Šta je novo?

LG 47ld650 ima li ko...

boki019

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2010
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
13700k
Pristup internetu
  1. Optički internet
licno, ili zna nekog ko ima i sl... Na netu ne mogu da nadjem ni 1 normalan test, review i sl...

to je ovaj tv...:
http://www.lg.com/rs/tv-audio-video/televizor/LG-lcd-tv-47LD650.jsp

Hvala...
BTW, iz unutrasnnjosti sam i nemam nigde u blizini ni u radnji da licno pogledam...
Po radnjama ga i nemaju nesto, a i kada hocu da narucim i sl... moram da cekam da stigne od dobavljaca i sl...
Ima 1 u D. City-u, u TM, ali upaljen vec 2 meseca po 10+h :) i 250 km izmedju nas... :(

Ili , da ne bude ono "sta da kupim..." :) svaki savet dobrodosao...
Hvala...

Ako ti je informacija jos uvek od znacaja, imam doticni TV u 42" varijanti (mislim da su osim dijagonale isti) i zadovoljan sam.
Ako imas neka odredjena pitanja, mogu da pokusam da pomognem.
Inace, proveri Neptun, postoji mogucnost da ces ih tamo naci.

Ako ti je informacija jos uvek od znacaja, imam doticni TV u 42" varijanti (mislim da su osim dijagonale isti) i zadovoljan sam.
Ako imas neka odredjena pitanja, mogu da pokusam da pomognem.
Inace, proveri Neptun, postoji mogucnost da ces ih tamo naci.

Sad videh odgovor...hvala...
Kupio ja na slepo 47`.... nisam ga ni video dok nisam dosao kuci :)
I ja sam zadovoljan... sem malo svetla sa strane koje probija kada se manjaju kanali...tj "na crno", sve je super...
Meni je krupan i pregledan, lak...
Interni player cita sve moguce ( sem valjda m2ts i sl... i naravno DTS)...
Povezao sam ga LAN kablom sa PC, sharovao sam mu 2-3 particije sa divx i HD filmovima vuce ih sa harda.... PC je na 10 m udaljen.... samo 1 lan kabl :)
Naravno , cita sve to isto i sa externog harda...
Posebno sam se odusevio kada sam ga povezao na 5.1 receiver preko optickog kabla i kada sam pustio 5.1 film...
Reciever se sam prebacio u mod koji mu je TV "rekao" (mislim, 5.1, 2.0 i sl...) i cini mi sse da je mnoooogo bolje odvajanje i sve na taj nacin , nego iz kompjutera sa onih 3 kabla i bananicama (optika , sta ces:)
Tako da sam generalno vrlo zadovoljan, nasao sam ga na 110k, na neke cekove i kartice... po meni sam extra prosao... vidim da ga 10ak dana kasnije ima i na oko 105k... :(
ali.... tu ce biti neko vreme...
pozz....

Da li si probao Netcast?

Kako radi YT? Sta jos ima zanimljivo od servisa?

YT radi kako bih i ocekivao. Prihvatljiv user interface, relativno slican onome sto bi video na racunaru. Jedino je malo smor kuckati pojmove za pretragu sa daljinskog.
S druge strane, plus je to sto komande za upravljanje videom imas kao tastere na daljincu.

Od servisa imas jos i AccuWeather (pogledao par puta, tih par puta prognoze im nisu bile narocito tacne) i Picasa (nisam koristio pa ne mogu da kazem nesto odredjeno).

A da li ima Skype?

Realno posto sam cesto na Skype-u (citaj svaki dan) bio bi mi veliki benefit ako bi sve mogao da odradim preko TV-a.

Ja nisam video nacin da pokrenem Skype, ali vidim da ga reklamiraju kao Skype ready, sta god to znacilo.
Pogledacu ima li nesto na tu temu u uputstvu.

Pretpostavljam da bi ti trebala kamerica, samo ne znam da li moze bilo koja ili imaju neke specificne modele.

Hvala u svakom slucaju.

Poštovani Rade
Prelistavajući forume i tražeći informacije o novom TVu definisao sam izbor na LG 47ld650, naišao sam na vas kao vlasnika. Imao bih samo par pitanja;
1. Konekcija LAN kablom (iz TVa u racunar ili u ADSL modem)?
2. Citanje vecih MKVa, 3 i vise GB
3. I konačno da li ste zadovoljni tj. opšti utisak ?

