Šta je novo?

lg 48/16/48

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Jer neko rezao sa ovim, kakva su iskustva. Vidim na netu pise da ima samo 2Mb kesa, zar nije to malo ? Razmisljam se tj. dvoumim da li da uzmem ovo ili 40x teac. Nije da se primam na brzinu, svakako ne rezem brze od 16x ali me interesuje izdrzljivost. Mada je malo besmisleno pitati za izdrzljivost uredjaja koji je star mesec dana ili manje. Mislim dvoumim se zbog toga sto teac prodaju po 92 a lg mi covek nudi za 74. E jedino jos da sacekam nedelju dana treba da dobiju i lg40x koji trenutno nema na lageru, taj je i jefitniji a cujem da je osvojio mnogo simatija na forumu. Nekad je Teac bio Teac ali danas se vec svasta prica pa me to jedino navodi na razmisljanje, dok neki pljuju po lg samo zato sto zive u onim vremenima kad lg citac nije mogao da se poredi sa teac citacima... ali kao sto pise to su citaci bili.

Slobodno uzmi LG. Sada je bolji od teaca. Nisam probao bas 48x model, tako da bi mogao da sacekas samo neki komentar nekoga ko ga ima, ali u principu to je to :)

ja sam naleteo na KRSH primerak TEAC-a !!!!!!

ali sam ga zamenio i uzeo TEAC ali " made in JAPAN '' koji radi kao sat doduse rezem na 8 x .

Prema testovima sa neta zaobiđi LG 48x i pazari LG 40x sa 8 MB bufferom. A onu drugu firmu ne bih da spominjem...

TEAC ??????? ima odlicnih ali treba da se izabere .....

Kakav je SONY , AOPEN ?????

Bas sam juce pazario jedan Sony48/12/48...

Za sada po testovima mi se jako svidja , u pitanju je Lite-on-ova 6 generacija ,oklop i elektronika isti su kao i kod Verbatim-a,Dell-a, pa i Siemens-a samo se razlikuje prednja maska, model koji sam ja nabavio nema natpis sony i ono crvenim slovima 48/12/48.
E sad jedna stvar ga izdvaja od konkurencije ,kao i Plextor u ovaj model sony-ja su ubacili mogucnost da ukoliko zelite da rezete na Turbo brzini znaci 48X ili ukoliko zelite povecanje performanse u transferu, drzite eject dugme preko 3 sekunde (blink lampice)i voala cdr prelazi u turbo mod ,naravno tada postaje jako brz.
To je jako zahvalna opcija znaci za frikove koji hoce da rezu na 48X postoji mogucnost "medjutim ko hoce da reze bez errora" :ubacite vi njega u Turbo off (drzite opet dugme eject preko 3 sec pa kad lampica zablinkuje tada se mod prebacio).

PitBull je napisao(la):

Za te pare ne bih trebao da biram iz mora krsheva vec da svaki radi kako treba. Sramota za Teac.
Bas sam kod druga pre mesec-dva narezivao na Teac 40x (MSI i815EPT ploca, Celly1200 itd...) i tacno je disk (Platinum 40x) bio jedva citljiv na kraju (oko 2/3).Nisam ni probavao disk do skoro kada sam uocio tu anomaliju :( Sta da se radi - prerezao sam taj isti image sa HDD-a kod mene na LG 40x...

Kod mene teac odlicno radi ( ima odlican zapis ).
Ali i pored toga moj ti je savet da ga zaobidjes.
Nije to ni izbliza onaj stari teac.

nic je napisao(la):
Kod mene teac odlicno radi ( ima odlican zapis ).
Ali i pored toga moj ti je savet da ga zaobidjes.
Nije to ni izbliza onaj stari teac.

Da napomenem da od 10 TEAC-a 2-3 su oni pravi ... ostali su TRASH .

PitBull je napisao(la):
Da napomenem da od 10 TEAC-a 2-3 su oni pravi ... ostali su TRASH .

Teac nije trash,nego su trash neki primerci koji dolaze na nase trziste.

To si mozda u pravu !!!

TEAC koji dolazi na nase trziste je MADE in MALAYSIA , CHINA .
Medjutim primerak koji sam ja uzeo je MADE in JAPAN , doneo covek 5-kom iz GRCKE i svi rade ko satevi ...

Neko je pitao za Aopen,ja imam 40/12/48 i zadovoljan sam(relativno).Jedini problem je sto je uzasno bucan ako se reze na velikim brzinama(sto sam prestao da radim),i isto tako je naravno bucan i ako ne daj boze nesto cita.Desava mi se nesto cudno prilikom rezanja "on the fly",kad rezem na 8x disk bude gotiv za 10-12min,kad rezem na 16 isto tako,s tim sto se nekad rezanje oduzi do 15 minuta.Do 50% reze normalno(uporedo cita i pise),a od 50% cita,pa pise,pa cita,pa pise...Nije sa svim diskovima tako,ali sa vecinom jeste.ne znam do cega je problem...

Sve shto se trenutno nalazi od 48x pisacha kod nas na trzishtu: BENQ (Acer) 48x, LG 48x i Sony 48x, treba zaobici. Radi se samo o overklokovanim pisachima, koji imaju dosta restriktivan OPC, tako da cete u 98% sluchajeva snimati sa brzinoim od 40x. LG chak govori da brzinom od 48x ne treba ni snimati. Nivoi greshaka su visoki, a samim tim je i kvalitet snimka losh.
Preporuka za kupovinu su LG 40x i Sony 40x josh uvek, a moze i Yamaha 44x, ako imash para (pogledaj upravo okacheni test).

Bane

Heinz je napisao(la):
Prema testovima sa neta zaobiđi LG 48x i pazari LG 40x sa 8 MB bufferom. A onu drugu firmu ne bih da spominjem...

Evo novih problema, dobili smo u firmi LG ali naravno sa 2Mb buffera, sta sad ? Do sada smo imali, a i jos uvek imamo Teac i sad i ovaj LG i stvarno nemam pojma sta da radim. Mislim nije meni problem da uzmem LG pa ako mi se ne svidja posle mesec dana da menjam za Teac tako da je to olaksavajuca okolnost. LG je 20 eura jeftiniji ali ima mali baffer, mada to i nije mali posto ima burn proof a ja ne nameravam da snimam 50 CD-a na dan pa da mi toliko vremena to zauzima da moram jos 5 programa da otvaram dok se to radi. Nego onako 1-2 komada nedeljno, cisto backup i ako nekom od drustva nesto treba, tako da ce me zadovoljiti LG. Mada moram da priznam da Teac koji koristim u firmi do sad nikakvih problema nije bilo i nekako mi pouzdanije deluje. Moracu jos malo da se zezam sa oba pa da se odlucim. Jos jedno pitanje, kako sam citao u testu lg radi samo sa starijim packet writer programima, koji su to ? Posto ja koristim InCd na Teacu i tamo sve radi ali sa lg nece. Da li da stavim onaj direct cd sto je dolazio za lg16x u paketu ?

Pazi LG sa 8MB baferom mislim da necesh nigde da nadjesh..to je bila samo prva serija i ni prodavci nemaju pojma koj uredjaj imaju..
Razlika izmedju 8MB i 2 MB je apsolutno nikakva (mislim postoji ali ti to necesh osetiti) . Primer ja rezem diskove a u pozadini se igram i naravno da nema nikakvih problema..
LG je zhmija od rezacha i ne postoji trenutno bolji..sem mozda Yamahe koja zna da crta po diskovima :D

E sad ne koristim InCD ali znam choveka koji ga koristi i radi besprekorno. Jesi li probao da skinesh noviju verziju?

sinke je napisao(la):
Da li da stavim onaj direct cd sto je dolazio za lg16x u paketu ?

