Šta je novo?

LG G2

Nisi trebao da stikliras (bar mislim) internal storage.

Moraces da gurnes rom preko adb sideload i onda ga flesnes. Evo na engleskom kako je neko rešio... " Alright everybody. I feel it's my duty to help you guys with this. Here's what I did to fix it: I installed the android SDK on my pc (it comes with fastboot and adb) then in TWRP I went to the bottom left and tapped "ADB Sideload". Then I slid the slider on that page. Next I opened a cmd window by navigating to whereadb.exe was, holding shift while right clicking and selecting "open cmd window". Then I typed "adb devices" in the cmd window. Then I typed "adb sideload ROM.zip" where ROM.zip is the actual name of the rom you're trying to flash. 

Finally when adb is finished, go back to TWRP on your phone and install the rom like you would any other (there are lots of tutorials for this part)! Problem fixed! It must just be an issue with an improper Rom installation. You'll have to find the ROM you want to install."

Mogu da uđem u download mode.

Moraćeš sačekati nekog ozbiljnijeg za to, nisam baš najkompetentniji za te magije :-D

Samo treba da prekopiras zip fajl od roma preko adb komande. Onda ga instaliras preko twrp. Potrazi komandu na netu.

Kad kliknem na "Mount", dobijam ove opcije:

Probam da kliknem na usb otg, ali ne selektuje ga, ne prebaci plavi kružić na usb otg.

A jesi probao samo da ga ubodes i sacekas? Jeli ga detektuje tada? Meni na Phils detektuje sam usb otg i otvara mi opciju da izaberem zip fajl za flesovanje..
Pribaj ovako,utakni usb otg i restartuj twrp i kada se opet upali probaj da izaberes flesh iz usb otg sursa..ne idi na mount,vec direktno probaj odmah posle restarta da li ce ga odmah vidjeti..probacu ja to isto na nexus 7 kasnije pa ti javljam..isto mi je na njega twrp..

Poslednja izmena:
Ne trebas mount. Ides na install, pita tw odakle. Dolje ti pise intetnal storage. Klikni na to i stavi na otg.

Samo malo, usb otg mislite na usb kabal za pc? Povežem ga sa pc, da pc prepozna fon, onda da prebacim fajl. tako vas razumem?

Joj crni Ivane :-( na otg kabal ustekas flash,na njega rom i tako flesujes

Nemam otg kabal. Ja sam selektovao sa internal storage.
Išao sam na "Install", zatim:

Klikono na "Ok" i ništa se ne dešava. Spojio sam usb.

ps.

Možda da se vratim do "Reboot" i nešto izaberem:

Poslednja izmena:
Samo malo, usb otg mislite na usb kabal za pc? Povežem ga sa pc, da pc prepozna fon, onda da prebacim fajl. tako vas razumem?

A jooj ja mislim ti znas šta je otg kabal :(

Ovo je otg kabal/adapter

odma idi do najbliže radnje i trazi usb otg adapter,košta najviše 5€ i prebaci na flešku zip koji ćeš da flešuješ,zatim štekneš flešku i onda radi ovo sto si i pokušavao..

Poslednja izmena:
zar nije lakše da sideloaduje fajl nego da juri otg kabl po gradu :D

Izgleda je vec odjurio do grada cim ga nema da se javi :-D

Tu sam, došao sam do ovog:
1.jpg

Ali ne znam kako da prebacim fajl.
Probao sam sa komandom "adb sideload ROM.zip" - rom.zip sam i preimenovao svoj fajl, skino sam neki Flashable rooted Open Euro d80220D with knock code and recovery. Da li je to ok?
Fajl rom.zip je u istom folderu tj. adb folderu.

Poslednja izmena:
Čekaj,šta si skinuo znaš li? KDZ rom verziju ili flashable verziju roma od nekog developera sa xda foruma?

Pokreno sam na fonu:

Na pc:
1.jpg

Kucam u cmd "adb sideload ROM.zip"
Ali ništa. Ime svog fajla sam preimenovao u ROM.zip. Fajl je u adb folderu.
Gde grešim?

@niitro, skino sam flashable verziju, tačan naziv je gore (kada otovorim fajl ima META-INF, cust.bin i system.img) . Imam i .kdz fajl, ali sa njim nisam pokušao, jer im ekstenzija nije .zip već .kdz.

Poslednja izmena:
Čisto da provjerim,jesi li ti uopšte dozvolio adb sideload u recoveriju? Pošto ti nalazi uredjaj u cmd-u i kažeš da si pravilno napisao naziv roma i da se nalazi u adb folderu..jedino ostaje onda da nisi dozvolio adb sideloda u samom recoveriju.

Gde adb sideload u recoveriju dozvoljavam?

Ma ne trebas

u c:\adb preaci svoj rom..

i kucaj adb push imeroma.zip /sdcard/rom.zip

flashaj ga i to je to

^ ukucao tako, dobio sam sad:
1.jpg

Predpostavljam da sada nešto raidi (kopira)?

Ili ne kopira dok na telefonu ne povučem "Swipe to Start Sidekoad" ? Mislim na ovo sa slike ispod:

Edit:
Sada je ispisao:
2.jpg

Edit 2:
Uspeh, vidite da može bez OTG :d

Poslednja izmena:
Pa moze ali "adb push imeroma.zip /scard/imeroma.zip"

ili ukljucis sideload opciju i kucas "adb sideload imeroma.zip"

ili skines moj adb_pusher i samo klikas :), al ajd..kad nitko ne editira prvu stranicu threada, valjda 100 puta pisati :)

Ma, nije to nista strasno :D I ja sam se tako prvi put zeznuo, ali sam uz dw mod instalirao KDZ :)

Hvala svima na pomoći.

Pa zar nije ovo editovano na prvu stranu sto reče bender? Ja sam shvatio da je on vec ovo probao i da je nesto zapelo zestoko..??
Ja sam na proslom fonu morao u twrp da idem na advanced/wipe/slide to adb slideload..al se ne sjecam jesam li koristio racunar ili ne..pa sam zato pomislio da treba tako probati kad već ništa drugo neće..
Uglavnom,da je jos jutros uzeo usb otg,davno bi sve bilo gotovo a opet usb otg uvijek valja imati,svejedno će ga kupiti :) ;)

Aj ako nekoga ne mrzi da postavi neki link poredjenja stock G2 kamere i posle modovanja (fix, G pro softver itd) ako ima uopste takvih testova. Ili ko ima taj mod da postavi neke na flickr..

Da li moze neko da mi preporuci neku stvarcicu tipa meenove...citao sam da se ljudima dosta meenova kvari..i da lako puca onaj konektor od usb-a...jedino sto sam nasao slicno je ovo...da li neko ima iskustva sa ovim
https://www.youtube.com/watch?v=gDTO6J-gX54

znaci nebitno mi je da li je kao obican flash usb ili da moraju da se guraju microsd kartice :) hvala

Mene niko nije uputio na prvu stranicu, svi ovde obični pišete google, google, tako sam google savetovao. Što bar ne rekoste da ima nešto na prvoj strani :S:

@hsv.stoned, samo za tebe, opaliću par slika pre ubacivanja fix i posle fix.

Rešio sam da opravim G2 skroz (majko moja, sada kada ga napunim fixevima), ako ga ne spržim do večeras :type:

Poslednja izmena:
Vrh Dno