Šta je novo?

Kućna multimedija LG C1 vs Sony A83J vs Philips 706

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Machor

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2010
Poena
215
Koji model mi preporucujete? Dvoumim se izmedju ova tri:

LG OLED55C11LB.AEU - 149.990 din. u Teh...
Sony XR-55A83J.AEP - 149.990 din. u Teh...
PHILIPS 55OLED706 12 - 129.999 din. u Gig...

Sva tri modela dolaze sa 5 godina garancije, sto mi je jako bitno zbog mogucih problema sa OLED panelima. Zbog toga sam isklucio kupovinu preko KP iako su tamo cene dosta povoljnije.
Televizore bih koristio za kablovsku MTS Iris i za SBB EON, kao i za Netflix i Youtube, mozda nekad i za streaming sa kompa.
Philips i Sony mi se svidjaju iz razloga sto imaju Android i Google TV i mogucnost veceg izbora aplikacija. Philips ima i ambilight, mada to nije presudno.
Ne planiram da koristim za gaming i da povezujem konzole. Bitan mi je kvalitet slike, zvuka, dobar upscale sa manjih rezolucija, stabilnost softvera, mogucnost koriscenja dodatnih aplikacija, lakoca koriscenja, funkionalnost daljinskog...

Ako ti usteda nije cilj, idi na Sony ili LG C1. Ovo ti kazem kao vlasnik 65OLED706 modela :D

Kad sam gledao za sebe i A80J i C1 su top modeli ali skupi za dijagonalu koju sam gledao, 65". Uzeo sam 65OLED706 za oko 180k, dok je LG bio oko 250k, Sony jos skuplji.

Imao sam Sony X90J koji se pokvario i sistem na njemu mi je bio vrh, na Philipsu je onako, funkcionalan i brz ali losije korisnicko iskustvo. LG ne volim jer pokrece budjave Web aplikacije, ali ljudi su generalno zadovoljni LG sistemom i funkcionalnostima, pogotovo Magic remote-om.

Evo Rtings poredjenje A80J i C1, rame uz rame.

Ja bih isao na Philips. 20000 nije mala razlika, ima ambilight (kome je to bitno) i odlicne zvucnike.

Daljinski nije BT, sistem je tupav kao na kineskim Android telefonima, razbacane opcije, nema osnovnih opcija u quick settings meniju. Nekad se desi da Motion podesavanje zaglupi (slika izgubi "glatkocu") i onda moram da restartujem TV.

Van toga nemam zamerki, ali i ja bih isao na C1 ili A80J da je cena bila do 10-15% razlike.

Ambilight је кул да се проба, после питање да ли и кад ће се користити. Ја сам га користио пар пута. Сад имам Сони 65а80ј, ставио сам му неко лед светло које се пали кад гледам ТВ, не мења се као филипс, али, за мој укус, прави довољно светљења иза ТВ-а.
С LG никад нисам имао контакта. Али између Сонија и филипс, бирам Сони :)

C1 ili A80J. Imam 65" a80j i prezadovoljan sam. Veoma slični, meni lično bolji Sony zbog OS-a, korisničkog interfejsa i podešavanja itd. Koji god da uzmeš idi na 65" i zahvali se kasnije😀.

Još jedna preporuka za A80J (mada nisam imao dodira sa druga dva), ali Sony imam već godinu dana i veoma sam zadovoljan. Brz i intuitivan OS, odlično skaliranje materijala niže rezolucije, izvanredan kvalitet slike.

Ovo ti kazem kao vlasnik 65OLED706 modela :D

Imao sam Sony X90J koji se pokvario i sistem na njemu mi je bio vrh, na Philipsu je onako, funkcionalan i brz ali losije korisnicko iskustvo. LG ne volim jer pokrece budjave Web aplikacije, ali ljudi su generalno zadovoljni LG sistemom i funkcionalnostima, pogotovo Magic remote-om.
Kao korisnik Philips 4K TVa i LG OLED C2,mogu da kazem da je vecina stvari na strani Philipsa. Problem koji u startu mozes da imas kod Philipsa je lose podesena slika pri prvom ukljucivanju i ukoliko umes ili imas negde kakav tutorijal i predlog na youtubu ili nekog da dodje profesionalno da kalibrise,mislim da bi ti Philips bio bolji izbor 100%.
Moj stariji Philips ima slabije zvucnike i zvuk je kvalitetniji kod LGa,ali to ne znaci da na OLED706 situacija nije poboljsana. Android je stvar koja ti donosi dusu TVu,i sa kojom ti nikad nece biti dosadno. Instaliras Kodi,VCL plejer,igrice.... Ambilight sam licno probao samo prvih par dana i uopste ga ne koristim vise,meni vise odvlaci paznju nego sto pomaze pri gledanju. I mozda i najvaznije Philips "guta sve zivo" dok LGu moras da titras jaj*a i gledas u pasulj hoce li se smilovati da pusti nesto ili ne.Cak mislim da Philips podrzava i vise varijanti HDRa. A sta znaci lose korisnicko iskustvo kod Philipsa!? Ja sam na MTS IPTVu i daljinski za TV i ne koristim,sem kad pokrenem Android. Jesu meniji malo razbacani,ali to jednom kad sve podesis,sem izbora Input signala ne vidim ni za sta bi vise koristio Meni. Procesiranje slike takodje mislim da je na strani Philipsa. Moj model ima daljinski sa qwerty tastaturom i mnogo mi je komforniji rad u svakom smislu u odnosu na Magic remote kod kojeg se uvek pojavi pointer,pa izgubim sekund dva d aga iskljucim,a tockic preosetljiv pa cesto preleti vise redova (ili kanala kod izbora kanal) odjednom.... kompletan softver kod LGa mi deluje tromije,sta god da pozelis prvo se pojavi krug od par sekundi dok ucita sto je pmalo iritirajuce... ne znam,moja ti je preporuka da bacis pogled na KP na OLED807 modele,nemam pojma koja je razlika u ceni,al 807 bi trebalo da su bas top modeli

Ni ja ne volim LG softver kao ni aplikacije koje rade na njemu. Da si koristio neki noviji Sony TV znao bi sta znaci bolje korisnicko iskustvo od Philipsa :D
To ne znaci da je na Philipsu lose, samo da moze i bolje.

Ni ja ne volim LG softver kao ni aplikacije koje rade na njemu. Da si koristio neki noviji Sony TV znao bi sta znaci bolje korisnicko iskustvo od Philipsa :D
To ne znaci da je na Philipsu lose, samo da moze i bolje.
Dobro Sony je uvek bio brend kojeg odlikuju kvalitet slike i kvalitet zvuka. Imao sam priliku kod drugara d avidim starije neke modele na Androidu koji je bio veoma,veoma bagovit.A sto se tice njihovog softvera stvarno nikad nisam imao iskustva sa tim i ne mogu nista da pricam,cak verujem da su noviji modeli TVa prevazisli i te probleme sa Androidom,ali opet Sony je nekako kao brend visa i skuplja klasa (bar u mojim ocima),komentarisem samo Philips u odnosu na LG

Bitno da je oled i juri sto vecu dijagonalu. Te razlike neces videti sem ako stavis jedan pored druglg.

Ja bih ti samo preporučio da probaš da nađeš televizore u nekoj drugoj radnji a da Tehnomaniju izbegavaš.
Ne bih ni ja uzimao kod njih da imam izbora. Ali ova cena od 140k za model Sony XR-55A80JCEP ima samo kod njih.
Niko nije ni blizu sa cenom. Povoljnije moze da se nadje samo na KP ali jako je mala razlika a ovde je ipak domaca garancija od 5. god.

Bitno da je oled i juri sto vecu dijagonalu. Te razlike neces videti sem ako stavis jedan pored druglg.
Razlika u ceni za ovaj model Sony-ja izmedju 55" i 65" je preko 500e cak i na KP-u . Mislim da ne vredi toliko za malo vecu dijagonalu.

Ne znam ja sam 65" philips platio 161k pre hm..8-9 meseci ne secam se koliko je bio 55".
Inace sada pokusavam uvalim tati 65" da ja uzmem 77".
Ja jos nisam cuo da je neko rekao da je prevelik tv:) da jeste bioskopi bi propali.tv.PNG

Ne bih ni ja uzimao kod njih da imam izbora. Ali ova cena od 140k za model Sony XR-55A80JCEP ima samo kod njih.
Niko nije ni blizu sa cenom. Povoljnije moze da se nadje samo na KP ali jako je mala razlika a ovde je ipak domaca garancija od 5. god.

Razlika u ceni za ovaj model Sony-ja izmedju 55" i 65" je preko 500e cak i na KP-u . Mislim da ne vredi toliko za malo vecu dijagonalu.
Sa 55" na 65" je baš solidan momački skok u veličini veruj mi.

Mozda pojasni:
TV-usporedba.png

To je to 40%. I ja bih uzeo 77" da nije bio 4500 soma$🤣.

3000, pale cene :)

Da evo baš sad gledam 3 soma trenutno.

Još jedna preporuka za A80J (mada nisam imao dodira sa druga dva), ali Sony imam već godinu dana i veoma sam zadovoljan. Brz i intuitivan OS, odlično skaliranje materijala niže rezolucije, izvanredan kvalitet slike.
Da li imas 55" verziju A80j? Koliko je siroko postolje kod 55"? Moja polica je samo 90cm, valjda necu morati da je menjam. Ne bih voleo ni zidne nosace da postavljam zbog tv-a.

Proverio sam u Tehnomaniji ti modeli su bili izlzeni u radnjama, zato su toliko spustili cenu. Navodno su malo radili, ali me ovo odvraca od kupovine u Tehnomaniji. Bas sam bio zagrejan da uzmem Sony sa 5 god. garancije.
Sad sam u jos vecoj dilemi sta da uzmem. Da li da idem na 55" varijantu Sony A80j sa KP-a od oko 1100 e ili da se isprsim malo vise za 65" Philips oled706 1230 e ili da zazmurim pa da iskesiram celih 1400e za Lg C1 65"? :LOL:
Sony od 65" je najeftiniji 1650e a to je vec previse. Philips po recima @ivanbass1 nije najbolji izbor, a Lg me odbija zbog Webos-a. Kakvo je ovo mucenje kad moras da pravis kompromise :(

Philips nije najbolji ali je svakako dobar izbor. 65OLED706 je poprilicno jeftin na oglasima.

Proverio sam u Tehnomaniji ti modeli su bili izlzeni u radnjama, zato su toliko spustili cenu. Navodno su malo radili, ali me ovo odvraca od kupovine u Tehnomaniji. Bas sam bio zagrejan da uzmem Sony sa 5 god. garancije.
Sad sam u jos vecoj dilemi sta da uzmem. Da li da idem na 55" varijantu Sony A80j sa KP-a od oko 1100 e ili da se isprsim malo vise za 65" Philips oled706 1230 e ili da zazmurim pa da iskesiram celih 1400e za Lg C1 65"? :LOL:
Sony od 65" je najeftiniji 1650e a to je vec previse. Philips po recima @ivanbass1 nije najbolji izbor, a Lg me odbija zbog Webos-a. Kakvo je ovo mucenje kad moras da pravis kompromise :(
Imam veoma negativno iskustvo sa Tehnomanijom i izloženim modelom televizora (baš Sony). Bio sam se zalepio za određeni model i našao ga u Tehnomaniji, a ispostavilo se da imaju samo izloženi. Prodavac me mrtav ladan slagao da je vrlo malo radio. Naknadnom proverom sam utvrdio da je bio radio non-stop više od 6 meseci (imao sam sreće, pa je crkao u garanciji i Sony mi ga je zamenio za novi). Moj savet je da izložene modele zaobiđeš.

Kupi Philips, jer košta najmanje, pa kad se razočaraš, bar će te tešiti činjenica da si platio najmanju cenu. :)

Sad bez šale, kupi Philips. Dobar hardver ostaje, a panel i zvuk su mu dobri. Softver će da zastari na svakom i tada problem rešiš dodatnim uredjajem.

I ne kupuj u velikim domaćim prodavnicama.

Nazad
Vrh Dno