Šta je novo?

LG 32LF5800 vs Samsung 32j5200

kiborg21

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2005
Poena
309
Drugari potrebna mi je preporuka za Smart tv 32ku. Nisam u toku odavno, pa evo šta me zanima.

Da bude do 300eur(320 max) i da ima wifi integrisan, naravno FullHD i minimum 100Hz osvežavanje.

Zasad su mi favoriti LG 32LF5800 vs Samsung 32j5200 (oba su 280eur na kp)

Koje su razlike izmedju smart funkcija LG-a i Samsunga, mogu li se dodavati dodatne aplikacije, da li ima Miracast funkciju(da mogu da uparim sa LG G3) i kako to u praksi radi, koliko je korisna ta funkcija.

DLNA funkcionalnost, da puštam filmove sa šerovanog foldera na laptopu, i kakvi su titlovi preko toga.

Mogućnost povezivanja wifi tast i miša, da li je izvodljivo kod oba modela i kako?

Vidim da LG ima opciju Magic Remote daljinaca, koliko je to dobra stvar i da li je korisna investicija?

Dajte još neki predlog ako se uklapa u budžet a mislite da je best buy.

Hvala.

Poslednja izmena:
A da, da li je moguće kontrolisanje smart funkcija preko android telefona sa nekom aplikacijom? To bi bilo jednostavnije od dodatnog daljinca na stolu :D

Na LG-u je moguće. Ima nekoliko zvaničnih aplikacija koje to podržavaju

Imam LG lf5800 i mobilni lg g3. Uparivao sam ih i preko telefona mozes da gledas dosta stvari na tv-u. Titlovi su odlicni i imas podesavanje za njih. Slika i zvuk su takodje odlicni barem meni a ukusi su razliciti. Sve u svemu ja sam prezadovoljan lg-jem i za njega dajem svaku preporuku.

Imam LG lf5800 i mobilni lg g3. Uparivao sam ih i preko telefona mozes da gledas dosta stvari na tv-u. Titlovi su odlicni i imas podesavanje za njih. Slika i zvuk su takodje odlicni barem meni a ukusi su razliciti. Sve u svemu ja sam prezadovoljan lg-jem i za njega dajem svaku preporuku.

Odlicno, to mi je trebalo, utisak iz 1. ruke :D

Ja sam mojim uzeo lf5800, a sebi sam uzeo lf630v. Lf5800 je jeftiniji za par evrica, a 630v je noviji. lepse je meni odradjen. Iskreno uzeo bih 630v. Sto se tice serovanja filmova to ti je najbolja opcija LG SMART SHERE za komp i samo serujes folder. Takodje za android imas aplikaciju za smart remote tv. Super radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam mojim uzeo lf5800, a sebi sam uzeo lf630v. Lf5800 je jeftiniji za par evrica, a 630v je noviji. lepse je meni odradjen. Iskreno uzeo bih 630v. Sto se tice serovanja filmova to ti je najbolja opcija LG SMART SHERE za komp i samo serujes folder. Takodje za android imas aplikaciju za smart remote tv. Super radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

LF630 jeste bolji po pitanju hz , WebOS'a i ekrana ali nije noviji model jer su oba modela iz line'upa za 2015 godinu. Bilo koja od ova dva modela uzmeš nećeš pogrešiti svakako!

Na kraju sam uzeo LG 32ln575s polovan za male pare :D

Ima sve što imaju ovi novi, i zasad sam super zadovoljan. Probao Miracast, DLNA i usb filmove, sve super izgleda.Radi kontrola telefonom sa "LG TV Remote" aplikacijom. Youtube aplikacija nije baš najsjajnije uradjena, ne znam kako potvrdim pretragu kada nešto otkucam, nema dugme ok ili ikonica sa lupom... Nisam još probao da skidam aplikacije, to ću natanane dok sve ostalo probam :)

Nazad
Vrh Dno