Šta je novo?

LG 42LA640S Magic Remote

kicba

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
319
Kupio sam ovaj televizor juce. Na njihovom sajtu pise da se dobije magic remote uz njega.

http://www.lg.com/rs/televizori/lg-42LA640S-smart-3d-tv

Ja ga nisam dobio. Pa sam pozvao servis i oni su mi rekli da se taj daljinski dobija samo uz 660 modele.

Hteo bih da dokupim taj daljinski samo ne znam da li bi radio sa mojim televizorom uz pomoc nekog dodatka ili necega.

Taman kad njega dokupiš mogao si kupiti 660s, e zato ja kupujem dugo i polako......
i da, svugde piše da magic daljinski ide od modela 660 a da radi i sa 620 i sa 640 bez dodataka......

Taman kad njega dokupiš mogao si kupiti 660s, e zato ja kupujem dugo i polako......
i da, svugde piše da magic daljinski ide od modela 660 a da radi i sa 620 i sa 640 bez dodataka......

Na ovom sajtu u delu SMART TV MOGUĆNOSTI pise da ima ovaj daljinski.

A mozes li molim te da mi kazes gde pise ovo "svugde piše da magic daljinski ide od modela 660 a da radi i sa 620 i sa 640 bez dodataka.".

Ja ga mogu za dzabe nabaviti, samo daj boze da radi.

Hvala

Imam LG LM660s(model od prosle god.), i imam taj magic remote daljinac. Ono sto ti mogu reci, uopste ga ne koristim, bio mi je kao interesantan svega jedan dan, ali posle malo koriscenja shvatis da sve sto radis i mozes sa njim mozes i sa onim obicnim daljincem, tako da to je po meni totalno nepotrebna sprava, bar ne jos uvek, jer sama upotrebna vrednost tog remote-a nije nista narocito, zaista. Inace sam online surf preko tv-a je smesan, ma kakvi, ne moze da se poredi sa kompom, tabletom i slicnim uredjajima, a ada ne pricam o aplikacijama kojih je saka jada, igre ne zelim ni da pominjem, totalno nepotreban stvar.
Jedino sto je zaista dobro na tom smart-u i sto vredi zaista, jeste njegov odlican player koji pusta sve zivo i reprodukuje super sliku, kao i podrska(napokon od prosle godine) DTS-a, koja meni mnogo znaci jer sve zivo gledam na HD-u.

Meni je ostao MRC za model LM640S ne znam da li moze za ove modele iz 2013god. Tv sam menjao za plazmu pa mi on skuplja prasinu a kupio ga na KP-u.

Da li si 100% siguran da (dokupljeni) Magic Remote moze da radi na LA620S? Ne mogu nigde da nadjem ovaj info. Onaj LG sajt za poredjenje mi ne nudi tu informaciju.

Ja nemam kući dotični TV pa da budem 100% siguran, ali pretražujući po netu našao sam na više mesta tu informaciju.

Ozbiljno razmisljam da kupim MR za svoj LA620. Imam android i aplikaciju koju je @vlnikolic spomenuo. Ipak, imam utisak da su ova dva resenja neuporediva. Prevlacenje prsta po ekranu telefona mi je zaista smesno resenje. Jedini plus je sto me nista ne kosta, za razliku od MR za koji cu odvojiti 50ak eura. -ShonE- je spomenuo kako mu daljinski nicemu ne sluzi, pa me je malo zbunio. Zar nije velika olaksica senzorsko upravljanje TV-om, lako skrolovanje stranica, a da ne pricam o funkciji Voice Control koju nema ni android aplikacija. Ispravite me ako gresim, malo me deli od odluke o kupovini ovog daljinskog...

Jeste dobro za smart, ali za "obično" korišćenje, šetanje po listi kanala i slično je klasičan daljinski bolje rešenje. Idealno je imati oba.

da li su glasovne komande na MR iskljucivo na engleskom ili postoji i srpski?

ko poseduje smartfon a dokupljuje MR stvarno ima problem sa viskom novca... donirajte tih 50 il kolko vec evra u neke dobrotvorne svrhe...

Čik upali tv sa smartfona iz lg aplikacije.

Pitanje: da li je moguce preko njega menjati kanale na D3-u?

Ja dobio juče LG 47LA667S i MR. Mogu vam reći da je ***** neopevano. Pogotovo što mi je TV na manje od 2 metra od kauča, tek sa tri metra može da se koristi normalno. Srećom da imam u spavaćoj sobi još jedan LG pa koristim daljinac od njega. Android aplikaciju tek treba da probam.

