Šta je novo?

LG 40x firmaware

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
Uzeo sam LG 40x i na njemu je firmware 1.01. Piše mi da je rezač HL-DT-ST CD-RW GCE-8400B. Ajde, ovo drugo je OK - to je oznaka ovog modela, ali nekako čudno pišu reč LG :D

Koji je poslednji firmware i gde da skinem njega i program za flešovanje?

Samo da dodam, piše mi (iz Nera čitam) da ima 8192k keša. Trebao bi 32x da ima toliko, a 40x da ima 2 mega, ili su bile i verzije sa 8 mega keša u 40x izvedbi?

Inače na masci piše lepo: "40x12x40x" i ima samo dugme za izbacivanje diskova (LG 32x koji ima moj drugar ima i play taster...).

delimir je napisao(la):
Uzeo sam LG 40x i na njemu je firmware 1.01. Piše mi da je rezač HL-DT-ST CD-RW GCE-8400B. Ajde, ovo drugo je OK - to je oznaka ovog modela, ali nekako čudno pišu reč LG :D

Koji je poslednji firmware i gde da skinem njega i program za flešovanje?

HL - Hitachi LG
DT - Data
ST - Storage
Ili u prevodu to je zajednicki proizvod firmi Hitachi i LG. Moj 24x rezac ima isto oznaku HL-DT-ST i za sada radi besprekorno.

Snašao sam se u međuvremenu...Sada mi je firmware 1.03, ali opet ne piše LG. Koliko vidim i u testu ne Benchu ne piše u Nero Info-u LG...Znači mora tako :( Bez veze, ali šta da se radi.

delimir je napisao(la):
Samo da dodam, piše mi (iz Nera čitam) da ima 8192k keša. Trebao bi 32x da ima toliko, a 40x da ima 2 mega, ili su bile i verzije sa 8 mega keša u 40x izvedbi?

Inače na masci piše lepo: "40x12x40x" i ima samo dugme za izbacivanje diskova (LG 32x koji ima moj drugar ima i play taster...).
to sto ti pise to sto pise je sasvim normalno i objasnejno je vec... sto se tice 2 ili 8 mb kesa - postoje obe varijante... bilo je reci da ce verzija sa 2 podrzavati mr ali nista od toga a posto su se ljudi zalili na 2 mb kesa onda se sada samo proizvodi verzija sa 8 mb kesa

Tako je Deki, reci mu...
Jel naso neko fazon kako da se to HL-DT-ST obrise ili zameni sa LG?
Ustvari treba da se disasembluje firmware ili da se patch-ne pa da se flash-uje.

BeastMaster je napisao(la):
i bolje ti je da ne sumnjaš u autentičnost:p

Videćemo ga sutra na delu, samo da uzmem od Paje nekoliko praznih diskova :)

Moze li se na LG doneti mount rainier podrska instaliranjem novog FWa?

Sto se mene tice, MR - koj ce mi?:)

Samo da nateraju Princo da se reze na vise od 32x i nista mi vise ne treba.

Pozdrav :)

FW 1.03

Da li je neko probao da flešuje LG 32x sa tim firmware-om i da li ima nekih poboljšanja po pitanju brzine rezanje na Princo diskove?
Ili ipak da ja sam probam :) (a ne dira mi se ništa...)

omnik je napisao(la):
Sto se mene tice, MR - koj ce mi?:)

Samo da nateraju Princo da se reze na vise od 32x i nista mi vise ne treba.

Pozdrav :)

Princo se reze na 40x..
Samo onaj na kome pishe PRINCO po unutrashnjem obodu.
Vreme rezanja kod mene (za film) 3:05

Re: FW 1.03

Heinz je napisao(la):
Da li je neko probao da flešuje LG 32x sa tim firmware-om i da li ima nekih poboljšanja po pitanju brzine rezanje na Princo diskove?
Ili ipak da ja sam probam :) (a ne dira mi se ništa...)

Probao ja, i dalje nema ubrzanja. Reze Princo oko 30x u proseku (40x bi trebal oda bude oko 33x prosek).

