Šta je novo?

LG 47LA620S, problem sa video materijalom pustanim sa racunara

dzidza_bidza

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
375
Izvinjavam se zbog malo duzeg naslova, nisam znao kako drugacije :)

TV i racunar su mi povezani HDMI kablom. Kada pustim sa racunara neki film (pustao samo HD) imam nesto kao seckanje,dok kad pustim preko USB-a, tih seckanja nema.
Judder? Na Samsungu starom 4 godine nije bilo tako izrazeno, jel moguce da na TV-u iz 2013 to izgleda mnogo gore?
Takodje kada pustim 3D film preko racunara to ne lici na 3D uopste :D, dok isti film preko USB-a radi savrseno.
Pretpostavljam da sam samo glup... :D

Poslednja izmena:
Ja sam jednostavno kupio externi hdd od 500gb za gledanje filmova i serija a samsungov hdmi kabl sam uzeo za igranje igara. A sve to moze i preko wifia bez problema. Tako da ti je mozda najbolje resenje externi hdd i miran si, samo 2 min da prebacis film i to je to. Probaj sa drugim hdmi kablom.

Ne bih se slozio da je to resenje, jer ovo ocigledno coveku ide na ganglije, a iskreno i meni bi islo!

Zao mi je sto ne znam da pomognem licno, nadam se da ce neko vec da se javi sa iskustvom. Definitivno, to tako ne treba da bude. Cackaj sva moguca podesavanja u drajverima i vidi da li se nesto poboljsava ili pogorsava.

Izvinjavam se zbog malo duzeg naslova, nisam znao kako drugacije :)

TV i racunar su mi povezani HDMI kablom. Kada pustim sa racunara neki film (pustao samo HD) imam nesto kao seckanje,dok kad pustim preko USB-a, tih seckanja nema.
Judder? Na Samsungu starom 4 godine nije bilo tako izrazeno, jel moguce da na TV-u iz 2013 to izgleda mnogo gore?
Takodje kada pustim 3D film preko racunara to ne lici na 3D uopste :D, dok isti film preko USB-a radi savrseno.
Pretpostavljam da sam samo glup... :D
Pa dao si samo opšte podatke iz kojih teško može da se predpostavi šta je u pitanju. Kao prvo, slika preko USB ti je bolja zato što sliku obrađuje procesor TV-a dok kada puštaš sa računara sliku obrađuje sam računar (znači procesor i grafička karta). Tu je onda i kabl preko kojeg slika ide od računara do TV, možda i on pravi smetnje. Za početak proveri preko kojeg HDMI priključka si povezao računar sa TV-om, kod LG obično postoji poseban HDMI za računar (piše pozadi PC). Ako ne postoji poseban onda treba u podešavanjima za taj HDMI preko kojeg je povezan računar da podešavanje tj naziv priključka bude "PC", to postoji negde u meniju gde menjaš oznake priključaka. Probaj pa javi.

Poslednja izmena:
Trenutno sam na poslu, kada dodjem kuci, procackacu malo, probati sa drugim plejerima na racunaru pa cemo videti.. Kontam da nije to televizora, cim lepo radi sa externim diskom i fajlovima na njemu...

Trenutno sam na poslu, kada dodjem kuci, procackacu malo, probati sa drugim plejerima na racunaru pa cemo videti.. Kontam da nije to televizora, cim lepo radi sa externim diskom i fajlovima na njemu...
Ne znam koju grafičku imaš, ali na ovom sajtu možeš proveriti da li upadaš u neku grupu a zatim je tu i odlično uputstvo kako doterati reprodukciju na željeni nivo, ima puno da se čita i podešava ali se isplati na kraju.
http://imouto.my/watching-h264-videos-using-compute-unified-device-architecture-cuda/

jopopo hvala na linku, pogledacu kad stignem pa cu javiti sta sam uradio.

Nisam stigao da se maksimalno posvetim problemu jos uvek pa se nisam ni javljao. Ono sto sam probao je drugi plejer (MPC) i da zamenim HDMI port na TV-u. To nije resilo problem sto se seckanja i trzanja tice u toku reprodukcije hd materijala. Sto se 3D materijala tice i pustanja istog sa racunara, tu nisam jos uvek nista pokusao. Neko privremeno resenje nasao sam u instalaciji Plex-a. Pa sta god da pustam na tv-u, stavim u Plex folder na racunaru, Tv ga uredno prepoznajei sve iz foldera pusta bez problema. TV i PC su povezani preko SBB-ovog Wifi modema/rutera.
Ono sto mi je ostalo da pokusam je reinstalacija sistema (sto me uzasno mrzi :) :), cackanja po podesavanjima plejera (kodeci, drugi video render?), zamena HDMI kabla...
Mada mi je sve to nekako cudno jer je sve radilo normalno na Samsungu 37" starom cetiri godine...

Nije do TV-a, ili je do računara (plejer, grafička karta i sl.) ili do kabla. Ne mora da reinstaliraš sistem, to se samo u očaju radi, treba da podesiš sistem :) Vidim da te mrzi ali nema druge, odvoji sat vremena, isprati uputstvo koje sam ti postavio, biće ti lakše i tebi a i nama (ako ti proradi) :)

Ne vredi da pratim uputstvo sa te stranice jer imam nekog budzet ATI-ja :)

Ajde daj detaljnu specifikaciju masine s koje pustas video. Dali secka svaki video ili samo HD? Imao sam slican problem s HD materjalom i budzet (tj kod mene integrisanim) ATI-jem. Ispostavilo se da je masina preslaba za HD materijal, a da je stari TV samo peglao sliku vise nego novi pa se problem vise primetio.

