Šta je novo?

LG G3

Imam G3 16gb i poceo je da mi se desava problem sa wifi u smislu da kad se nakacim na wifi radi neko vreme a onda prestane. Da bih ga opet pokrenuo moram da idem na "forget network" pa da se opet nakacim ali i onda radi malo pa ubrzo prestane. Android verzija je 6.
Ima li neko ideju sta je problem? Data internet preko GSM radi normalno. Meni ovo lici na neki softverski problem ali guglajuci po netu naisao sam da G3 imaju nekih hardverskih kvarova koji se ticu wifi. Inace telefon mi vise nije u garanciji.

Star je oko 3,5 godine. Kupio sam ga u martu 2015. kao polovnog i tad mi je covek dao fiskalni racun i garanciju od VIP-a koja je vazila jos nekih 7-8 meseci ili tako nesto.

Pa sto ces vise od njega, odradio je svoje. Sakupi pare i kupi nesto bolje.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Super, hvala na korisnom savetu, to zaista resava problem, nadam se da ces ubuduce preskakati moje poruke.

Probaj prvo factory reset, ako to ne resi problem onda je otisao lem izmedju wifi chip I maticne ploce (imao sam isti problem na g2, a jos nekoliko ljudi ovde na g2/g3/Nexus5). Postoji I neko privremeno resenje, da izvadis maticnu pa da taj chip pristikas ali opet, mozda I nece da pomogne, a ako pomogne to ce biti najvise na par dana...

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja ne znam ljudi sto se bavite vadjenjem ploce,vracanjem ploce, kad svi znamo koji problem imaju G3 i G4 i samo je pitanje dana ili mjeseca kad ce da crkne.

Kako moze da bude hardverski problem ako wifi malo radi malo ne radi u zavisnosti od toga da li idem na forget network pa se nakacim opet?
I sta sad, zbog toga da bacim telefon?

Promeni kanal na ruteru ako ti samo kod kuce pravi problem, flesuj stock rom opet pa tek onda razmatraj hardver.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Pa valjda se podrazumeva da je probao na par mesta pre nego sto ovde postavi pitanje.

@ontopic ako te ne mrzi, pogledaj sta sam pisao u G2 temi, u Maju ove godine.

Meni se desavalo da ne raid wifi, jedino je radio cim ga ugasim/upalim ili restartujem, tada radi par minuta ili mi se jednom desilo da je hteo da radi 5-6 minuta najnormalnije I prestao.

Ako je softverski problem, factory ili flashovanje roma to bi moralo da sredi, sto svakako prvo treba da probas

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Posle 2.5 godine moj G3 se isključio i nije hteo da se uključi.Non stop restart radi.
Probao sam da ga flešujem i sad on podigne sistem ali piše
the process com.android.phone has stoped i ima samo opciju ok ali kad je pritisnem opet mi
isto izbaci i tako dok se ne restartuje.Ili pre ovoga uđe normalno u sistem ali kad uključim wifi
on restart uradi.Verovatno je problem do matične ploče ali ima li neke pomoći?Hvala

Mani je isto tako moj G3 upao u restart loop. Ugasi se u toku rada i dok se ne izvuče baterija i vrati neće da se pokrene. A i tada mu treba nekih 5-6 puta da se restartuje da bi se pokrenuo. Sva sreća pa je bilo ostalo 3 dana do kraja garancije. Odnešen u MTS i sad čekam da vidim šta će uraditi s njim.

Izlistaj temu par strana nazad i samo ce ti se kaSti ;))

Sent from my LG-D858HK using Tapatalk

Baterija je.

Imao sam isti problem... resila je prosta zamena baterije.

Upadne u loop i krene da se restartuje beskonacno. Prikljucite ga na punjac i trebalo bi da prestane sa restartovanjem.

Isto su mi rekli da je maticna, ali nije. Srecom devojka ima isti model telefona i samo smo stavili moju bateriju u njen telefon, momentalno je poceo da se restartuje i upada u loop.

