Šta je novo?

LG G3

Alo bre, necu da odgovaram za masovne slucajeve trovanja alkoholom... :d

Meni je i dalje neverovatno da tri meseca ne mogu da root-uju G3... Nexus je root za LL dobio posle 10 dana.

Pa sigurno je da je za Nexus veca podrska developer zajednice, i sigurno je da Google se ne zamajava kao LG da oteza root-ovanje. To je posao koji ljudi rade za dzaba - ako ti to smeta slobodno im se pridruzi ako imas znanja :)

Pa sigurno je da je za Nexus veca podrska developer zajednice, i sigurno je da Google se ne zamajava kao LG da oteza root-ovanje. To je posao koji ljudi rade za dzaba - ako ti to smeta slobodno im se pridruzi ako imas znanja :)

I ovaj se root-uje bez problema,jesu ga malo zakomplikovali ali se sve uradi vrlo brzo.
Sve je stvar coveka tj. vlasnika telefona "smem- ne smem" :)

I ovaj se root-uje bez problema,jesu ga malo zakomplikovali ali se sve uradi vrlo brzo.
Nisi me razumeo - da rootuje se brzo kada imas tool, ali ja sam pricao o pravljenju root-a od strane community-a...

Svaki se root-uje...e sad na laksi ili tezi nacin... :)
Ima li nekog sa root-ovanim lollipopom?

^da li biste preporučili G3 kao kupovinu za poklon ili imate neki bolji predlog. Nexusa 5 i 6. nema po radnjama pa je LG g3 jedini koji mi je privukao pažnju. Pročitah zadnih par strana foruma i mislim da je ok. Šta bi od trenutno aktuelnih modela po vama došlo u obzir nalik ovom?

Otvoriš temu u šta da kupim da se ovde ne bi delili kazneni bodovi, jer će izbiti rat.

Nisam se bas specializovao za android development a ne bih zbog ovoga da krecem... Kad bolje razmislim u pravu je @Vojkan za nexus bude za dan dva, na drugim androidima koje sam imao je bilo za 10-15 dana max(a nisu bili nexus), jel nam je toliko slaba zajednica...

Root-uje se ako se vratis na KK pa ga root-ujes, sto, pored toga sto mi je uzasan nacin, uopste nije brzo... Sve ce mi zivo obrisati i jako me mrzi sve iz pocetka da radim.
Drugi nacin je da stavis TWRP i tako da ga root-ujes... ALI da bi stavio TWRP mora ti telefon biti root-ovan, tako da bi root-ovao telefon on prethodno mora biti root-ovan... :D

Znam druze to. Ja telefon root-ujem jos u prodavnici :)
Nego jel ima nekog ko je instalirao root-ovan lollipop,a samim tim ima i twrp recovery? Da testira kernel bre :)?

Nexus me je odusevio sa onim Nexus Root Toolkit bukvalno 4,5 klikova misem i sve sam odradi i backup i root i recovery i custom rom i sve sve

Ali i Nexusa da bi root-ovao prvo mu moras otkljucati bootloader-e a otkljucavanje radi full wipe tako da bi i tu bilo posla, ali manje nego kod drugih.

Zato se bootloader otkljuca cim ga kupis i posle nema problema

@djilkos ns - hvala na komentaru. Nisam mislio na savete u tom smislu ali jesam potpuno nesmotreno postavio pitanje. Čitao sam temu za G3 i video da je poslednji update dosta toga ispeglao. Lično koristim LG heh u obliku Nexusa 5 pa me interesuje koliko je danas LG izdanje androida oslobodjeno bloatware-a u poredjenju sa npr. Sony telefonima?
Drndao sam skoro G2 ali ne i G3 pa rekoh da pitam vlasnike.
Čitajući temu unazad zaključujem da će sa poslednjim updateom manje više sve raditi kako treba right out of the box.

Hoće, G3 je sada lepo zaokružen telefon, ne zaostaje mnogo za G2, skoro uopšte sada ne zaostaje.

@djilkos ns - hvala na komentaru. Nisam mislio na savete u tom smislu ali jesam potpuno nesmotreno postavio pitanje. Čitao sam temu za G3 i video da je poslednji update dosta toga ispeglao. Lično koristim LG heh u obliku Nexusa 5 pa me interesuje koliko je danas LG izdanje androida oslobodjeno bloatware-a u poredjenju sa npr. Sony telefonima?
Čitajući temu unazad zaključujem da će sa poslednjim updateom manje više sve raditi kako treba right out of the box.
Nemas razloga preći na G3 sa Nexus 5. Em ti nece raditi kako ti radi Nexus, pa će malo da štucne ponekad, a trajanje baterije je gotovo isto. Ništa nećeš dobiti, samo možeš da pokvaris korisničko iskustvo. Kamera nema RAW kao Nexus i fotke su dosta "vodenaste" tj imaju neki svoj poseban feature kao i što ima G2.

