Šta je novo?

LG 42LN5204-za

mibelic

Cenjen
Učlanjen(a)
07.07.2012
Poena
169
Pozdrav !!! Imam ovaj LG TV vec neko vreme (http://uk.hardware.info/productinfo/197794/lg-42ln5204#tab:specifications) i hteo sam da kupim neke eksterne zvucnike za njega. Problem je u tome sto nisam siguran da li TV ima opticki ulaz (izlaz), a gde god da pitam kazu mi da mora imati jer je noviji model televizora. Trazio sam taj prikljucak sa zadnje strane i nalazim samo 2 x HDMI, usb, scart, antena ulaz i za neku karticu, CPI valjda ili sta vec. Ako neko moze da me malo bolje posavetuje i kako mogu ovaj TV povezati sa nekim boljim ozvucenjem. Hvala !!!

trazio sam i nisam nasao nigde da se pominje audio otpika,prilicno sture informacije za taj TV,bar ono sto sam gledao...
El te ne mrzi da slikas ,sve sto ima pozadi od konektora....

Tu se lose vidi, ne znam kako da smanjim sliku. Evo jos jedna

20140908_202515.jpg

slabo se vidi.....da li ovaj zaokruzeni ulaz,ako je ulaz...lici na ulaz ispod....ili,mozda znas da imas tako nesto....
iwpvtc.png

28rccjk.png

Na tom delu sto si zaokruzio stoji AV IN/OUT ali to nije ulaz nego samo stoji napisano. Ne mogu da verujem da moram da skidam plastiku pa da gledam da li je ispod, svi priključci treba da su vidljivi i dostupni.....

ili možda ne moraš.... Jer i nemaš.... Specifikacije pišu da nemaš....
Jedino neki AV Risiver koji ima hdmi, onda možeš šta oćeš....

Pa i ja bih rekao da nemam...Ali svaki prodavac me ubedjuje da mora da ima taj prikljucak, jer je tv novije generacije. znaci jedino neki Home theater uredjaj resava stvar ??? Njega povezem preko HDMI i jedino tako dobije bolji zvuk.

Vrh Dno