Inače, MR i ceo način korišćenja SMART funkcija preko njega me neodoljivo podseća na Nintendo Wii okruženje (koji takođe imam). Znači krš.

da budem malo Off,imao sam prilike da probam sto kod mene,sto kod drugara,bar 5 raznih modela Smart TV(razliciti proizvodjaci)i ni na jednom nisam pao na bulju kako rade te Smart aplikacije..sporo do zla boga(na mom Philipsu nisam dvaput pokrenuo recimo Youtube,dok ucita,da poludis,kad ucita,radi)opet neki dan kod Kuma,neki novi LG,prelepTV...al Smart haos...brze sam pokrenuo YT sa mog fona,i poslao ga na njegov TV....i pre neki dan pricam sa likom,koji planira da kupi novi TV....uzeo je Tv velike dijagonale,ali ne Smart,i uzeo je malo bolji DualCore Android Tv...i odusevio se za sve one Net Servise,koji njega zanimaju,kako mu rade sa Androida....
cuo sam cak da bolje rade Smart app na recimo BD Playerima Samsung,nego na Smart Samung TV-u...

Ja sam pre ovog TV-a imao Samsung Plazmu. Ne smart. Zbog nje sam uzeo android box koji sam mislio da prodam kad dobijem novi smart tv. Ali nista od toga. Smart je cist shit. Pa meni YT secka na LG-u a preko box-a radi ko sat.

Ja sam pre ovog TV-a imao Samsung Plazmu. Ne smart. Zbog nje sam uzeo android box koji sam mislio da prodam kad dobijem novi smart tv. Ali nista od toga. Smart je cist shit. Pa meni YT secka na LG-u a preko box-a radi ko sat.

Ne znam kako, ali vidim da dosta ljudi ima primedbu na smart i yt itd... Meni radi tecno, bukvalno pre nego sto sam uzeo tv bio sam iz fazona da zbog tih primedbi ne ocekujem previse... Ali smart bez problema odradjuje sve sto je zahtevano od njega, yt klipovi full hd odlicno rade, kao i ostale funkcije... Desavalo mi se da mi zapuca par puta i da me mrzi da cekam pa ubijem sve, ali problemi tipa sporog ucitavanja nije bilo... Mozda je do konekcije taj konkretan problem sa ytom (lupam)?

ne prijatelju,nismo se razumeli..radi i meni YT na Philips TV,ali dok ne vidis kako radi na AppleTv,ili Android Tv...onda skapiras ,da uzasno kilavi,nema to veze sa brzinom neta,pa ista mi brzina neta na svim igrackama koje imam..cak i na Sat Risiveru,koji u sebi ima YT plugin,ide brze....ili ako sa Android fona saljem YT video na TV..odmad ga Tv pokrene.....mislim da je veci problem sa TV,i mozda njegov procesor....ili traljavo odradjena aplikacija za YT...da radi radi....ali nije to to...to je moje misljenje...

Kapiram... Nisam imao prilike da probam apple/androidTV pa ne mogu da pricam, ali sto se tice LG LA620S ja sam sasvim zadovoljan, barem dosadasnjim iskustvom (tv posedujem nesto manje od mesec dana). Mozda sto sam u startu citao negativne komentare pa sam se prijatno iznenadio :) Ko ce ga znati, mozda ono sto je meni smooth nekom nije i obrnuto :)

Na kutiji mog TV-a piše dual core, a radi kao dual sh***t :) MK802 sa 512MB mi je radio tečnije nego ovaj smart. Ali ne žalim se, dobio sam ga u zameni za Plazmu koja mi je vrisnula. Manja dijagonala (47 vs 51) ali SMART i LED (bolje mi paše nego plazma u dnevnoj sobi zbog nepostojanja odsjaja). Plus zahvalniji 3D.

Pa nije Smart TV za korisnike kao što je većina ovde na forumu, tehnički pismena i dobro opremljena drugim spravicama. Meni Smart TV "radi posao" isključivo kod žene i klinca jer koriste PLEX klijent i gledaju šta hoće (imaju slike, serije po sezonama, sve na dlanu) a ne da me smaraju preko telefona "kako", "gde" i "neće".

Ja ništa od ostalih aplikacija na TV-u nisam pokrenuo niti imam želju pored HTPC, Hekintoša, MBP, dva tableta (ios i android) i dva telefona (ios i android) :)

Nazad
Vrh Dno