterija prosek. Kamera prosto srce bateriju. Pogotovo napolje kad mora da se odvrne osvetjenje.

Zalili su se i drugi za tastaturu. Samo kod stock tastature je taj problem. Sreca,pa na svaki telefon,prvo sto uradim,to promenim.

Mislis kao da kucas na nekom siemensu ili sagemu :d

Nisam imao doticne telefone :). Imam onaj cudan osecaj ne znam...mozda treba nesto da se podesi

Ekran radi normalno i reaguje momentalno. Od mana bih naveo sledece.
Tastatura je ocaj. Laguje,ostaje na ekranu kad idem na home itd. U pocetku je bilo jedva primetno sad me jako nervira. Izrada je takodje losa. Bas su ga sklepali za sve pare. Baterija prosek. Kamera prosto srce bateriju. Pogotovo napolje kad mora da se odvrne osvetjenje.

Procitah od jednog bitnijeg deva na xda bas slicnu pricu.. Kaze dzaba pojedinim proizvodjacima sve spec i kamere ovog sveta kada uredjaj sklepaju za 30dana i onda za njega traze 700e.
Kao primer je bas naveo g4 iako to nije bila tema za taj mob.

pa sta konkretno sto se tice izrade, osim sto je od plastike? jel ima gapova, jel skripi stalno, jel se uvija, jel ima neki problem?

Ma iskrivio se skroz :). Sala. Jeftino bre. Ulaz za slusalice kao da je neko burgijom probusio pa ostale one ostre ivice. Jedan od retkih telefona koje nebih nosio bez zastite. S5 je bio prvi ovo drugi. Svi ostali bez. :)Eto. Ni p od premijuma

nista ako nemas koznu verziju ;)

Moze li netko probati u browseru dugo drzati button za recents(menu) o vidjeti koliko mu od 10 puta uspije otvoriti menu(gdje su exit itd..). Evo probavam i od 10 puta nece uopce..drugi put hoce..itd..a kamera
.kamera je brutala. Evo slika znaci mrkli mrak..ugaseno sve..15 sec/iso 400uploadfromtaptalk1436079322904.jpg

Bender kako radi tvoja mašina? kažeš kamera je extra
koliko vidim uzeo si g4?

Kamera razbija,sa manual mod-om broj 1 u Android svetu. Juce testirao u poslovnici dobrih 15-ak minuta. Tu je bio i S6

Ko kaze suprotno laze. Nazalost mali broj ce iskoristiti njene prave mogucnosti

Na automatici su egal. Slazem se,mali broj ce to iskoristiti,ali sve u svemu,kamera na manual mod-u kako se pokaze,to je za mene kamera ;-)

Bender kako radi tvoja mašina? kažeš kamera je extra
koliko vidim uzeo si g4?
Nije moja, mijenjao se s kolegom da probam neke stvari. Masina je extra. Znaci ludo. E sad..znate ono kad u browseru dugo drzis(ili bilo gdje) recents dugo da se pojavi MENU? Desava se da preskace, otvori menu pa zatvori, otvori, zatvori. Siguran sam da je softverski jer multitouch prolazi. Kvaliteta razgovora je prva liga. Lag? Ne..ne znam tko to prica ali ne. E sad, video nije los, snimao sam samo po noci i nije zagladjeno i ugladjeno nego se vide "komarci" (zrnatost), malo mi smeta sto nema podesavanja videa ali nema zastajkivanja. Ipak mislim da bi u buducnosti trebali imati switch za iskljuciti ois(znaci desilo mi se da doslovno cujem motorice kao centrifuga iako se ne micem), mislim da taj ois takodjer puno trosi baterije, tako da..siguran sam da cemo ga softverski moci zavarati. A slike po noci? Zvijezde? Ajme..mogu uploadati usporedbu s nikonom ali su bolje na g4 ispale hahaha.

Porediti nikon ili bilo koji dslr sa telefonom mi uvek izmami osmeh.Ni u jednom trenutku ne moze biti bolji tel od aparata.Prednost telefona u ovom slucaju lg g4 je u otvorenoj blendi f1.8 a taj nikon koji si koristio je na 28mm f3.5.Nadji 28mm 1.8 na nikon pa stavi i uradi uporedjenje...Sve ce ti biti jasno.

Ma bender,nas dragi forumas se sali malo. Hteo je samo da kaze da je kamera odlicna. Daleko je to jos od dslr aparata

a kamera
.kamera je brutala. Evo slika znaci mrkli mrak..ugaseno sve..15 sec/iso 400Pogledajte prilog 174261
Tako se ne gleda koja kamera je dobra. Svaka kamera na dugoj ekspoziciji ce nahvatati svetla.
Kameru gledas detalje po jakom svetlu na najnizem iso, kao i boje, dinamiku, i gledas sum na visokom ISO (u obzir uzimajuci blendu) gde je G4 katastrofa jer LG zeli marketinski da prodaje pixele a ne kvalitetnu kameru. :)

Umesto toga okaci fotku na tipa ISO 800 i onda podigni senke u bilo kom programu pa da se smejemo zajedno :)

G2 :) ISO 800
Nista dodatno prepravljano
G4 ce napraviti pet puta kvalitetniju fotku od ove. Videces za mesec-dva ;)
S6 se raspada koliko mu je slika zrnasta,i puna suma u low light-u ;)
Pozdrav

Umesto toga okaci fotku na tipa ISO 800 i onda podigni senke u bilo kom programu pa da se smejemo zajedno :)

Zasto bi to iko radio :). Pa ovo je samo mob sa jako malim senzorom. I kao takav daje vrhunske rezultate. Ko hoce da izvlaci senke i dodatno obradjuje sigurno nece mobilnim raditi tako nesto

Zato sto neki drugi mobovi koji su isto flagshipovi rade ok u takvim uslovima, a realno gledano cesto neces imati dslr pri sebi da pribelezis neki trenutak i onda ce itekako biti bitno ako zabelezis neki akvarel ili fotku :)
Poenta price je da LG budzi pixele u kameru umesto da unapredi senzor, isto kao sto je sa G3 zasr'o tako sto je budzen QHD ekran da bi se pohvalili sa 500 i kusur ppi iako ljudsko oko ne bi videlo razliku ni da je tipa 350-400 jer retko ko gleda u mob sa 5 cm razdaljine.

Nebih se ja kladio u tako nesto da je g4 krs. Nazalost lg nije vise u mom posedu,prodao sam ga kolegi ;)Postavicu sutra jednu raw i jpg u low light pa prosudi koliko je los. Samo da nadjem ovo sto sam fotkao.

Poenta price je da LG budzi pixele u kameru umesto da unapredi senzor

G2,ISO 400 ;) Pogledaj detalje ;)

A pogledaj G3 i zalazak sunca

Pogledaj raspali S6 sa ISO 40

Zalazak sunca

Detalji

http://www.dodaj.rs/f/3o/YR/Psjrw8Z/2015-07-05181141.jpg
http://www.dodaj.rs/f/g/9h/2JS5P7pn/2015-07-05181154.jpg

Bitno da S6 unapredjuje senzor :happy: Pogledaj ti ta zrnca,peska,maka,ne znam kako da nazovem te pojave ;)

Hoces jos primera? Na zalost,nemam vise vremena na te nebuloze da odgovoram. Pametnom dovoljno ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno