Šta je novo?

LG G3

+1 Nije mi jasno, zbog ovoga postoje telefoni i postoje phableti tj. Note seriija.

Jeste predivan telefon ali da mu je ekran pozicioniran kao na g2 ili g3 tj da zauzima veci deo ekrana bez onog htc bara bio bi savrsen :)
I da postoji verzija od plastike (laksi materijal i manje podlozan ostecenjima i jeftiniji naravno) ne loze se svi na metal ;)

ako uporedimo g2 na g3 ukupna unapredjenja nisu losa

Poslednja izmena:
Koliko vidim na klipovima, lasersko fokusiranje radi sjajno, mozda ipak i bude nesto od te kamere. A i sam telefon ne izgleda nesto preterano veliko kako sam mislio, bilo je par poredjenja sa z2 i m8, tu su negde po dimenzijama. Po visini je manji od Z2. Slazem se sa @StormScion da ima unapredjenja u odnosu na G2. Zamenljiva baterija i sd card su svakako super stavke koje su falile na g2 modelu.

LGG3GL.gif

Kad bi neko mogao da "sazhme" Emixov lik i delo u svakoj temi koja nije Samsung/Nokia, to bi izgledalo ovako :S::zgran::wall::crash::lupko::(

Joj bender, pa nisi tu od juče :) slabiji du rezultati, jer je rezolucija 2K ;)

Mislio sam u smislu veličine uredjaja.

:) Napomenuo sam gore "fhd".. No to se odnosi na 2d/3d. Rezolucija nema ama bas nikakve veze za bilo koje druge skorove osim 2d/3d. Tako da je to do njega, njegove nesposobnosti i pregrijavanja. + gpu ide do 5xx mhz tako da.. ;)

Poslednja izmena:
cim oni ovako smeju da ga reklamiraju pored samsunga ocito da su bratske kompanije :) koji god mob da kupis pare ostaju u familiji :)

na ovom klipu,fokus deluje ozbiljno.

Kao da se LG uplašio da će izbacivanjem telefona (onakav g3 kakav smo svi očekivali) naterati konkurenciju da napravi nešto još bolje što bi napravilo začarani krug gde bi se na mesečnom nivou utrkivali ko će izbaciti bolji phone što bi upropastilo mobilnu industriju jer korisnici ne bi mogli to da isprate. Tako je s5 izašao prvi a ostali su ga verno ispratili.

Pa u odnosu na prethodnika ima veći ekran više rezolucije, malo brži procesor, više ram-a, slot za sd karticu, izmenljivu bateriju, bežično punjenje, jači zvučnik, brže fokusiranje prilikom slikanja i nije više magnet za otiske. Sasvim fin upgrade, naravno da bi bilo bolje da ima S805 i da je od metala, ali ovaj procesor verovatno još uvek nije spreman za proizvodnju a telefon od metala ove veličine bi verovatno bio težak bar 180g plus bi bio skuplji za proizvodnju a LG gleda da ovaj model cenovno pozicionira ispod komšija.

Što se kamere tiče, opet će kaskati malo za konkurencijom, Samsung i Sony će uvek biti u boljoj poziciji pošto sami prave senzore za svoje telefone.

Само се цена чека. Да видимо колико се исплати ово унапређење..

First LG G3 camera samples get compared with the Galaxy S5, One M8, Note 3, and iPhone 5s

Mada opet kazem, dok neka iole ozbiljna (neutralna) ekipa ne odradi uporedni test sa velikim brojem modela.. sve se to svodi na nijanse. dpreview je odradio prosle jeseni par takvih testova (i sa G2), valjda ce i sada. A sve ove silne arene a da ne pominjem zilotske blogove/sajtove.. vise verujem svojim ocima. Iz ovog testa iznad G3 kamera deluje da je apsolutno u vrhu klase.

Poslednja izmena:
First LG G3 camera samples get compared with the Galaxy S5, One M8, Note 3, and iPhone 5s

Mada opet kazem, dok neka iole ozbiljna (neutralna) ekipa ne odradi uporedni test sa velikim brojem modela.. sve se to svodi na nijanse. dpreview je odradio prosle jeseni par takvih testova (i sa G2), valjda ce i sada. A sve ove silne arene a da ne pominjem zilotske blogove/sajtove.. vise verujem svojim ocima. Iz ovog testa iznad G3 kamera deluje da je apsolutno u vrhu klase.