Pa nije bas losa masina, kontam da bi grafika trebala to odradjuje bez problema.

Phenom x4 925, 4GB, ATI HD 5670, od softwera koristim KMPlayer sa njegovim internim kodecima.

Pre će biti da je u KMPlayeru problem. Probaj MPC-HC, trebalo bi da taj ATI može sasvim lepo da radi hardversku akceleraciju Full HD videa.

Probaj ti lepo da instaliras program potplayer pa onda javi da li imas problem koji si opisao.Meni u zadnje vreme kmplayer dosta baguje.Neki film hoce da pusti,neke nece uopste da pusti.Neki seckaju a masina mi je iz potpisa.Dok kod potplayer-a nemam tih problema.Sve radi bez ikakvih problema.

Probao sam i sa Potplayerom, ista stvar :S Ostalo je jos da probam sa drugim HDMI kablom. Sve fajlovi idu na racunaru bez ikakvih problema.

Problem je u hardverskoj akcelaraciji - trebalo bi da to po defaultu radi i u Potplayeru, tako da šta god da uzme, MPC-HC, MPC-BE ili Potplayer, biće bolje od KMP-a koji odavno više nije ono što je bio.

Pa kao sto rekoh, probao sam vise plejera i sa svima se to desava.
Jel moguce da je do grafike? Drajveri? HDMI nesto zeza?

Imao takav problem, bilo je do različitog podešavanja frekvencije osvežavanja slike na monitoru i TV-u, kad sam u ATI drajverima namestio na oba uređaja 60 Hz, sve proradilo savršeno

E vidis, na to nisam obracao paznju, provericu pa javljam rezultat :)

Moguće je da postoji problem ako ti monitor nije full HD rezolucije odnosno iste kao i tv.
Ukoliko nemaš full HD monitor, nemoj podešavati na Clone/Extend mod kada puštaš sa računara već Show Desktop Only On 1/2.

Monitor je full HD.
Sutra cu da probam sam drugim HDMI kablom i drugom grafikom, ovog puta nvidia, pa cemo da vidimo.
Prosto ne mogu da verujem da je jbni Samsung star 4 godine radio bez problema, a da imam ovkav problem sa tv-om iz 2013 godine. Uzas...

Pošto planiram kupovinu LG Smart 3D televizora, interesuje me, kad se TV i racunar povežu HDMI kablom, da li se film pokreće na PC sa jednim od playera(BS, GOM...) ili se pokreće sa TV playerom kao da je sa eksternog diska ili USB?

Pošto planiram kupovinu LG Smart 3D televizora, interesuje me, kad se TV i racunar povežu HDMI kablom, da li se film pokreće na PC sa jednim od playera(BS, GOM...) ili se pokreće sa TV playerom kao da je sa eksternog diska ili USB?
Hdmi kabl ti prenosi sliku a ne fajl. Ne mozes ti pustiti na tvu nesto sto se nalazi na pcu i obrnuto. Vec ti samo kopira sliku koja se nalazi na pc-u

mozes da pustas na Tv sa kompa,ali ne preko HDMI kabla,nego preko mreze,Lan ili wifi...i to uglavnom preko DLNA protokola...sto znaci da ti treba na komp,neki media server(imas brdo dobrih,a free)..i imas o tome dosta na ovom forumu...
mada bi licno vise voleo da Tv radi sa Sambom(smb)...:)

Hvala vam. Znači preko HDMI, puštam player sa PC, a u opcijama televizora odaberem 3D da bi mi dve slike spojio u jednu.

Da bi puštao sa TV-ovim plejerom moraš imati ili TV nakačen na mrežu pa puštati sa nekog deljenog foldera ili sa externog diska ubodenog u USB

mozes da pustas na Tv sa kompa,ali ne preko HDMI kabla,nego preko mreze,Lan ili wifi...i to uglavnom preko DLNA protokola...sto znaci da ti treba na komp,neki media server(imas brdo dobrih,a free)..i imas o tome dosta na ovom forumu...
mada bi licno vise voleo da Tv radi sa Sambom(smb)...:)
Da li je ovaj dobar-Universal Media Server 3.0.0-a1 i kad ga instaliram, a već imam ruter preko koga ide net na laptop i mobilne, da li je to onda rešeno ili treba još nešto da bi sa PC išlo bežično na LG TV?

ja sam do sad probao sve moguce media servere,bar one koji rade na Mac-u....i jedno vreme sam najvise budzio Serviio,ali od kad imam Philips tv..taj Universal Media Server mi se najbolje pokazao u radu sa titlovima....bar na Philipsu....radi i Plex,i Serviio..ali nesto se ne vole sa titlovima....
probaj pa vidi....skini program...pokreni,odaberi deljene foldere sa mjuzom,filmovima....pa vidi el Tv sve to vidi u lokalnoj mrezi.....
javi ako zapne,da peglamo:)

Vrh Dno