Poslednja izmena:
Nemas razloga preći na G3 sa Nexus 5. Em ti nece raditi kako ti radi Nexus, pa će malo da štucne ponekad, a trajanje baterije je gotovo isto. Ništa nećeš dobiti, samo možeš da pokvaris korisničko iskustvo. Kamera nema RAW kao Nexus i fotke su dosta "vodenaste" tj imaju neki svoj poseban feature kao i što ima G2.

Mislim da debelo gresis jer upravo sam ja uradio taj skok sa N5 na G3. Nexus sam ostavio bratu a uzeo sebi G3.

N5 bolje radi ali ne mnogo evo sad uporedjujem N5 na LP i moj G3 na LP sad je razlika u preformansama jako mala, skoro da je nema. Dok pored svega toga G3 ima skoro duplo bolju bat, prosto sam se odusevio da sa malo slabijom upotrebom mogu da izguram 2 dana dok sa normalnom zavrsavam dan sa 30,40% a N5 je redovno uvece morao da se dopunjava ako izlazim i o5 kuci dodjem a on mi umire dok ulazim u dvoriste, kameru takodje da ne pominjem gde su takodje velike razlike, ekran me je isto odusevio naspram N5, prednja kamera jako jako dobro optimizovana unutra su realne boje dok su god drugih npr S5 malo zuckaste, dizajn koji je o5 stvar ukusa ali je meni lepsi na G3, mada je i N5 sa onim mat crnim bio stvarno lep.

Sve ovo pricam iz licnog iskustva nista napamet, N5 sam koristio od pocetka decembra kad mi je stigao sve do oktobra nekih 10 meseci a G3 od tada do sad znaci 5 meseci.

Ja bih se ipak slozio da skok sa N5 na G3 nije neko veliko unaoredjenje, osim ako ne zelis igrice da cepas. Bolje cekaj sledecu turu flagship-ova.

Jel bez roota ne moze da se namesti write na sd karticu? Vidim da mi airdroid ne prepoznaje externu karticu, ne mogu da prebacim muziku preko njega nego moram preko kabla a i sam telefon mi ne pokazuje sadrzaj sd kartice u odnosu na druge telefone...

Skok na G3 sa N5 je skroz ok. Promena koja će da prija. Pogotovo je lep UI, verovatno najlepši na svetu.

Jel bez roota ne moze da se namesti write na sd karticu? Vidim da mi airdroid ne prepoznaje externu karticu, ne mogu da prebacim muziku preko njega nego moram preko kabla a i sam telefon mi ne pokazuje sadrzaj sd kartice u odnosu na druge telefone...
adb shell
su
restorecon -FR /data/media/0
exit

E sad, o tome je teško diskutovati. Ali, možemo da se složimo oko toga da je svaka promena poželjna, tako da sam siguran da se njemu sada više svidja UI na G3. I kao što rekoh, G3 je sada sasvim dobra kupovina, puno je lepši od N5, ali ajde, da kažem meni, da opet ne bi neko uleteo.

Ako si navikao na cist android postoji mogucnost da ce ti smetati svaki fabricki UI. Ima takvih primera na forumu, jednostavno stvar prioriteta a mozda i navike na Nexus.

Ako imas 350-400e preskoci G3 jer imas nekoliko telefona sa boljim panelima, dosta boljim autonomijama, slicnim ili malo boljim kamerama pa i zvucnicima a i rade dosta tecnije

Ako ti ne smeta phablet velicina razmisli o One plus One, to je mozda i najbolji apgrejd posle N5 jer dobijas veci ekran, duze trajanje baterije, glasniji zvuk po default-u, kamera je slicna u sustini, i sto je najbitnije Nexus korisnicima od svih ostalih najvise lezi (ili najmanje smeta) OPO UI.

Odmah posle toga htc M8 (mana je ne bas ubedljiva upix kamera mada ima i neke svoje prednosti) i taj htc ima mozda i najbolji fabricki UI i definitivno najbolje stereo zvucnike. Autonomija je odlicna a xda podrska bolja nego za sony.

Zatim Sony Z2/Z3 a kod njih je mana slabija xda podrska. Fabricki vec rade odlicnp, autonomija je mozda i najbolja u klasi, sve ostalo na visokom nivou. Ali ako ti je bitna xda podrska OPO i htc su bolji izbor.

Tu je i Meizu MX4, odlican telefon ali vidim da se neki clanovi foruma zale na UI i mtk cipset.. imas primer u toj temi, trenje je presao sa N5 na MX4 pa mozes da procitas sta misli..

I uopste a forumu ljude koji su sa N5 presli na sve ove telefone pa mozes da ih pitas za utiske. U svakom slucaju mislim da su bar malo bolji od G3.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno