Šta je novo?

LG 32LH2000 VS PC monitor plus Standalone TV Tuner

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Uh nadam se da shvatate moju dilemu...Prica je sledece:

Dolazi svetsko prvenstvo ja uveo Total Tv ali elem nemam televizor i situacija je sledeca...

1.Potreban mi je i monitor i televizor u jednom...Sta raditi da li
-prodati trenutni Benq E2200HDA (koji moram napomenuti sasvim zadovoljava moje potrebe) i kupiti LG 32 LH2000 (po svemu procitanom best buy LCD za 380e)
-ostati na Benq i kupiti josh za 60e Leadtek 1920 PRO standalone tuner

2.Ono zasto imam dilemu tj koliko ja kontam pros and cons
-1366 kod LG naspram 1920 kod Benq
-80% vremena bacac slike ce se koristiti za svrhe PC (znaci rad u Windows-u citajte gaming nekih 40% i filmovi 40% ostalo 20% tv program)
-e sad ne znam ko ima bolji kvalitet slike (tv tuner) i ko bolji panel
-ne patim za velicinom ekrana...
-rad u Windows-u sa max 2 metra gledanje filmova i tv sa 3 metra
-dakle na tuner se kaci Total Tv (zivim u zabiti gde nema postenog signala analognog a kamoli kablovske i interneta :) )

Eto ako mozeste preporuciti ili dati neki savet

Finansijska varijanta

1.Benq plus tv tuner - dajem 60e
2.LG - dajem 310e ( recimo dobijem 70e za moj monitor)

Nijedno od ta dva resenja. Kad vec razmisljas o kupovini lcd televizora, kupi full HD televizor koji ce ti menjati ulogu monitora. Dakle skupi 500 evra, ili 430 evra ako prodas svoj monitor i kupi Samsung 32 C530 i uzivaj u kvalitetu slike. Najbolja moguca opcija.

Hdready je neupotrebljiv kao zamena za monitor na dijagonali od 32" inca pa navise. Ovo sam morao odvojeno da napisem.

Poslednja izmena:
Aha onda recimo za 32 full hd ili taj Samsung ili LG 32LF2510

Leadtekove kartice jednostavno nisu za fudbal, to im je po meni najveca mana. Slika nije dovoljno tecna. Jedine leadet-ova kartica na kojoj mi je uspelo da bude dobra slika (tj tecna) leatek tv 2000 expert, (mislim da se tako zove model) i to tako sto sam koristio pomocu dscaler-a, koji je koristio svoje drivere mesto fabrickih i slika je bila odlicna. Ali ta kartica nema vise podrsku za win 7. Kakva je situacija sa ostalim proizvodjacima karticama ne znam.

Ok definitivno ce biti full hd LCD ali imam jedno pitanjce

Koji je bolji od ova dva

LG 32LF2510
Samsung LE32 C530

LG mi je povoljniji (iako su slicne cene) samo zato sto ga imam na 6 rata na kamate pa me interesuje da li je i koliko losiji od Samsunga (ako je losiji)

Evo mene dosade opet ali eto imam opet dilemu...

U pitanju je dilema HD ready vs Full HD...

Televizor ce se gledati sa udaljenosti 2 m...da li je za HD ready tv to dovoljno za rad na racunaru (Gaming uglavnom i surf)

Nazalost budzet mi je opao na 40k dinara a za to ne postoji full hd (kada kazem opao mislim da jedino trenutno mogu cekovima da kupim TV a desilo se to da postoji jako mali broj radnji koje daju robu na cekove...a te koje daju ne poseduju C530 na lageru)

Mada evo sad se setih josh jedne mogucnosti...Da zadrzim svoj monitor a da serije i filmove i tv gledam na npr LCD 32 a sve ostale stvari tipa gaming,surf radim na monitoru...

Ako se odlucim na takav poduhvat sta mi preporucujete od 32 do 40k din

Poslednja izmena:
Za gaming je dovoljan i HD ready sa te udaljenosti, a surf će biti loš.

Aha...Mislim 2 m generalno ce biti najbliza razdaljina...fotelja mi je na 4m :) Mada gaming generalno je jako slab...

Nazad
Vrh Dno