U napred zahvalan

Poštovani Rade
Prelistavajući forume i tražeći informacije o novom TVu definisao sam izbor na LG 47ld650, naišao sam na vas kao vlasnika. Imao bih samo par pitanja;
1. Konekcija LAN kablom (iz TVa u racunar ili u ADSL modem)?
2. Citanje vecih MKVa, 3 i vise GB
3. I konačno da li ste zadovoljni tj. opšti utisak ?

U napred zahvalan

pokusacu da budem od pomoci.
1. TV ima Ethernet port koji sam spojio direktno u ADSL ruter. Mislim da bi bez problema funkcionisala i veza TV-racunar, TV moze da se konfigurise sa fixnom IP adresom ili kao DHCP client.
2. Funkcionise bez problema.
3. Veoma. Utisak je sasvim solidan. Steta je jedino sto ne stizem da skinem/pogledam previse HD materijala.

Pozdrav, Rade

Sa koje razdaljine gledate svoj 47ld650 tj. 42ld650 i kako izgleda obican TV(analogni) signal?
Da li je moguce pogledati koliko je dugo radio (pri kupovini da se vidi koliko je radio na polici)?

42" gledam sa oko 3.5m (SBB analogna kablovska), za HD sadrzaje se primaknem na oko 2-2.5 m.
Slika sa analognog tunera nije ni po cemu spektakularna, ali je prihvatljiva (posebno sa nesto vece razdaljine).
Vreme koriscenja mozes da proveris sa Menu > crveni teletext taster (Customer Support) > Product/Service Info.

Izbor je definitivno LG 42ld650, hvala na odgovorima. Jos samo da uporedim cene i to je to.

Jos jedno pitanje koje mi i nije toliko bitno ali cisto da saznam i to, naime u potrazi za tudjim iskustvima naisao sam na sledeci problem, citiram "TV je spojen sa laptopom preko HDMI-a i imam problem sa crvenom bojom, konkretno recimo u wordu kad riječ nije u riječniku onda je podcrtana onom valovitom crvenom linijom. e sad, ta moja "crvena llinija" je poprilicno NEcrvena, štoviše djeluje "zamazano" crvena, sivkasta, odnosno nije onako lijepo žarko crvena. Također sam primjetio da se negdje malo zna "prelit" boja, odnosno recimo od ikonice na bookmarku izgleda malo ko da oko rubova ikona se vidi mali trag, što se primjeti baš oko crvenih ikona (iako je i na naranđastim i na plavim,no crvena se primjeti najviše)." - http://www.hdtelevizija.com/forum/viewtopic.php?f=72&t=2566
Ako je neko raspolozen da proveri ili je vec primetio voleo bih da to podeli sa nama.

Planiram da uzmem 42ld650. Dajte malo ocijena nakon nekog vremena gledanja. Isplati li se kupiti 650 ili da idem na 450? IMa li jos kakvih razlika osim 50-100hz? Pomoc molim :)

Jos jedno pitanje...sta mu znaci Bežična AV veza ( Wireless ready) - Da?
Predpostavljam da mu treba w.stik da moze bezicno da se poveze.

Panel na 650 je mnogo bolji nego na 450 tako da se isplati doplatiti razliku, uz to dobijes jos dosta raznih dzidza midza. Za wireles je potrebno kupiti LG wireles dongle ali kako tv ima ethernet prikljucak mislim da je mnogo bolje spojiti ga kablom jer tad moze da strimujes i 1080p materijal preko njega a preko wirelesa bi tesko isao i 720p.
Inace TV sam dobio prije par dana i prezadovoljan sam njim. Dijagonala je 47 i digitalna kablovska u SD rezoluciji izgleda sasvim pristojno sa 3-4 metra udaljenosti. Ali zato kad sam nakacio 1,5Tb HDD na njega sa filmovima, koncertima, serijama pocelo je pravo uzivanje. Pusta mkv 1080p od 16Gb bez problema, TV je optikom povezan na risiver i pusta AC3 u 5.1 formatu. Jednom rijecju prezadovoljan sam. Sve preporuke.

Hvala ti na odgovoru. Sada sam siguran da cu uzeti ovaj tv ai ostaje jedna dilema...42 ili 47 dijagonala. Razdaljina sa koje bi gledao je cca 4m.

Pozdrav svima...
Imam LG 42LD650 vec nekoliko meseci i za sada sam zadovoljan televizorom...
Medjutim imam problem sa prikazom slike kada povezem TV sa digitalnim Cisco kablovskim boksom (SBB) preko kojeg mogu da se gledaju kablovski kanali u SD rezoluciji.
Tako da koristenje tog BOX-a i usluge na koju sam pretplacen,nije moguce...

