Šta je novo?

LG 3D TV + naočari = problem! - pomoć

Skip.015

Cenjen
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poena
154
Pozdrav,

Imam TV 3D plazmu LG 42PW451 koji koristi 3D Rf atkivnu tehnologiju i nabavi sam cvike 3d rf aktivne AG-S100 i u uputstvu piše da bih trebao samo da pritisnem POWER taster na cvikama i to je to, mada meni kada to uradim slika ostaje ista kao što je i bila. Video koji želiim da gledam puštam preko kompa koji je povezan sa TVom. Zna li neko u čemu je problem?

Unapred zahvalan na pomoći.

A kako izgleda ta ista slika kao sto je i bila. Da li ti je slika

1. kao kada gledas normalan film (u tom slucaju ti izvor nije 3D nego 2D)
2. malo duplirana (tako treba)
3. ili je ekran podeljen na 2 dela po horizontali (tako izgleda 3D dok se ne ukljuci na televizoru 3D mod)

Pozdrav,

Imam TV 3D plazmu LG 42PW451 koji koristi 3D Rf atkivnu tehnologiju i nabavi sam cvike 3d rf aktivne AG-S100 i u uputstvu piše da bih trebao samo da pritisnem POWER taster na cvikama i to je to, mada meni kada to uradim slika ostaje ista kao što je i bila. Video koji želiim da gledam puštam preko kompa koji je povezan sa TVom. Zna li neko u čemu je problem?

Unapred zahvalan na pomoći.
Pogledaj da li su potrebna i neka podesavanja u meni-u da bi upario naocare sa TV-om. Proveri baterije, mozda su ti one pri izdisaju.
Evo ti ovaj PDF mozda ce ti on nesto pomoci: http://a248.e.akamai.net/pix.crutchfield.com/Manuals/689/689S100.PDF

@padawan - slika je duplinara i kada stavim cvike slika ostaje ista. baterije su skroz pune (punio dok se nije upalla zelena lampica)

@karnot - hvala, ali isto uputstvo imam i ja ...

Treba manuelno da ukljuchish odgovarajuci 3D rezim (side by side, over-under) na daljinskom i onda da ukljuchish naochare. Aktivne naochare se ne pale ako nije ukljuchen 3D rezim na televizoru.

@zerbah -hvala na savetu, nisam to znao, provericu cim se vratim sa posla. a da li mi treba taj rezim ako ja vec pustim 3d preko kompa (posto ce mi taj rezim verovatno pokvariti sliku - pretvorice 3d u jos jedan 3d) ?

Slika preko kompa treba da stize u ne-3D formatu, tj da ti ekran bude podeljen na 2 dela obicno po vertikali, pa ti da ukljucis onda rucno 3D mod na TV-u (posto tv nema mogucnost da prepozna da li mu je materijal koji dobija sa kompa 2D ili 3D).

Dakle slika na kompjuteru, pre ukljucivanja 3D moda na televizoru, treba da izgleda ovako

410comin3d_talk.jpg

Kada to onda prikazes na TV-u, pa onda RUCNO ukljucis 3d mod, te dve slike se spoje u jednu ali ne poklope se 100% nego je malo duplirana da bi dobio 3D efekat (sto je vise duplirana to je jaci efekat).

Ali ako je slika nekako VEC duplirana, onda ne treba da ukljuci nikakav rezim, vec je ukljucen, ali ne znam, probaj.

Probaj i sa nekim boljim HDMI kablom mada ne vidim kakve bi to veze moglo da ima posto meni, bez obzira sto za 3D kazu da zahteva "high speed" HDMI kabl, radi normalno i sa obicnim HDMI kablom.

Pre svega toga skini neki drugi Half SBS 3D rip i probaj sa nekim drugim filmom. Ko zna sta si skinuo mozda i neki plavo-crveni anaglif.

Poslednja izmena:
@padwan - skinuo sam 3 filma half sbs 3d.. kada na daljinskom pritisnem taster za 3d imam izbor od 5 opcija za 3d i ni na jednom ne dobijam sliku da se preklapa. imam hdmi 1.4 koji podrzava i full hd i 3d ... video sam pokusao da pustim preko GOMa i KMa..

joooj !!! sad bih polupao i tv i cvike od 100e!!!

Poslednja izmena:
Na LG-ju kad stisnes 3D dugme pojavi se opcija sa 5 izbora. Prva je 2D u 3D, druga je OU i treca je SBS, zadnj dve nisu vazne. Ako imas sliku kao sto je pokazao padawan onda ti treba treca opcija. Ako ti je slika jedna iznad druge treba ti druga opcija. Izaberes i stisnes OK, pojvaice ti se upozorenje i to je to. A sad za uparivanje neko ce drugi, ja imam pasivnu teh.

@lazarboj - hvala. dobio sam slike koje se preklapaju!

jos samo ako neko mozes da mi objasni za uparivanje.. :mad:

Nazad
Vrh Dno