Šta je novo?

LG G2

Ja uzeo telefon pre 10ak dana, sto kaze kolega iznad skupljao pare i jedva cekao da ga kupim i sve, i sinoc primetim ogrebotinu na ekranu, bukvalno se niotkuda pojavila. Znaci cuvam ga maksimalno, ni govora da je ispao, sve pazljivo i polako al dzaba. Je*em ti gorilla glass! Izbegavao da lepim one folije jer odvratno izgledaju, ne volim ni ljusture ni futrole, al *** izgleda da cu morati da ga obucem. Sitna je to ogrebotina doduse, primetis je ako se bas zagledas na ugasenom ekranu, al me nervira jer je telefon bukvalno nov :(
Ne znam kako ti je dospela ta malecna ogrebotina ja sam iz znatizelja grebao moj sa kljucem kao na reklami i mogu ti reci da nista nije ostalo od tragova verovao ili ne

Stavis foliju ili tempered glass i ne bi trebalo da se primecuje.
@zota Probaj sa kamencicem ili parcetom porcelana, ako si vec znatizeljan :D

Poslednja izmena:
Moj godinu dana star ja sam 2 vlasnik i nemam foliju i nijednu ogrebotinu na ekranu, tako da to sto ga vise cuvas to veca sansa da ostetis :D

Ma nije falinka, bas je ogrebotina, zapravo mala rupica, oseca se pod prstom kad predjes. Bas je minijaturna, velicine zrna soli, al znam da je tu i ja je uvek vidim :D Verovatno je dosao u kontakt sa zrnom peska ili nekog slicnog abrazivnog matrerijala, a to ga urnise. Necu lepiti nista, tutnucu mu neku onu futrolu, kao torbicu ili tako nesto.

Vezano za zamenu ekrana-ja sam zamenio komplet. Narucio sa Alija ekran+digitajzer+frejm za 40e i evo sve radi savrseno, sam sam ga zamenio, jeste malo pipkavo ali bukvalno se ne primecuje da je otvaran. Svi srafovi se lepo uklopili. Rizik postoji ali s obzirom da sam ga dobio slomljenog za 100e ja sam lepo prosao :)

Znam da cu sada izazvati gnev na forumu ali ja ipak zelim da iznesem svoja zapazanja i misljenja po pitanju xdabbeb camera.
Ova kamera je po meni losija u odnosu na stock kameru na verziji h. Koristim ovaj Lighting 5 rom na kome je kamera kao na stocku.
Prednosti xdabbeb camera:

-Brzi fokus u mracnijim uslovima
-Ultra HD snimanje
-Slow motion snimanje

Nedostaci u odnosu na stock cameru
-Slike u mraku sa blicem su vidno losije jer se na slikama pojavljuje visak crvene boje (ako slikate nesto belo sa malo vece udaljenosti ono postaje roznjikavo)
-Boje su bledje nego na stock kameri

Evo uploadovao sam par slika koje to dokazuju.

3eeac264a7b87ae5a732d1058f4fed90.jpg

553ddcd458c9604294f0af04fa6b82c8.jpg

49df85d49a2a75febb975f631591eb7a.jpg

eae12dcfe645b9581977d566df7f5869.jpg

Prve verzije slika su nastale xdabbeb kamerom.

Jel ima neko link za CloudyG2 2.2 ? Na XDA nema seedera. Koju verziju kamere da skinem, 3.2.0 ? I kojim postupkom da instaliram, prvim ili drugim ?

Poslednja izmena:
Znam da cu sada izazvati gnev na forumu ali ja ipak zelim da iznesem svoja zapazanja i misljenja po pitanju xdabbeb camera.
Ova kamera je po meni losija u odnosu na stock kameru na verziji h. Koristim ovaj Lighting 5 rom na kome je kamera kao na stocku.
Prednosti xdabbeb camera:

-Brzi fokus u mracnijim uslovima
-Ultra HD snimanje
-Slow motion snimanje

Nedostaci u odnosu na stock cameru
-Slike u mraku sa blicem su vidno losije jer se na slikama pojavljuje visak crvene boje (ako slikate nesto belo sa malo vece udaljenosti ono postaje roznjikavo)
-Boje su bledje nego na stock kameri

Evo uploadovao sam par slika koje to dokazuju.

3eeac264a7b87ae5a732d1058f4fed90.jpg

553ddcd458c9604294f0af04fa6b82c8.jpg

49df85d49a2a75febb975f631591eb7a.jpg

eae12dcfe645b9581977d566df7f5869.jpg

Prve verzije slika su nastale xdabbeb kamerom.
A jesi probao da ubacis 3.2 na tom v5 romu? Koliko sam shvatio poboljsace kameru. Kako ne znam dok ne probam veceras, ali znam da ce dodati uhd.

@Zulu 92

Pa ove losije slike su bas sa tim 3.2.0 fixom! O tome sam pisao...

