Šta je novo?

LG CDRW upgrade?

Ha

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Elem, da ne trazim po netu ... ako neko zna nesto vise o upgrade-u
LG-a npr. 32x na 40 48? citao sam nesto na nasem forumu ali
reko da malo osvjezimo ... da li originalni 40/48x pisaci podrzavaju
mount rainer diskove?

pozdrav!

Ukratko

Za flešovanje 32x na 40x ti je potrebno sledeće:
1 komad firmware-a v1.02 za LG 40x (je4lg501.hex)
1 komad flash utility od 32x (je3.exe) datiran na 22.02.2002.

Za vraćanje sa 40x na 32x je potrebno sledeće:
1 komad firmware od 32x v1.04 (je3lg409.hex)
1 komad flash utility od 40x (je4.exe) datiran na 17.04.2002

Sve ovo mogu da zapakujem i okačim na 'moj sajt' ako si nameračio da uradiš pravu stvar sa svojim rezačem.

Mount Rainier ne podržava nijedan LG pisač (do sada).

Re: Ukratko

Heinz je napisao(la):
Sve ovo mogu da zapakujem i okačim na 'moj sajt' ako si nameračio da uradiš pravu stvar sa svojim rezačem.
Okači, okači, ima još nas koje to interesuje.

Heinz je napisao(la):
1 komad flash utility od 32x (je3.exe) datiran na 22.02.2002.

Za vraćanje sa 40x na 32x je potrebno sledeće:
1 komad firmware od 32x v1.04 (je3lg409.hex)
1 komad flash utility od 40x (je4.exe) datiran na 17.04.2002

Mount Rainier ne podržava nijedan LG pisač (do sada).

hvala na podrsci cheers :) nisam vlasnik Lg-a samo se raspitujem, ali
ko zna ...

Interesuje me jos jedna stvar ... posto su 32x rezaci sa 8MB baferom
a 40x sa 2MB baferom da li tu ima kakve kolizije?
I najbitnija stvar ... gdje sad ima da se kupe LG(32x,40x) i Sony(40x) po nekoj povoljnoj cijeni, posto kod Novice sa yu.oglasi vise nema? :( :)

pozdrav!

Re: Re: Ukratko

Ha je napisao(la):
a 40x sa 2MB baferom da li tu ima kakve kolizije?

Sto se tice 40x modela, postoje i sa 8MB (ja ga imam) i sa 2MB bufferom (firmware im je isti), tako da to nije nikakav problem.

Re: Re: Re: Ukratko

Vince Carter je napisao(la):
Sto se tice 40x modela, postoje i sa 8MB (ja ga imam) i sa 2MB bufferom (firmware im je isti), tako da to nije nikakav problem.

Da li uistinu toliki bafer(8MB) nesto vise znaci u odnosu na 2MB?
Jer rekose da je 2MB optimum iliti najbolje ...

Da li je neko primjetio kakvih problema sa oc. verzijom 32x LG-ja?

pozdrav!

Vince Carter je napisao(la):
kako imaju isti kada vezrija od 2mb podrzava mr (ili gresim?)

Heinz je napisao(la):

jel to neki novi??? Ja sam takodje "upgradeovao" sa 32x na 40x ali Nero kaze "firmware edition: 1.01"!!!

Jeste noviji, ali je ipak star 2.5 meseca :) Kod mene se pokazao bolje, odnosno ranije mi se dešavalo da neće svaki Princo da snimi za 3:20, a sa 1.02 firmware-om se tako nešto događa jako-jako retko.

Za Ha: Ako do sada nisi kupio LG 32x, savetujem ti da se ipak otvoriš još malo za LG 40x. Jeste da ovaj 32x može da se o/c ali ipak nije to to. Nema nekih posebnih problema u radu, ali je malo osetljiviji na medije i vrlo je moguće da 40x model nema baš identične delove kao 32x, tj. najverovatnije nije samo firmware ono što ih razlikuje.

Re: Re: Ukratko

Ha je napisao(la):
Čekaj, čekaj, ja imam LG 32x/10x/40x i on ima 2 MB bafer. Da li postoje i takvi modeli ili mi je Novica uvalio neki škart.

radar je napisao(la):
Čekaj, čekaj, ja imam LG 32x/10x/40x i on ima 2 MB bafer. Da li postoje i takvi modeli ili mi je Novica uvalio neki škart.

Postoji i verzija sa 2MB, to si trebalo da pitas pri kupovini... sve jedno, sa svim danasnjim tehnologijama zastite, sumnjam da 8MB znaci nesto puno...

Re: Re: Re: Re: Ukratko

D-KEE je napisao(la):
Gresis, ovaj gresis sinko:D
MR podrzava samo LG 48x, ima i udma 33 podrsku itd...

Re: Re: Re: Re: Re: Ukratko

Minja je napisao(la):
Gresis, ovaj gresis sinko:D
MR podrzava samo LG 48x, ima i udma 33 podrsku itd...
ovo je bila prvobitna informacija!

http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?reviewid=125&page=Features

13-5-2002....The good thing is, the GCE-8400B's with the 2MB buffer have the capability to support Mt. Rainier. LG has informed me that the 8MB version of the drive will not be able to support this format. ....

a tek kasnije su se "ispravili"

Update 28/5/02: LG has informed me that neither version of the GCE-8400B is Mount Rainier compliant...

jeste lud sam da im citam iste prikaze po deset puta... :)

D-KEE je napisao(la):

Ne podrzava ga ni verzija sa 2MB (a najavili su da ce podrzavati).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukratko

D-KEE je napisao(la):
Update 28/5/02: LG has informed me that neither version of the GCE-8400B is Mount Rainier compliant...

Ma da, to je odavno poznato, ni 48x model ne podrzava MR, a (izgleda) ni UDMA 33.

Ha je napisao(la):
Da li uistinu toliki bafer(8MB) nesto vise znaci u odnosu na 2MB?
Jer rekose da je 2MB optimum iliti najbolje ...

Sto se tice 2MB vs 8MB, niko nije 100% siguran, cak i likovi u opisima cas pisu da je 2MB 'super, ne treba vise' a onda za neki drugi model 'wow, velika prednost - buffer od 8MB' ili nahvale senzacionalni 'huge 16MB buffer' kod jednog modela Mitsumia (ako se dobro secam).
U svakom slucaju, ako ti je sve dobro podeseno/povezano, neces ni imati buffer underrunove, pa ti je svejedno koliki je buffer. Kada su u pitanju sekunde (nedovoljnog dotoka podataka), 8MB bi mozda sprecio neki buffer underrun koji 2MB ne bi, ali da li je to uopste toliko bitno...
Neki lik na CDRLabs forumu je radio bas tu analizu (8MB vs 2MB), tako sto je neprestano izazivao buffer underrunove, i kaze da se 8MB model mnogo bolje pokazao, kvalitet snimljenih diskova je (po njemu) bio mnogo bolji, a vreme snimanja krace (treba naravno imati u vidu da se u realnom radu tako nesto ne desava). Ako nadjem taj link, postovacu ga.

Re: Evo fajlova

Heinz je napisao(la):

Svaka cast jasno, koncizno(uh zapinju mi ove strane rijeci u grlu :D ...
ma sazeto i quit :)) i sto je najvaznije dostupno :D ...

Hvala i ostalima na pojasnjenjima ... sacekat cu koji mjesec dok novi kontingent ne dodje kod Novice :) ako neko zna gdje ima jos toga po onim cijenama, nek javi ...

pozdrav!

Vrh Dno