Ako to odlucis, bilo bi vrlo preporucljivo da deinstaliras InCD. Takodje obavezno proveri na roxiovom sajtu da li treba da skines update za Easy CD Creator, (ili su poslednji koji su izasli vec ukljuceni u sw koji dolazi sa diskom za lg) Ako koristis winXP obavezno procitaj pratecu dokumentaciju (readme fajlove). posto ECDC ume da napravi probleme pod XP-om (koji se resavaju update-ovima).
ECDC ima zanimljivo ponasanje, naime za vreme snimanja prikazuje actual writing speed (pa bi moglo da ti bude korisno, jer to npr. nero nema).
Uz Nero ja koristim i easy cd creator basic 5x (to ti je verovatno stiglo na lg cd-u, a postoji i platinum varijanta) koji se sa poslednjim update-om prijavljuje kao v5.3.2.34.

DS9 je napisao(la):
...
ECDC ima zanimljivo ponasanje, naime za vreme snimanja prikazuje actual writing speed (pa bi moglo da ti bude korisno, jer to npr. nero nema).
...

Sa CDRLabs foruma:

---
Open your registry-editor and go to: [HKEY_CURRENT_USER\Software\ahead\Nero - Burning Rom\Recorder].
Search there for the DWORD ShowSingleRecorderSpeed and change the HEX from 0 to 1.
From now, Nero shows you the realtime-burning-speed at Nero-Classic and Nero-Express!
---

pozdrav

Pa choveche to mi je trebalo celog zivota!! A ja legenda da se ne setim da procheljam po netu da ipak nero moze da prikazuje realnu brzinu snimanja..
TO me je tako nerviralo da nemam rechi:)
Evo upravo menjam redzistri a uskoro cu da vidim i jel radi.

Meni se vrednost ShowSingleRecorderSpeed-a stalno resetuje na 0,zasto????

delimir je napisao(la):
Moj LG 40x je kupljen relativno skoro i ima 8 MB bafera :cool:

Reko si da imas LG-a sa 2 MB bafera i da mu to ne smeta ...

marty je napisao(la):
Sa CDRLabs foruma:

---
Open your registry-editor and go to: [HKEY_CURRENT_USER\Software\ahead\Nero - Burning Rom\Recorder].
Search there for the DWORD ShowSingleRecorderSpeed and change the HEX from 0 to 1.
From now, Nero shows you the realtime-burning-speed at Nero-Classic and Nero-Express!
---

pozdrav

Kod mene radi - aopen 32/12/48.

Uzeo sam sa drugarom jedan primerak tog Lg-a 48x koji ako reze brze od 8x pravi najchesce nechitljive diskove.Znachi uglavnom mogu da se prochitaju samo na njemu i nigde drugo. FX

PitBull je napisao(la):

Ako kupis TEAC platices porez na budale. Ja sam pre neki dan uzeo Sony 48x12x48 i veoma sam zadovoljan. Daleko je brzi od TEAC-a, narocito sa RW diskovima. Tih je i veoma pouzdano reze na 48x, a moze i da se flashne na 52x.
AOpen se pokazao kao veoma losh, LG je sasvim solidno resenje, a TEAC 48x je identican LG ali po mnogo vecoj ceni.

PitBull je napisao(la):

Ako kupis TEAC platices porez na budale. Ja sam pre neki dan uzeo Sony 48x12x48 i veoma sam zadovoljan. Daleko je brzi od TEAC-a, narocito sa RW diskovima. Tih je i veoma pouzdano reze na 48x, a moze i da se flashne na 52x.
AOpen se pokazao kao veoma losh, LG je sasvim solidno resenje, a TEAC 48x je identican LG ali po mnogo vecoj ceni.

PitBull je napisao(la):

PitBull je napisao(la):

A zasto se Aopen pokazao kao los?Ja sam narezao bar 200 diskova i svi su savrseno citljivi na svim citacima(rezao sam na brzinama od 8-32).

Nazad
Vrh Dno