Stvarno? Nisam primetio, zato me i cudi. Steta, ja mislio da ubacim taj rom i taj fix.

@nonameBGD,ne bih rekao da slike uvece sa blicem vuku ka crvenoj boji,i da su bledje u odnosu na stock
Priguseno svetlo,90 % mrak

qK9KgJC.jpg

Lighting v5 nema video-plejer implentiran u ROM ali odlično radi u odnosu na stock.

@Ixon

Po tebi ovde ne vuku na crveno? Trebao si istu fotku da napravis i sa stock kamerom sa verzije h pa da vidis, ovako nemas sa cime da uporedis...

Ja mislim da je na sledecem poredjenju druga slika lepsa, njoj je uradjen color fix sa jednim prostim alatom, inace na stock romu bi bila ista takva samo sa malo vise zasicenja...

2867376eb7ae6aaef8abac5294f055fb.jpg

598ef36b8708c88cffa9fa45df59850f.jpg

@danilov

Evo linka, nadam se da cete moci da vidite u full rezoluciji.
https://www.dropbox.com/sh/h67xyn40mxi3bwp/AAAZQm3ZTxSBCxGDoxXPyppea?dl=0

Poslednja izmena:
Sto se mene tice Lightning i Optimus 1.4.1 , najstabilniji ili battery friendly romovi .... Za kameru... koristim xdabebb xcam 5.2.4 i imam xcam lg settings , ali zaista ne lozim se toliko da li vuce vise na crbenu , plavu ili zelenu.... *** ne idu mi slke na stock market ...

Ja uzeo telefon pre 10ak dana, sto kaze kolega iznad skupljao pare i jedva cekao da ga kupim i sve, i sinoc primetim ogrebotinu na ekranu, bukvalno se niotkuda pojavila. Znaci cuvam ga maksimalno, ni govora da je ispao, sve pazljivo i polako al dzaba. Je*em ti gorilla glass! Izbegavao da lepim one folije jer odvratno izgledaju, ne volim ni ljusture ni futrole, al *** izgleda da cu morati da ga obucem. Sitna je to ogrebotina doduse, primetis je ako se bas zagledas na ugasenom ekranu, al me nervira jer je telefon bukvalno nov :(
Ne sekiraj se, tako je i kod mene, telefon mi je uvek sam u džepu, i uvek vodim računa o tome, baš zbog toga, jer nemam foliju, a imam dosta ogrebotina. Telefon nije video ništa čvrsto, a kamoli ključeve i slično, a relativno ima dosta ogrebotina. Ja prosto ne verujem da neko nema ijednu ogrebotinu. Uzmite, obrišite ekran nekim sprejem, i pogledajte. Pričalo se već o ovome na forumu, grebe se premaz, i to vrlo lako.

Ne sekiraj se, tako je i kod mene, telefon mi je uvek sam u džepu, i uvek vodim računa o tome, baš zbog toga, jer nemam foliju, a imam dosta ogrebotina. Telefon nije video ništa čvrsto, a kamoli ključeve i slično, a relativno ima dosta ogrebotina. Ja prosto ne verujem da neko nema ijednu ogrebotinu. Uzmite, obrišite ekran nekim sprejem, i pogledajte. Pričalo se već o ovome na forumu, grebe se premaz, i to vrlo lako.
ja nisam imao bukvalno ni jednu tačku posle godinu i nešto dok mi nije crko displej i garantujem za to-doduse imao sam foliju - možda samo mesec dana bez nje

Poslednja izmena:
Da li su ove verzije Lolipop roma stabilne za svakodnevnu upotrebu? Kakva je stabilnost u odnosu na CloudyG3? Sta mi preporucujete od 5.0 romova da flashujem?

Da li su ove verzije Lolipop roma stabilne za svakodnevnu upotrebu? Kakva je stabilnost u odnosu na CloudyG3? Sta mi preporucujete od 5.0 romova da flashujem?
Ја сам испробао AICP rom,BlissPop rom,Darkobas rom,LiquidSmooth 5.2 rom,RESURRECTIONREMIX rom. Прве њихове верзије су ми радиле боље од ових новијих. Камера је слабија од Cloudy који сам раније користио. Генерално, Андроид 5 брже ради од четворке. Највише ме нервирало што нема Theme Engine kао код четворке. Сад сам на LiquidSmooth 4.4, за касније, видећемо.

Ne moraš ništa vidljivo imati u džepu, sitna prašina, među kojom može biti silikata tj. peska, vetar nosi svugde, dospe i tamo gde ne treba, pa i u džep i naravno najobičnijim hodanje dobiješ efekat šmirglanja. Tako da, bolje dobra folija, pa ako je ogrebana i ružno izgleda, skineš, baciš i staviš novu.
Inače, ako su farmerice u pitanju, već u samom procesu izrade (obrade) se koristi pesak za efekat pohabanosti, pa uvek pokoje zrnce ostane u džepovima...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno