Šta je novo?

LG BD370 i titlovi

corttex

Slavan
Učlanjen(a)
09.04.2005
Poena
309
Znaci, kada gledam neki film ili seriju, ovaj player (LG BD370) jednostavno sam od sebe prestane prikazivati titlove.
Uvijek gledam sa USB i uvijek je avi. video i srt. titl i uvijek krene fino sa prikazivanjem titlova da bi kasnije iznenada prestao.
Ovo se ne desava uvijek, nego u nekih 30% slucajeva. Nisam do sada uspio da odgonetnem u cemu se razlikuju srt. fajlovi kada je sve u redu, a kada nije.
Recimo, serija Castle prvu epizodu cetvrte sezone prikaze uredno, a drugu epizodu iste sezone nece - krene dobro da bi oko tridesetog minuta prestao prikazivati titlove.
Pokusao sam i sa raznim verzijama firmwarea koje sam mogao naci za ovaj player ali bezuspjesno.
Drugi player (Philips) uredno prikazuje titlove koje LG nece.
Ako bi neko znao nesto o ovom problemu.
Hvala i pozdrav.

Pretpostavljam da podrzava jos neki format osim *.srt, pa probaj konverzijom da resis problem.

Evo, uspio sam - bar za sada je sve u redu. Vise ne prestaje prikazivati titlove.
Subtitle Workshop, ucitati titl, select all, format, remove tags i to je to.
Pozdrav.

Evo, bio je dobar par dana ali sada opet isto. Primjetio sam da kada gledam epizodu serije od 40 - 45 minuta, uvijek prestane čitati titlove oko 30 - 35 minute.
Kada pustim ponovo, pređe taj dio, ali onda izbaci recimo minutu kasnije. Isto tako kada pređe dio na kojem je prethodno izbacio - čim malo premotam unazad, izbaci titlove momentalno i više se ne pojave ni na kom mjestu sve do stop pa ponovo play i tako u krug.
Ne znam više šta da radim.
Pozdrav.

Pa jesi li menjao format titla, ili samo skinuo tagove? Jesi li skinuo najnoviji firmware?

Vrh Dno