1.uradio sam zamenu SCART kabla sa najboljim koji sam nasao .....i nista
2.na SKART ulaz sam povezao DVD plejer kako bih proverio sam ulaz na TV....slika je sasvim OK,bez problema (zakljucujem da je po tome TV ulaz ispravan)
1.kontaktirao sam SBB i zamenili mi uredjaj novim ali BOX-om iste marke i oznake ali slika ponovo ne valja
2.kazu da je signal u kuci sasvim OK
3.zovem prodavca od kojeg sam kupio TV koji je ujedno vlasnik TV servisa i zastupnik za LG
-odnesemo box kod njega u radnju i tamo mu isti prikazuje urednu sliku na drugim modelima televizora
4.odnosim moj LD650 u radnju da proverim njegovu ispravnost...kod njega moj TV sa mojim BOX-om radi ok
5.pretpostavljam da je po tome problem u signalu ali ajde da se ponovo obratim SBB da uradim zamenu uredjaja za BOX koji ima HDMI izlaz kako bih pokusao i tu varijantu
-naravno to za normalnog coveka nije moguce...da serviser donese drugi(noviju varijantu sa HDMI izlazom) box kako bih isprobao prikaz slike sa njim na mom TV (mora da se potpise ugovor na,mislim 24 meseca iiiii svasta nesto)
-nista isplativo a mozda nista necu da dobijem u resavanju mog problema

Postavljam pitanje dal' neko od vas koji imate ovaj TV ima slucajno problem koji sam opisao i na koji nacin ga je resio? Veliko hvala na pomoci!!!!

Evo ovako izgleda problem koji imam sa koristenjem SBB boxa....(Cisco)

Prilozi

• IMG_2496.JPG
    IMG_2496.JPG
    37.5 KB · Pregleda: 67
Zaboravih da napisem...Problem koji se javlja je potpuno nepredvidiv)))
Javlja se na pojedinim kanalima pa isti za nekoliko rade dobro a drugi ne valjaju..
Zatim,na jednom kanalu je slika losa pa se u jednom trenutku popravi i bude dobra ili obrnuto
Najlakse receno NEMA PRAVILA ali jedno je sigurno NE VALJA I NE MOGU DA SE GLEDAJU tj da koristim taj BOX...A pitanje je sta sad tu ne valja?

Jos jedna slika gde slika nije dobra (MINIMAX) i kakva bi trebala da bude (MENU)...

Prilozi

• IMG_2499.JPG
    IMG_2499.JPG
    226 KB · Pregleda: 57
  • IMG_2500.JPG
    IMG_2500.JPG
    197.2 KB · Pregleda: 66
Sada mi nije bitno dal ce neko nesto lupiti ili ne,ja cu pokusati sta god mogu...Mislim da je dobar,novi prikljucak ali cu ga provjeriti...

Ako MASSTER procita moje poruke zamolio bih ga da mi napise koji receiver on koristi od SBB ako je korisnik njihovih usluga...Posto shvatam da je kod njega sve ok....

Lako je moguce da je do faze. Najlakse ti je da sve prebacis na uticnicu koja je na drugoj fazi i probas. To te nista ne kosta. Ja sam imao slucaj sa jednim samsungovim monitorom koji je blentavio na racunaru i uticnici na kojoj se drugi samsungov monitor normalno ponasao. Ako ti se da napisi kako si zadovoljan sa tv-om posto bi trebao da ga narucim u ponedeljak.

Hvala ti na odgovoru. Sada sam siguran da cu uzeti ovaj tv ai ostaje jedna dilema...42 ili 47 dijagonala. Razdaljina sa koje bi gledao je cca 4m.

Ja sam uzeo 47 i prezadovoljan sam. Bojao sam se da ce biti preveliki ali se super uklopio u dnevnu sobu. Gledam sa razdaljine od 3-5m. Kablovska sa te udaljenosti izgleda sasvim korektno ali zato kad pustim HD materijal sa HDDa slika ubija. Ako imas novca moja preporuka je svakako 47.

Pozdrav svima...
Imam LG 42LD650 vec nekoliko meseci i za sada sam zadovoljan televizorom...
Medjutim imam problem sa prikazom slike kada povezem TV sa digitalnim Cisco kablovskim boksom (SBB) preko kojeg mogu da se gledaju kablovski kanali u SD rezoluciji.
Tako da koristenje tog BOX-a i usluge na koju sam pretplacen,nije moguce...