Onda nam ne preostaje ništa osim da menjamo rezače... Jednog dana :)

Ja sam danas narezao jedan onaj Platinum (nemam pojma šta je to i koji je disk). Piše da ide do 40x i narezao sam ga na 40x. Princo ću da probam kasnije...

Prvo, svi LG pisaci koje sam video - od 16x pa do 40x u fw-u se zovu HL.... Nije mi bas jasno cemu potreba da u fw-u pise LG...

Drugo, LG 40x je prilicno probirljiv po pitanju medija i samo na bas kvalitetne pise punom brzinom. To je po meni prednost, a ne mana. Snimio sam dvadesetak diskova sa LG 40x i vecina od njih je bila Princo u varijanti da pise Princo na obodu i u varijanti da pise Pxxxx, i svega 5-6 diskova je snimio punom brzinom. No, zato su svi diskovi kasnije bili citljivi kojekude...

Ashley je napisao(la):
Prvo, svi LG pisaci koje sam video - od 16x pa do 40x u fw-u se zovu HL.... Nije mi bas jasno cemu potreba da u fw-u pise LG...

Pa realne potrebe nema, ali ja sam rekao da me nervira da mi ne piše LG. Ovo mi je glupo ovako HL-DT-ST umesto kratko i jasno - LG...

delimir je napisao(la):
Ja sam danas narezao jedan onaj Platinum (nemam pojma šta je to i koji je disk). Piše da ide do 40x i narezao sam ga na 40x. Princo ću da probam kasnije...

jel` pise iznad platinum sledece: Recordable Compactdisc For Professionals?
ako je taj onda su diskovi kvalitetni. ortakinja je donela iz nemacke desetak komada pa su neki zavrsili kod mene...cena im je u maloprodaji doduse dosta niza od verbatima i sony-a...0.5 EUR u odnosu na 0.8 koliko su jace marke bile u toj radnji...

Da, to je taj disk. Narezao sam ga na 40x. Tak¬à©¢e sam i neke no-name rezao na 40x, ali nisu Princo...

Novi Firmware za dotivchni GCE-8400B v1.04
Ja ga upravo skidam pa cu da vidim shta to ima novo..
BTW klik ovde

Meni se neshto LG utripovao sa ovim TDK diskovima i sve koje narezem su mi f*** up.. I josh mi kaze kada probam da ga chitam iz CD Speed-a neshto tipa Illegal Track operation!!?
Nishta mi nije jasno..sad cu da probam sa novim firmwaretom.

Video sam onaj thread o problemu sa TDK...Ja imam trenutno kod sebe 2 ona d-view disk pa cu jedan da recnem na vecoj brzini (FW 1.03). Drug mi je dao jedan, malo skuplji, TDK Speed-X (Up to 48x) od 700 mega pa cu sutra da probam i njega...

Narezao sam baš sada jedan d-view na 40x (u slim kutijici) i jedan Speed-X (u običnoj) na 40x i oba se čitaju lepo. Probao sam samo u rezaču, ali oba na 40x se baš korektno iščitavaju. Inače FW mi je verzija 1.03...

Pa pazi kada i meni sada rade..nije mi jasno..izgleda da sam naleteo na 10-ak loshih:(
Ali u svakom sluchaju TDK NO MORE!!

majka je napisao(la):
jel` pise iznad platinum sledece: Recordable Compactdisc For Professionals?
ako je taj onda su diskovi kvalitetni. ortakinja je donela iz nemacke desetak komada pa su neki zavrsili kod mene...cena im je u maloprodaji doduse dosta niza od verbatima i sony-a...0.5 EUR u odnosu na 0.8 koliko su jace marke bile u toj radnji...

Ti Platinum (40x) su Ritek-ovi. Po boji su identicni, a na bazi su ftalocijanina. Bar tako prijavljuje nero info tool. Meni su super. Kupio ih jedan moj prijatelj za 330din pak od 10kom, u slim kutijama (negde na vozdovcu, bgd). Jel zna neko gde ima povoljnije.
Hvala

Pitanje za Delimir-a: Taj tdk color d-view u slim, kako se prijavljuje u info tool (jel` ritek?)

Nazad
Vrh Dno