Neverovatno, sta uradi softver od kamere (malo i hardwer ;) ). G3 pa iPHONE, ostali su primetno losiji.

Neverovatno, sta uradi softver od kamere (malo i hardwer ). G3 pa iPHONE, ostali su primetno losiji.

Eto, ne moze bez fanbojizma pa to ti je :d

Ja ovde vidim prilicno izjednacene kamere osim M8 koji realno zaostaje iz dobro poznatih razloga.

Definitivno nisam fan boy. Najvise volim HTC ako cemo tako. Pogledaj one sa kukuruzom iz bliza, tu se vidi primetna razlika.

Po meni su najmerodavniji oni blind testovi, ali i tu rezultati variraju, na jednom G2 najbolji, na drugom najlošiji, a na istom portalu oba testa :)

Dobro sam pogledao sve semplove i osim M8 ja ne vidim koji je to telefon primerno bolji od drugih. G3 sigurno nije, kao sto nije ni primetno losiji od ostalih.

Kad bude odradjen ozbiljan test u raznim (pa i teskim) uslovima pa da se i zakljuci nesto, ovako se sve svodi na nijanse sto je do jaja jer su nekada od androida krstenu kameru od androida imali samo Samsung i Sony (NXT seriju i jos par modela kasnije).

Ako su dobro odradili AF lampu i low light softver mozda bi tu G3 mogao u nekim situacijama (manja rastojanja) i da bude bolji od S5/Z2.

Po meni su najmerodavniji oni blind testovi, ali i tu rezultati variraju, na jednom G2 najbolji, na drugom najlošiji, a na istom portalu oba testa

Ako mislis na PA blind testove pa tu risajzuju semplove a ljudi glasaju za najdrecavije boje uglavnom i za najagresivniji hdr, za mene to nikakvu vrednost nema.

A inace u poslednje vreme onaj njihov lik za mesec dana se toliko izlupeta sa ocenama da je to strasno, sam pop*sa ono sto je vec napisao u prethodnom testu :d

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]xVXZzm_bjHE[/YOUTUBE]

hmm. na ovom klipu hvale plastiku. kazu da na dodir nije glosy. zanimljivo

Poslednja izmena:
Dobro sam pogledao sve semplove i osim M8 ja ne vidim koji je to telefon primerno bolji od drugih. G3 sigurno nije, kao sto nije ni primetno losiji od ostalih.

Kad bude odradjen ozbiljan test u raznim (pa i teskim) uslovima pa da se i zakljuci nesto, ovako se sve svodi na nijanse sto je do jaja jer su nekada od androida krstenu kameru od androida imali samo Samsung i Sony (NXT seriju i jos par modela kasnije).

Ako su dobro odradili AF lampu i low light softver mozda bi tu G3 mogao u nekim situacijama (manja rastojanja) i da bude bolji od S5/Z2.

Ako mislis na PA blind testove pa tu risajzuju semplove a ljudi glasaju za najdrecavije boje uglavnom i za najagresivniji hdr, za mene to nikakvu vrednost nema.

A inace u poslednje vreme onaj njihov lik za mesec dana se toliko izlupeta sa ocenama da je to strasno, sam pop*sa ono sto je vec napisao u prethodnom testu :d

Pa i na PA, ali i na neke druge, poput ruskog mobile-review gde je ispred G2 bio samo 1020

Svidja mi se ali mislim da necu raditi upgrade.
Sacekacu G4,s obzirom da mi G2 radi posao,pogotovo zbog baterije.

Da samo sto ce G4 ekran da ode na jedno 5,7''.. ko ima G2 ako nista drugo moze da saceka par meseci i pad cena G3 pa da doplata i bude realna.

Pa i na PA, ali i na neke druge, poput ruskog mobile-review gde je ispred G2 bio samo 1020

Pobedjivao je i M7/M8 u blind testovima ili je bio neocekivano u vrhu, zato ti kazem da te testove vise i ne pratim toliko :) To ocenjuju ljudi koji gledaju semplove smanjene velicine i lepe se za deseti deo detalja vise u nekom cosku i za saturisanije boje.. a ovi koji se razumeju sve to odrade na osnovu velikog iskustva iza sebe i uz kvalitetne dslr kao merilo kvaliteta.

