Šta je novo?

LG 32x/10x/40x pitanja.

radar

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2001
Poena
619
Moj prijatelj i ja posedujemo ovaj rezač i imam par pitanja u vezi istog.

1. Kod mog prijatelja se rezač ponaša čudno kada intalira Nero InCD program. Naime rezač neće da čita diskove kada je instaliran ovaj program. Rezanje funkcioniše bez problema, ali nikako neće da pročita ni jedan disk. Kada InCD nije instaliran LG se ponaša normalno i kao čitač i kao pisač. Sve se to dešava pod Win98, dok se kod mene pod XP ovaj problem ne javlja.
2. Zbog čega Verbatim CD-RW DataLifePlus 700MB medij se u programu InCD formatira na oko 580MB. Ovo se javlja i kod mene i kod pomenutog prijatelja. Da li je moguće formatirati ove medije na 700MB.

radar je napisao(la):
2. Zbog čega Verbatim CD-RW DataLifePlus 700MB medij se u programu InCD formatira na oko 580MB. Ovo se javlja i kod mene i kod pomenutog prijatelja. Da li je moguće formatirati ove medije na 700MB.

Nije moguce formatiranje na vishe od ovoliko jer ako hocesh da ti RW sluzi kao hard disk onda mu treba jedno 100 MB za gomilu njegovih stvarchica da bi to radilo..

1. Da li tvoj drugar ima instaliranu "svežu" verziju Nero-a. Ako nije u tome problem, onda može da proba sa Roxio Easy CD Creatorom, oni imaju program iste namene kao InCD, a zove se DirectCD, i kod mene radi odlicno na LG24x

2. To je normalno - ne može da formatira kao 700MB, već je 580 MB maksimum, jer je to takva tehnologija. Ako hoćeš da režeš 700MB, onda ćeš morati to na normalan način - direktno iz Nera.

3. Da li slučajno imaš: 3ds max 5, Corel 11?

Laza je napisao(la):
1. Da li tvoj drugar ima instaliranu "svežu" verziju Nero-a. Ako nije u tome problem, onda može da proba sa Roxio Easy CD Creatorom, oni imaju program iste namene kao InCD, a zove se DirectCD, i kod mene radi odlicno na LG24x
Pokušao je i sa poslednjom verzijom, kao i sa starijim, i rezultat je isti.
Laza je napisao(la):
2. To je normalno - ne može da formatira kao 700MB, već je 580 MB maksimum, jer je to takva tehnologija. Ako hoćeš da režeš 700MB, onda ćeš morati to na normalan način - direktno iz Nera.
OK, ovo smo razjasnili.
Laza je napisao(la):
3. Da li slučajno imaš: 3ds max 5, Corel 11?
Ne.

Da pokušam da pomognem:
- Kod mene i na Win98 i na WinXP sa instaliranim Nero i NeroInCd i LG 32x sve radi OK
- Neka prijatelj proba da ukloni svaki CD-REC software, instalira najnoviji Nero, pa onda najnoviji InCD.
- Neka javi šta je uradio :)

Nazad
Vrh Dno