Poslednja izmena:
Jedino da probam u nekom servisu.Ali pojavljivali su mi se i narandžasti i zeleni ekran kao i specifičan zvuk-vrlo prodoran.

Radi moj nije navrsio ni 19m otisla mi maticna,u servisu mi zamenili u garanciji ;)) kanta od fona...lg vise nikadaaa...
Flagship koji nije u stanju ni 2g da spoji kako treba...tugaa...po meni vece gov.. Od samsungovog faila sa baterijama...

Sent from my LG-D858HK using Tapatalk

Hm onda ako ima druge nuspojave mozda je ipak ploca. Ne moras da ga nosis u servis prikaci ga samo na punjac i izvadi bateriju pa vidi kako se ponasa.

Prikačio ga na punjač i kad sam izvadio bateriju pojavio se žuti trougao sa znakom pitanja

Pojavio mi se plavi ekran, a pre toga i no sim kard. Telefon je poslat na reklamaciju, ima jos 4 meseca garanciju. Njihov odgovor je da je telefon otvara, sto naravno nije tacno, i da je kvar usled fizickog kvara i kao vlage i kao garancija ne vazi. E sad da li vredi sa njima se ganjati ili pustiti sve niz vodu. Tj. da li ih vredi " ucenjivati " inspekcijom i zakonom o zastiti potrosaca.

Pozdrav ljudi... Imam problem, msm citao sam stranice i video da dosta ima slican kao ja, ali oisti

Krenuo sam pre neki dan na zimovanje, i cim sam usao u bus, pustim muziku i slusao tako nekih 20 min i kada sam hteo da otkljucam ekran zbog poruke tel je poplaveo, tj ekran je postao plav. Ja sam izvadio bateriju i vratio, medjutim telefon uopste ne reaguje vise..

Znaci ni ne krene da radi masina kad se upali, tj nece uopste da se upali. NIsta ne reaguje..

Probao sam ga danas, i uspeo sam da upalim, medjutim to je samo jer je bila prazna baterija. ZNaci upalio se, pojavio plav ekran i odmah je izaslo da je baterija prazna i da se stavi na punjac. Cim sam ga ponovo stavio na punjac on je prestao da reaguje, kao da je skroz crko.

Zna li neko sta mu je ciniti ???

Verujem da je crklo nesto, pomislih prvo na plocu, mada citajuci ovde videh da se kod crkavanja ploce tel upali ali nece da podigne sistem. KOd mene se uopste ne pali, kao da je mrtav.

Telefon MORAM da porpavim, pa makar popravka bila i 500e... Imam neke mnogo bitne brojeve i informacije na telefonu, i popravio bih ga makar radio jos 3 dana nakon toga...

To je druze trebalo ranije da bekapujes...citaj malo predjasnje postove postoji par privremenih resenja,nadam se da ce ti uz neko od njih fon proraditi makar za toliko :)

Sent from my LG using Tapatalk

Ma druze telefon je star 2 meseca... Svakako sam planirao da nekad prebacim podatke u komp, ali nije mi bilo ni na kraj pameti da ce posle dva meseca da rikne. Znaci nikad mi nije ni ispao, niti bilo sta slicno...

Neko ti uvalio kantu onda,nije da nije nemoguce ...znam da je krsh fon ali bas toliko,iskreno ne verujem da je ...ili si ga ti bas bas sprzio za ta 2 meseca,al opet ne kapiram sto bi sada uzimao fon koji je davno outdated.
Stvarno bih voleo da mogu da ti pomognem ali mogu samo savet...ponesi kod servisera nek pokusaju za toliko bar da ga oprave ovim forama novcic,pecnica itd...

Gotovo nista buduci da ih ima buljuk takvih.

Posle nepune tri godine i mom telefonu je poplaveo ekran :(. Podbacivanje papira iz više slojeva je za sada rešilo problem, nadam se da za "pečenjem" u rerni neće biti potrebe.

Nije izdržao...:( Ovo je zadnje što se videlo na ekranu.

LG G3.jpg

Sada ne odaje nikakve znake života. Ima li mu spasa, da li je matična ploča definitivno mrtva?

Nazad
Vrh Dno