Šta je novo?

Lg 42pj550 vs 42LD450?

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Razlika u ceni je malo manje od 100 eura u korist plazme. Tv bi bio koriscen za IPTV i gledanje dvd/divx/720p filmova u 90% slucajeva :) 1080p vrlo retko :)
Koliki je i da li je uopste hendikep rezolucija na ovoj plazmi. S obzirom da je u pitanju model za 2010.godinu, koliko je LG napredovao po pitanju BurnIn-a?
Ovo bi trebalo da bude bas dugorocna investicija tako da mi je u principu glavni problem nedostatak fullhd rezolucije na plazmi..

nekako ja glasam za lcd tv...nekako me brinu te "decije bolesti" kod plazme u vidu formiranja ekrana od 200 sati,pa odraz u ekranu,pa burn in...al to je samo moje misljenje i ne bi nikad kupovao plazmu dok to ne rese

Razlika u ceni je malo manje od 100 eura u korist plazme. Tv bi bio koriscen za IPTV i gledanje dvd/divx/720p filmova u 90% slucajeva :) 1080p vrlo retko :)
Koliki je i da li je uopste hendikep rezolucija na ovoj plazmi. S obzirom da je u pitanju model za 2010.godinu, koliko je LG napredovao po pitanju BurnIn-a?
Ovo bi trebalo da bude bas dugorocna investicija tako da mi je u principu glavni problem nedostatak fullhd rezolucije na plazmi..

Za ovo što si ti nabrojao plazma, definitivno. Burn In? Šta to ono beše? Ne kažem da je nemoguće da se desi, ali je jako, jako teško spržiti ekran na današnjim modelima. Da li je neko ove godine čuo za neki slučaj Burn-in-a, bilo gde?
Što se Full Hd-a tiče, sa 3 metra ti neće nedostajati sigurno.

Poslednja izmena:
full hd ispod 50" bacanje para hd ready vise nego dovoljan, a sto se tice burn in efekta ja to jos nisam uspeo da uradim na mojoj plazmi jer sam se pridrzavao pravila formiranja i nista komplokovano nije formirati,samo malo strpljenja imati i to je to.

Da li neko zna kako izgleda SBB D3 HD kablovska na ovoj plazmi, i da li se sada kada se uzima D3 HD u paketu dobija Cisco uredjaj koji moze da upscale-uje signal na 720p?

ja sam uzeo lg ld450, jeste skuplji, imam iptv gledam dvd-e ne ripove ni mkv, i koristim tv kao monitor. Pre ovog full hd tv-a imao sam hd ready koji me je izludjivao sa rezolucijama kad nakacim komp, nikad nemozes da imas sliku rasporedjenu kako treba. na plazmi koja je hd ready u nativ rezoluciji koja je 1024X768 moz da zamislis kolike ce biti ikone:)
znaci glas za lg 450 sto se tice kompa i gledanja bluray filmova. signal sa iptv-a nije kao na plazmi losiji je dosta ali to je zato sto ga tv downskaluje ali je sasvim pristojno, a bice super kad se i telekom smiluje da nam da druge tjunere i adekvatni hdmi kabl.

Cekaj to znaci ako dobijes kvalitetniji dig. uredjaj koji upscalu-je signal na 1080i, onda ce slika biti skoro savrsena na FullHD LCD-u????

vidi i sad na ikomu digitalni signal je daleko bolji od analognog, gledao sam kod zeta koji ima samsunga lcd 40c530, prvo smo stavili da skenira analogne signale pa onda samo digitalne. digitalni su mnogo bolji cistiji iako su pal. Na full hd tv-u bi "kvalitetniji digitalni uredjaj" trebao da upscaluje na 1080p. 1080i je za hdready televizore, hdready plazme mada i tu je bolja slika kad je 720p. Ono sto je mene najvise obradovalo je slika sa kompa koja je 1920X1080 na 60 herca i sve je na svom mestu.

Izvinjavam se sto smaram jos jednom ali da li neko ima jedan od dva Cisco digitalni recivera koji SBB sada daje i koji bacaju 1080i i tv koji je 1080p pa da kaze utiske, kakva je slika sa kablovske ?

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto smaram jos jednom ali da li neko ima jedan od dva Cisco digitalni recivera koji SBB sada daje i koji bacaju 1080i i tv koji je 1080p pa da kaze utiske, kakva je slika sa kablovske ?

Imam ja, LG LD350 i SBB D3HD i slika je ok.
Mada, po meni je slika bila bolja na Samsung PS42A410 plazmi koju sam imao do skoro. Ovo se odnosi pre svega na digitalne kanale (SD).

Nazad
Vrh Dno