Šta je novo?

LG G3

[YOUTUBE]-CtEoQtqFYs[/YOUTUBE]

ip6 vs g3 pocketnow

loznice, provokacija? :d

Pozz ekipa vidim da se tema umrtvila pa da je malo aktiviramo evo nesto novo za isprobati :)) http://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/rom-mod-7-rom-mod-1-4-1-g3-d855-t2887669
Isprobao sam i ovaj mod iliti polu rom da ga tako nazovemo radi odlicno ali jedini uvjet je biti na 10h romu jer na njemu radi najbolje.zaista mobitel radi bez i jednog trzaja i baterija se bolje ponasa jer ima dosta tweakova ubacenih kao scripte i naravno dodano je dosta od g2 stvari koje su nedostajale:))neka vas ne muti sto je cmw instalacija jer nece naskoditi mobu,uglavnom app od cmw instalirajte i kada dobijete supersu dozvolu prije nego rebootate u recovery kliknite u app jos jednom da je instalira da bi te mod mogli flashati iz nje bez problena i nemojte nikakve wipeove da radite iz nje,znaci samo 10h verziju skinite pa root i onda recovery te mod(mora biti u internoj memoriji spremljeno). danas mi je 2 dan testa i sve radi stabilno posto ne volim dalvik stavio sam na art i sve je super.uglavnom za sada preporuka za ovaj mod rom dok ne dode unlock za bootloader :)) ukoliko ko ima problema sa google play servisima i baterijom a na dalviku i koristi xposed module neka oproba ovaj trik i biti ce presretan jer je baterija jos veceg trajanja (oprobao i 100% baterija vise traje) http://forum.xda-developers.com/lg-oog3/general/best-google-play-services-google-search-t2885111
Toliko za sada od mene :)

Poslednja izmena:
Huh, pre par sati sam cackao beli G3 u Mediamarktu jedno 10ak minuta i uporedjivao sa mojim N5 i Z2-ojkom koja je stojala pored... Mogu reci da su mi utisci pomesani...

Pre svega lag o kome se prica, ja nisam primetio, desava se da browser/settings malo sporije (ali ne toliko da pokvari utisak brzine) otvori ali trokiranja u meniju nije bilo isto kao ni obaranja jacine svetlosti na displeju (v10a je fw ako sam dobro zapamtio, 4.4.2 verzija androida).... Sto se dalje tice sofvera, majko slatka koliko je modifikovan LG UI u odnosu na stock Android, jedva sam se pokupio u settings-u dok sam trazio da vidim koliko rama ima slobodno (570-600 se kretalo bez pokrenutih aplikacija, 10gb free je kod 16gb verzije)... I videh da dosta LG-jevog bloata radi u pozadini tako da bi moglo barem jos 200mb da se oslobodi...
Ekran je ok, boje su zivahnije nego na nexusu (nazalost nije bio demo 2k video u njemu), iskreno ne vidim tu razliku izmedju 2k i FHD... Deluje mi ipak bolje ekran na Z2... Isto tako za tih 10ak minuta samo cackanja UI-ja baterija je otisla sa 64% na 59% bez da je to bio neki "zahtevan rad" sto je cak vise nego i kod mog Nexusa... Tako da je 2k za sada bespotreban i uzima svoj danak...

Kuciste je odlicno, pozadi poklopac ima bas finu teksturu i osecaj u ruci. Ono sto najvise odusevljava je velicina ekrana spakovana u kuciste malo vece od Nexusa 5! Ne mogu toliko komotno da koristim jednom rukom, vec zahteva malo zongliranje ali nista strasno (Z2 npr. zahteva vise). Inace kuciste je izuzetno tanko, posebno ivice i mene cudi kako bi smeli da smestite u dzep i sednete, kao da jedva ceka ekran da krcne...

Zaista lep telefon, dobro izradjen (mada brine malo veliki ekran u tankom kucistu) da nije tog 2k ekrana koji topi bateriju ne bih oklevao da prodam svoj N5 i uzmem G3... Ostaje da se vidi hoce li se nesto po pitanju baterije promeniti sa Androidom L ali cisto sumnjam da mogu da rese toliko drasticno jer je problem sa baterijom hardverske prirode i zaista mi deluje kao sci-fi da moze da se izvuce vise od 5h SoT...

Mali off... Koliko sam se puta nasmejao kada su cure pored mene hvatale novu Jabuku i pokusavale onako oklevajuci da saviju kuciste... Neverovatno...

Poslednja izmena:
Samo da nisu isli na 2k. Ali marketing je cudo. Mnogo je lakse praviti reklame sa sloganom "prvi telefon sa 2k ekranom" nego bez njega..

Mada evo,i google se upustio u igru zvanu 2k ekran. Novi nexus ce ga sigurno imati..

Zaista nema potrebe za 2k ekranima u telefonima, za tablete i nekako... Sem da na to gledaju kao na "inovaciju"... Taman su se baterije normalizovale i u 2015 ce naici talas flagship telefona sa 2k koji ce da nas vrate jedno dve godine unazad sa baterijama.. Ali eto ljudi ce da kupuju, isto kao sto sam video da se lepe za jabuku danas, cak i proveravaju da li se krivi... Niko da baci danas neki duzi pogled na Lumije, LG ili Sony... Svi se nacrtali ispred Samsuga i Jabuke... Zaista mi je bilo fascinantno...

Svi ce preci na 2k ekrane uskoro ali ce povecati i baterije, onda se dolazi do situacije da ce autonomije biti na nekom danasnjem proseku za najvisu klasu (naravno bice i izuzetaka u pozitivnom/negativnom smislu). Uz to povecanje kapaciteta baterija i ostanak na kvalitetnim 1080p panelima autonomije bi bile vrhunske ali kome je jos to u interesu, ovako 2k odradi posao za marketing a neki sledeci 2k telefoni ce imati jos vece baterije pa ce i to izmedju ostalog motivisati ljude za kupovinu novih uredjaja.

Poslednja izmena:
Samo da nisu isli na 2k. Ali marketing je cudo. Mnogo je lakse praviti reklame sa sloganom "prvi telefon sa 2k ekranom" nego bez njega..

Nije ni bio prvi. Prvi je bio Vivo Xplay 3S a drugi mislim da je bio OPPO.

Koji oppo ? nije bio pusten u prodaju samo najavljen. Vivo je imao ali je on nebitan mob,to jest statisticka greska

El moze da se promeni imei? Mada meni je svejedno jer ove u policiji ocigledno boli k**** da nesto rade. Bolje da su mi tako rekli nego ne mozemo mi da nadjemo, nemamo tehnologiju. A da sam japanac i da su mi ukrali nasli bi ga odma, jos bi se i slikao sa dacicem

Pa klasicna srbija. Da si dosao na paradu kao stranac i da su ti ukrali mob od 20e isti bio bi nadjen za 4min. A ovako,mozes da se slikas..

Ali zato smo tu gde jesmo,ako ne postujes sebe i svoj narod tek te drugi nece postovati

Poslednja izmena:
Rekli mi da ako ga lociram da dodjem kod njih i oni ce otici po telefon. Dobro je da mi nisu rekli da ja odem i da ga uhapsim i osudim i spakujem u celiju. Jedina mi nada da je taj neki duduk i da nece znati da promeni mail pa ga lociram tako i prepoznam kad uradi selfie pa mi stigne u dropbox. A pre 4-5 godina mi maznuli telefon iz svlacionice i dosla policija i pita me kako izgleda telefon. Ja ne znam da li da se smejem ili placem

Mozes samo da se smejes od muke.. I onda zasto ljudi beze odavde.. Doduse i meni su bili obili gajbu i pokrali neke stvari a muriji trebalo 2 dana da dodju na uvidjaj :) zemlja cuda.

Nego ,kako su ti ga tacno ukrali ? Nadam se da te nisu fizicki napali.

Poslednja izmena:
Rekli mi da ako ga lociram da dodjem kod njih i oni ce otici po telefon. Dobro je da mi nisu rekli da ja odem i da ga uhapsim i osudim i spakujem u celiju. Jedina mi nada da je taj neki duduk i da nece znati da promeni mail pa ga lociram tako i prepoznam kad uradi selfie pa mi stigne u dropbox. A pre 4-5 godina mi maznuli telefon iz svlacionice i dosla policija i pita me kako izgleda telefon. Ja ne znam da li da se smejem ili placem

Šta ti je tu čudno...meni čovek maznuo auto.Ja prijavio muriji,naravno ništa se nije desilo.Povučem neke kontakte i dok sam čekao odgovor PADNEM GODINU NA FAX-u jer mi je prijava i profina potpisana knjiga bila u kolima.Uveče mi jave da su našli auto u Alibunaru.Odem tamo i imam šta da vidim...razbucan auto,jurcao lik preko njiva bežeći od murije...katastrofa! Ali murija meni lepo da sliku lopova,adresu stanovanja i ličnu kartu...i kažu mi isto ''ako ga pronađeš nemoj ti da tako to,zovi nas''...
Da sve bude crnje vratim auto u BG i zamolim druga da auto odveze u garažu kod njega kako bi počeli da ga sređujemo...I znaš šta se desilo???? UHAPSE MOG DRUGA POŠTO GA JE SAOBRAĆAJAC ZAUSTAVIO ZBOG PRLJAVŠTINE NA KOLIMA I NEISPRAVNOG(KRIVOG TOČKA) :D Manijaci nsu skinuli auto sa poternice!!!! A inače ta ''prljavština po kolima'' je u stvari prah za otiske prstiju :D

Ludilo kakva nam je policija :D

Za android telefone je za ovakve stvari (kradja) CERBERUS zakon. Nije ni skup.

Za kola, bolje nabaviti KERberusa jednog i staviti u kola, ni on nije skup :)

@RakijaMan mogu ali nece...meni su 2005 obili tadasenje mesto gde sam radio,bila provala,ukrao lik neke pare i mobilni sluzbeni.Inspektori se nisu ni 5 min zadrzali...Ja se setim posle 5 dana da imam imei i odnesem u 29 novembra,umalo me nisu upucali sto im pravim posao:d.Ali posto je bilo krivicno delo,nasli ga za 2 dana,i javili mi da dodjem po telefon.
Znaci ili ako imas vezu,ili ako je uradjeno krivicno delo(teze).Ovako nece da se bakcu,navataju nekog ko odgovara opisu i prisiju mu sva dela koja odgovaraju opisu i slucaj resen:whip:

Ja sam realani kazem sta ne valja. Kamera ima peglanje detalja preveliko - dal je los senzor, ili software/driver ne znam, ali znam da je ip6 bolji sto se tice kvaliteta fotki. Sto se tice izrade ne znam kako ti ne krcka kada sam ja probao 4 i sva 4 krckala, ali dobro nije iskljuceno da su sva 4 bila los primerak... Slazem se da svaki smarthpone ima manu - tako i iphone ima mane, i nije istina da sam rekao da je losiji od kvazi proizvodjaca, samo poredim sa flagship konkurencijom... Ono sto bih voleo da vidim u android svetu je Android L da bude tecan, i kvalitet izrade da bude bolji - HTC sa svojim one je na dobrom putu, ocekujem i drugi proizvodjaci da prihvate taj put...
Meni takodje ne krcka. Inace skini Procapture aplikaciju i fotke ce biti odlicne. Imas lepo manualna podesavanja i ja sam vrlo zadovoljan.

Niste ih vi dovoljno stiskali :d
Elem skinuo sam od google camera app, a taj procapture nije free i nema manuelna podesavanja - da se bavis fotografijom znao bi sta su. Ima jedino sto ima i google cam da podesis exp u koracima do +- 2. Nema ISO, nema RAW, nema metering i slicno. To nista naravno ni ne mogu da naprave posto driver kamere ne daje kontrolu nad tim. Da LG dozvoli da se snima u RAW moglo bi se mnogo vise izvuci od ove kamere - ima potencijala ali je driver i app uzas.

Poslednja izmena:
Da, da. Pročitao sam i da je već počeo rad na CM11 :)
Mada ja bih voleo samo AOSP da instaliram i nista vise.

Zašto bih to radio?

Bas sam mislio da netko napise tocna uputstva kako napraviti sve da se netko ne zaleti kad vidim bender nas vec spasava:))jos koji dan i krece flesanje romova:-D

^ja ne, nemam g3 na zalost. Meni je nekako bed rastati se od G2 <3. Mogu samo poslusati ideje pa malo olaksati. I ne smijem zapravo jer je to tudji rad :)

Izasao v10l preko pc suite upravo ga ubacujem:D

Vrh Dno