Šta je novo?

Kućna multimedija LG C2 ili Philips 707

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

el_patron

Čuven
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + Arctic Freezer 34 eSports
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX
RAM
Kingston Fury Beast RGB 2x16GB
GPU
Sapphire 6650XT Nitro+
Storage
Kingston A2000/Transcend 230s/HDD 500GB
Zvuk
Microlab M660BT + Razer BlackShark V2 HyperSpeed
PSU
Asus Rog Strix Gold 750w
Kućište
Be Quiet Pure Base 500FX
Monitor
BenQ Mobiuz EX2710S
Miš & tastatura
Razer Deathadder v3 Pro+ HyperX Alloy Origins Red Linear
Mobilni telefon
iPhone 13 mini 128gb
Pametni uređaji
Xiaomi 3C, Xiaomi S20+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Jednostavno pitanje, iz vaseg isksustva, koji TV biste preporucili? Philips je trenutno jeftiniji od LG i to za nekih 20ak hiljada sto nije malo dok LG trenutno ima 2+3god garancije. Imao je i Philips do skoro, trenutno nema al kapiram da ce biti opet.

TV ce se najvise koristiti za gledanje 4k sadrzaja, ne toliko za kanale, ne verujem da cu cak ni kablovsku ubacivati jer uopste ne gledam TV u tom smislu. Jedino sportske kanale ponekad. Zamisao je da kad se pusti neki film ili serija, da to bude full dozivljaj. Naravno, planiram i soundbar pa ako to igra neku ulogu u izboru, znacila bi mi informacija.

LG C2 je bolji, a Samsung S95B još bolji (boje su prirodnije koristi noviju OLED tehnologiju).
Ne razumem se u OLED tehonologije, pa ako moze pojasnjenje. Da li zaista ima razlike u gledanju u odnosu na C2?

Samsung S95B - OLED + quantum DOT .. dosta svetliji ekran, neki put nekontrolisana kolicina zacrnjenja u svetlijim prostorijama
neki testeri pominju i ivice u boji. U principu ima sve negativnosti QD ekrana/ filtera
LG C2 - OLED classic ekran bez dodataka , prirodnije boje bez artefekata, bolje nijanse zacrnjenja ... po meni bolja kupovina i naravno duza garancija

Onda ne vidim razlog zasto bih isao na Samsung. Zar nemaju 707 i C2 iste panele?

Ako je slicna cena ja bih isao na LG, ne na Philips. Ja sam uzeo Philips jer je C1 OLED bio skuplji bezmalo 50% od 706 OLED-a koji sam uzeo, za istu dijagonalu.

Ja bi isao na C2, plus dobijas 5god garancije sto je veoma bitno zbog toga sto je oled u pitanju.
Trenutno zbog akcije 2+3god garancije je bolje LG.
S95B izbegavaj, problem burn in, tek je sredjeno na C modelu (po njima).
Philips hvale da je dobar, ali nisam ulazio u detalje, pa nemam misljenje.
Nego koju dijagonalu gledas i kolika je udaljenost od tv-a?
E da, pazi kod oled-a da ti ne "bije" sunce u tv konstantno, ne valja, ako gresim nek me ispravi neko od kolega.
Edit: u Gi*at*onu imas produzenu garanciju do 31.08. na philips tv.

Poslednja izmena:
Gledam da uzmem 55", udaljenost oko 2,5m. Severna je strana, sunca nema od 10-11 ujutru, tako da to nece biti problem.

Znaci da zaobidjem Samsung. Philips je trenutno jeftiniji oko 20,000din od C2 i ima ambilight. Nasao sam neku stariju temu gde su clanovi testirali 707 display i potvrdili su da dolazi sa novim OLED panelima. Sad, sta to znaci, nemam pojma. TV necu uzimati odmah, cekam da se zavrsi stan, a to nece biti pre sredine septembra. Mozda se do tad i cene promene, mada ne verujem.

Ne treba mi preporuka za dijagonalu vec koji model je najbolja kupovina.

Kakav je Sony u ovom rangu? Znam da neki ljudi hvale Sony da je najbolji od najboljih sto se tice OLED-a.

Pa nije nesto mnogo skuplji od C2, nekih 6-7 hiljada makar sto se tice ovog modela: Sony XR55A80JAEP
Ciji OS je prakticniji za upotrebu? Kod LG mi se svidja sto ima magic remote, ali me najvise odvraca od kupovine vest da ce krenuti da ubaciju reklame.

Imam stariji LED Sony tv i OS je uzas, jer je basic android, ali ovi novi mislim da je ok.
Meni LG OS radi super, mislio sam da ce biti lose iskustvo, ali naprotiv. Imao na umu da dodam Apple Tv, sad mi ne pada na pamet da bacam pare.
Uglavnom YT, Twitch, i sve streaming platforme za gledanje filmova i serija.

Godinu dana skoro silovanja svakog dana, ni da stucne.

Kakav je Sony u ovom rangu? Znam da neki ljudi hvale Sony da je najbolji od najboljih sto se tice OLED-a.
Dobar je Sony, ali tv sto je u rangu C2 je dosta skuplji nego c2, pa ti se zbog toga ne isplati.
Dobar je C2, nemas brige sa njim.
Po meni ili lg ili sony, pa odluci.
Edit: dobar je samsung, prosle godine je s95b imao burn in zbog prevelikog osvetljenja i bio je za izbegavanje. S90c i s95c su modeli za 2023.godinu, ali jos uvek je rano da se kaze kakav je.
Moje misljenje generalno za tv- ako finansije nisu problem najbolje od lg, sony ili samsunga i obavezno sa produzenom garancijom.
TCL i Philips ne znam kakvi su, mozda su i dobri, pa mogu da udju u razmatranje pored ova tri.

Poslednja izmena:
Pa nije nesto mnogo skuplji od C2, nekih 6-7 hiljada makar sto se tice ovog modela: Sony XR55A80JAEP
Ciji OS je prakticniji za upotrebu? Kod LG mi se svidja sto ima magic remote, ali me najvise odvraca od kupovine vest da ce krenuti da ubaciju reklame.
ubaciće reklame, ako ikada, dok pretražuješ prodavnicu, ne dok nešto gledaš

Nazad
Vrh Dno