1.uradio sam zamenu SCART kabla sa najboljim koji sam nasao .....i nista
2.na SKART ulaz sam povezao DVD plejer kako bih proverio sam ulaz na TV....slika je sasvim OK,bez problema (zakljucujem da je po tome TV ulaz ispravan)
1.kontaktirao sam SBB i zamenili mi uredjaj novim ali BOX-om iste marke i oznake ali slika ponovo ne valja
2.kazu da je signal u kuci sasvim OK
3.zovem prodavca od kojeg sam kupio TV koji je ujedno vlasnik TV servisa i zastupnik za LG
-odnesemo box kod njega u radnju i tamo mu isti prikazuje urednu sliku na drugim modelima televizora
4.odnosim moj LD650 u radnju da proverim njegovu ispravnost...kod njega moj TV sa mojim BOX-om radi ok
5.pretpostavljam da je po tome problem u signalu ali ajde da se ponovo obratim SBB da uradim zamenu uredjaja za BOX koji ima HDMI izlaz kako bih pokusao i tu varijantu
-naravno to za normalnog coveka nije moguce...da serviser donese drugi(noviju varijantu sa HDMI izlazom) box kako bih isprobao prikaz slike sa njim na mom TV (mora da se potpise ugovor na,mislim 24 meseca iiiii svasta nesto)
-nista isplativo a mozda nista necu da dobijem u resavanju mog problema

Postavljam pitanje dal' neko od vas koji imate ovaj TV ima slucajno problem koji sam opisao i na koji nacin ga je resio? Veliko hvala na pomoci!!!!

Prvo jedno pojasnjenje. Ja sam u Crnoj Gori i koristim uslugu BBM kablovskog operatora. Rade na skoro istu foru kao SBB. Imam risiver koji dobija digitalni signal na 12GHz dekodira ga i salje na TV. Risiver je topfild ali najeftiniji moguci koji su mogli naci tako da nije neki kvalitet. I ja sam imao slican problem kao ti. Kad sam raspakovao TV i prikljucio ga preko skarta slika je bila slicna ili cak i jos gora nego tvoja, sa tim istim skartom na starom CRT televizoru nije bilo problema. Probao sam podesavanja na TV i risiveru ali bez uspjeha. Rekoh ajde da zamijenim scart ali kako nijesam imao drugi na brzinu u kuci nadjem AV kabal - 3cinca najobicniji i najtanji moguci, postavim njega i dobijem pristojnu sliku. Bilo je po slici sirokih svijetlih horizontalnih linija koje se polako pomicu prema gore ali skontah da je to od 50Hz napona zbog slabe izolacije AV kabla (previse tanki). Poslije par dana pazarim novi skart neki manhaten od 18Eura postavim ga i slika briljira, nema vise nikakvih smetnji po ekranu, ja prezadovoljan.
Tako da ti je moja preporuka da ako na BOX imas AV ili RF povezes prvo preko njega i provjeris kakva je slika ako je sve u redu pravac prodavnica po kvalitetan AV ili Scart kabal. Sto deblji to bolji jer njivova dobra izolacija je jedini garant da neces pokupiti razne brumove i sumove iz okoline. Ako kosta manje od 15Eura ne racunaj na njega. Svakako povezi BOX i TV na istu uticnicu za svaki slucaj jer razlika potencijala na razlicitim fazama zna da pravi probleme ali se ne manifestuju na sliku na ovaj nacin kako si ti opisao. Takodje problem nije sigurno ni do signala koji SBB dovodi kablom do tebe jer do tebe stize digitalni signal koji nikako ne moze usput pokupiti smetnje koje bi se manifestovale na kvalitet slike kod tebe ga ili ima i slika je OK ili ga uopste nema.
Ja tipujem na BOX ili na kabal a kako si vec radio zamjenu BOXa ipak bih prije rekao da je Scart problem.

Najkvalitetniji skart kabal koji sam nasao ( debeo poput palca na ruci sa pozlacenim pinovima) sam isprobao u startu ,bezuspjesno...
Onda sam u box ukljucio scart adapter iz kojeg izlaze 3 cinc kabla pa sam tako isao u TV (na cinc ulaz) opet neuspeh...
Veceras sam obisao cijelu kucu isprobavajuci uticnice a potom odnesao TV na tavan kako bi izbegao kucnu instalaciju i bio sto blize glavnom signalnom dolaznom kablu...
OPET KATASTROFA...
Sutra pakujem TV i odoh opet u servis da sedim tamo i da se igram sa kanalima (tamo je zadnji put sve dobro funkcionisalo)...A onda cu doci kuci da se opet malo izludjujem i razmisljam sta dalje... ))))) Hvala MASSTER..AKo ti jos nesto padne na pamet,pisi,a ja cu da citam i pokusam

Nazad
Vrh Dno