Ako mene pitas vise verujem pro ekipama kao dpreview/dxo itd (ima ih jos nekoliko samo kuliraju mobile tj smartphone segment) jer i kad kupujes pravu kameru/kamkorder prvo citas njihove/slicne testove a ne kupujes na osnovu svake bljuvotine sa neta :)

G2 kamera npr preko dana radi dosta dobro, low light bas kilavi i NR je prejak (stock softver) ali koliko znam postoji resenje i za to (ja nisam probao). Uopste ne sumnjam da ce G3 kamera biti veoma blizu S5/Z2/N3/ip5s itd, razlike ce biti male. Ali ako bih bas morao da idem u neke nijanse vise sam za Z2/S5 zbog vecih senzora i vise prostora za poboljsanje kroz apdejtove.

Poslednja izmena:
LG G3 Hands On: An Instant Contender for Smartphone of the Year

[YOUTUBE]s6rTN7zeMSk[/YOUTUBE]

i ovi su pohvalili plastiku.. mora to uzivo da se proba,nema druge

Poslednja izmena:
Interesantan telefon samo ne vredi prelaziti sa G2 i slicnih. Jedino ako kod nas bude ovih sa 3GB po pristojnim cenama, onda mozda i vredi razmisliti.

Nekako nisam razočaran, ali nisam ni ubeđen da je vredno preći sa G2 na G3 :)
Doplata će biti presudna za tako nešto ...

Uopšte mi se ne sviđa što je baterija ostala ista, a displej i rezolucija veći ...
Videćemo u narednim danima ...
Naravno ovo sve važi za 32 GB, 3 GB RAM verziju, jer ovu drugu neću ni da gledam...
E da nije ni waterproof što mi je bzvz

LGG3GL.gif

Kad bi neko mogao da "sazhme" Emixov lik i delo u svakoj temi koja nije Samsung/Nokia, to bi izgledalo ovako :S::zgran::wall::crash::lupko::(

Mora li svaki proizvodjac i telefon da mi se svidi?? Ne mora. Ako se tebi ovo ne svidja, ignore.

S5 je doneo bar neke inovacije, mozda nekome nebitne ali ima ih, e sad sto je to Samsung pa ne valja a ovo je LG... od skoro standardna prica na ovom forumu.

Nemam nameru da se raspravljam, da sad kupujem telefon uzeo bih G2 za te pare. Ovo je marketing. Kamera je ostala ista, baterija je jos gora, performanse su riknule a ekran otisao u phablet kategoriju. NE SVIDJA MI SE, accept it!

pa manje-više lepo kaže (osim što je lud što se pravda). na android podforumu si danas kul ako hejtuješ samsung, u temi kineski telefoni ako hejtuješ mainstream proizvođače, na podfurumu mobilni telefoni si kul ako hejtuješ android... bitno je biti drugačiji po svaku cenu, nebitno dal to ima smisla ili ne. da neko neupućen dođe i pročita ložačke postove pomislio bi da je samsung u rangu goophonea.

Jao ajde ljudi ne smarajte više sa tim pričama nego se vratite na temu ...

Dobro je za korisnike G2 telefona što će vrlo brzo sve korisne aplikacije sa G3-e biti portovane cheers

S obzirom da ce se Nexus 6 proizvoditi po uzoru na G3, mogu reci da sam razocaran. Bice gotovo neprimetna razlika izmedju n5 i n6.
Sto se tice G3, software je ispeglaniji u odnosu na prethodni, prednja strana lepo izgleda, ali zadnja mi je bljak. Nista se nece promeniti ove godine u mobilnom svetu. Htc ima ubedljivo najbolji proizvod ali slab marketing.

koji nexus 6? :D
i koja crna ubedljivost, sve su to nijanse danas...

Ista je prica bila kad se pojavio s5. Sta je doneo novo,sve isto bla bla i na kraju dosta njih presla sa s4 i note 3 na s5. G3 je po meni solidan napredak sa G2. Ako ista kamera je bolja,sd slot,izmenjiva baterija ekran koji ne sumnjam da je vrh itd. Proslo je doba ere velikih promena. Bar ne za 6m na koliko izlaze modeli.

Vrh Dno