Šta je novo?

LG G3

Zdravo...
Sad sam ko Alisa u zemlji cudesa...opustio sam se uz neksus...Sad sam na G#3
Rut sam provalio Newest root method V03 sa XDA.
Imam par pitanja ako nekome nije tesko da mi pomogne :)
1.Kako se instalira TWRP na ovo cudo?
2.Vidim za vracanje na stock ima TOT i KDZ metod? Sta koristiti?Ili je svejedno?
3.Odakle da skinem poslednji zvanican firmware (trenutno sam na V20t-eur-XX)?
4.Koji rom preporucujete (da bude sto blize stock-u)?
5.Treba li cuvati EFS na ovom telefonu? Ima li neka aplikacija i sl.?

Hvala!
Telefon se vuce kao prebijen u odnosu na neksus 5...Ima i onu simpaticnu zadrsku kod pokretanja dajlera i liste poziva kao na sljamsungu s3 nekada...

4.

1. Autorec, ima na Play store. Ja sam ga instalirao još na 20h pa sam stavio 20w kao flashable zip sa xda. Proveri da li radi i na tvojoj verziji.
2. Kdz je ok
3. Lg-phone-firmware.com npr
4. Pa stock ako ćeš tako... Samo obriši bloat. Ili cloudy ako hoćeš G4 ui

1. Autorec, ima na Play store. Ja sam ga instalirao još na 20h pa sam stavio 20w kao flashable zip sa xda. Proveri da li radi i na tvojoj verziji.
2. Kdz je ok
3. Lg-phone-firmware.com npr
4. Pa stock ako ćeš tako... Samo obriši bloat. Ili cloudy ako hoćeš G4 ui

Hvala ti :)
Snadjoh se nekako...hvala za link, reci mi jel ima razlike ako neko ima 20t npr. u odnosu na v 20h ili su samo razlicite oznake zbog podrucja sa kojeg su telefoni,
a firmware u stvari isti?

Pravo da ti kažem ne znam, mislim da je taj t ipak noviji, dosta kasnije se pojavio. Mada ja svakako ne vidim razliku. Možda stagefright bug?

Uglavnom na 20h sam koristio chupa chups kernel, sa njim je radio malo manje loše da kažeš, uz par podešavanja. Ne znam da li bi on radio na tim novim verzijama (mislim da je lik prestao da ga ažurira), sad je telefon kod žene pa mi nije mnogo ni bitno, njoj je ok i tako stock.
Na cloudyju 2.5 isto radi koliko se sećam.

Hvala ti :)
Evo probacu oblacic 2.5
Vidim da ima i RRemix...moj omiljeni rom na neksusu 5.

ne znam baš za te aosp romove... to je za nexuse
ja sam probao jedan i baš sam ubo neki koji ima mem leak da padneš na dupe, tipa posle pola sata ode system usage na 1.5 GB :D a 5.1.1 je bio, kada je to odavno bilo sređeno od googla (a nikad nije ni bilo tako drastično)... pri tom nije bio ništa bitno fluidniji od stocka, a i kameru kao da nemaš na tim aosp čudesima.
stavi onda i chupu ako ideš na cloudy, namesti lionheart governor, uradi undervolt koliko može a da je stabilan, edituj onaj .conf fajl za thermal throttling (mogu ti okačim moj ako te mrzi da izvaljuješ), u kernel auditoru pod low memory killer izaberi aggressive profil za nešto bolje keširanje, za kameru stavi xcam (po mogućstvu i settings app, 2$), nakon svega toga bude ok. samo malo da se navikneš :)

A lakse mu je da samo kupi drugi telefon :D

Poslednja izmena:
Možeš li staviti link za Autorec 20w .zip.
Još nisam provalio gde se šta nalazi pa se " grebem" kad naiđe nešto zanimljivo.

Ček nisam siguran da se razumemo.
Autorec je tool koji ti instalira twrp recovery na telefon.
Flashable 20w je 20w stock rom u zip formatu da može da se flešuje iz custom recoveryja. Da ne moraš da ideš preko računara i kdz. Koliko sam video prepakovali su manje više sve particije (ne samo rom i kernel) iz kdza osim recoveryja, tako da ti ostaje twrp nakon tog fleša. Samo treba da ga rootuješ flešovanjem supersu.zip iz recoveryja.

ROM je ovde: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2961073
Koliko vidim dodali su i 21A verziju, to je trenutno najnovija.

Posle koliko vremena se pocnu pojavljivati te cuvene fleke po ekranu?Jako mi se svidja telefon i razmisljam o kupovini.Mogu dobiti 6 meseci garancije.
Koliko je uopste ucestala ta pojava?

Posle koliko vremena se pocnu pojavljivati te cuvene fleke po ekranu?Jako mi se svidja telefon i razmisljam o kupovini.Mogu dobiti 6 meseci garancije.
Ne mora da znaci da ce da ti se pojave, ja evo vec godinu dana imam g3 i nikakve fleke nema, ortak isto. Mislim da je cesca pojava pucanje lajsne.

Ja imam telefon od kad je izasao i nemam nikakav problem. Ni pucanje lajsne sto prvi put cujem, ni zute mrlje. Plus nisam ga rutovao. Od mene samo reci hvale. :)

Kod mene je bilo i žuta mrlja i pucanje lajsne. Telefon je iz jula 2014. Znači da u proseku jedemo sarmu :)

Koliko loma i djubreta ima ovaj LG u sistemu...skoro kao sljamsung..svaki servis ima svoj podservis kojeg pokrecu i guraju najmanje 2 apk-a...nije ni cudo sto ovako lose radi...bas sam se razocarao...cak i custom romovi moraju da se sredjuju i brisu...
Koristim montary rom..(probao sam i onaj koji nije apdejtovan godinu dana jer je developer prodao telefon...pisanje od developera i zajednice :/ )...nije los ali laguje i cima...to je jednostavno tako fluidnost i brzinu jednog neksusa je jednostavno nemoguce postici i ocekivati od bilo kojeg drugog telefona koliko god da je jak hardver, podsetio sam se onog laga sa S3 i S4 kad cekam sekundu ili dve da se pojavi call log ili imenik, chrome secka, cak i fantasticna NOVA launcher laguje prilikom skrola kroz vidzete to nisam video do sada, cak ni na telefonima sa MTK-a procesorima i 512 rama, ovako se ne ponasaju ni ALPHA i EXperimental romovi na GE i NEX uredjajima, telefon se greje to je takodje normalno (jezgra ne silaze ispod 45c ?!?!?), dalje CPU governor radi uzasno uvek su 2 jezgra online, servis za flip cover stalno online iako je iskljucen u podesavanjima WTF, reprodukcija videa usijava telefon (jeste jaci mkv, ali nista preterano isto i strim sa jutuba), lolipop je djubre i kao AOSP zamisli kakav je tek kao fabricki softver.. valjda ce dobiti 6.0 uskoro (ako uopste i dobije) jer ovako ne ide...
Inace sam zadovoljan trajanjem baterije (brzinom punjenja i trajanjem iste), displejom (koji je 500x bolji nego na neksusu) velicinom i osvetljenjem istoga, kamera je odlicna zaista, video neverovatan (slow i 60fps :) ), slot za MSD (na neksusu je sve bilo na cloud-u), zvuk u slusalicama jako kvalitetan (FLAC i SH-MM 70s), jacina zvucnika takodje, telefon je lep, deluje kvalitetno i skupo, ima dosta opreme da se kupi i poruci (neksus je imao samo silikon ZUTI ili SIVI da se kupi u Serbiji i onaj nilkin sto izguli ceo telefon ,a kosta 20e), signal je jak i stabilan (bolji nego na IP6 recimo i nex 6 nema variranja i gubljenja data protoka svaki cas i promene na 3g i slicno..odlicno), igre ne igram ali sam ga przio malo, baterija se drzi fenomenalno, osim pregrevanja nije bilo rusenja i slicno.
Videcemo dalje mada mislim da se ne mogu navici na sve ovo, mnogo sam dugo na GE i NEX telefonima...Iskopacu 1+2 ili nesto slicno...

:) jel si odradio nešto iz posta #6101?

:) jel si odradio nešto iz posta #6101?
da radim UV na tlefonu mi ne pada na pamet, to je glupost na SoC-u kao sto je zmaj 801, sve je pitanje softvera i optimizacije istoga...jednostavno nista nije kao vanila android...jedan sistem na Google edition telefonima ima 300-400MB sa sve gapps-on, dok na istom takvom telefonu koji nije GE rom ima 1.5 GB ?!?. zamisli tu kolicinu djubreta ... Tragacu dalje nacicu nesto...valjda...
Korinicima LG-a je glavna preokupcija da zamene ststus bar i metnu animacije sa ios-a, uix4 (koji je bukvalno TEMA) i ubiju procesor da bi imali 5% vise baterije...
Vojkane hvala ti na zalaganju i pomoci :)

Pa tako se provedes kada sa nexusa predjes na kopiju tw.. Ne znam sta si ocekivao.

Ocekivao sam da su telefoni uznapredovali od 2001 sa interfejsom i TW-om i lagom je*enog dajlera, ali izgleda da nisu, odatle potreba da se u telefone mece sto jaci hardver i vise rama da bi se koliko-toliko sakrila nesavrsenost skinova i kojekavix UX-eva i ostalih slikovnica , da mi je samo znati ko bira boje za ove skinove?! to je neki sizofrenik ili u najmanju ruku daltonista...Da se razumemo i nexus je smorio, jer je sa displejom, baterijom i sa onom nazovi kamerom nije stigao nigde, imao sam nex 6 koji je obecavao i napravio mi burn-in posle 20 dana koriscenja DVADESET DANA!!! Placen 600******* kad se pojavio motorolina savrsena izrada...

Ocekivao je tebe da ga posavetujes na vreme. Ovako si zakasnio moraš cesce da trolujes lg teme.

Nazad
Vrh Dno