Šta je novo?

LG 32 LD 465

vldmr

Slavan
Učlanjen(a)
21.03.2009
Poena
301
Da pitam da bih bio siguran.Hocu da kupim ovaj tv, i u svim radnjama gde sam gledao jeftiniji je od 32 LD 450.Koja je razlika i koji da kupim Buni me to sto je jeftiniji a trebao bi bar kao i do sada sa LG-jem da broj pokazuje noviji model.U specifikaciju se mnogo ne razumem jer koliko vidim sve je tu isto. Hvala

Koliko znam, nema neke bitne razlike, _osim_ što USB port ne treba da se hakuje, jer u startu omogućava i gledanje filmova (za razliku od 32LD450). Kada sam kupovao (32LD450) ovog modela nije bilo u radnji, inače bih ga pazario.

Poslednja izmena:
I ja sam bacio oko na ovaj model pa me intersuje opcija Netcast.Kako funkcionise,ima li ko iskustva na ovom TV-u?Da li mora da bude LG WiFi adapter da bi radio ili moze bilo koji?

Od juce vlasnik LG LD465 televizora i blaga je rec da sam odusevljen ovim uredjajem.Prvo sto se tice TV programa,gde je dobar signal i slika je dobra a posto sam na budjavom Kopernikusu gde pola programa ima snega onda je i slika losa na tim programima.E sad USB port pusta sve zivo sto mu se prikljuci do full HD i slika je perverzija!Probao sam fles od 8Gb i externim hard diskom,sve sljaka bez problema.
Preporuka od mene za LG.

moze mala pomoc...probao sam da otkljucam tv drugaru sa hama daljnskim,al nema potrebe on je vec sve u full-u...zanima me samo kako poredjati kanale na dtv opciji..ne vidim zeleno dugme za slaganje kanala...hvala unapred

moze mala pomoc...probao sam da otkljucam tv drugaru sa hama daljnskim,al nema potrebe on je vec sve u full-u...zanima me samo kako poredjati kanale na dtv opciji..ne vidim zeleno dugme za slaganje kanala...hvala unapred

Takodje imam (42)LD465 i u opcijama za digitalne kanale ima zeleno dugme da se poredjaju. U podeshavanjima sam stavio zemlju Hrvatsku, ako ima neke veze...

Nego, ja imam drugi problem koji se godinama provlachi po forumima, koji nisam uspeo da reshim - zvuk preko HDMI kabla :)
Prelistao sve domace i strane forume, pokushavao sve i svashta i nema zvuka na ovom TVu...
Grafichka XFX 4850, originalni DVI-HDMI adapter dobijen uz grafichku, 3m HDMI-HDMI kabla.
Probavao u oba DVI izlaza iz grafike, potom u oba HDMI ulaza na TVu, menjao ulazne oznake uredjaja u TVu, rushio stari XP i instalirao Win 7, na kraju chak zamenio grafichku za Gigabyte 4850 1GB i NEMA ZVUKA!
U opcijama za Playback Devices mi stoji kod AMD HDMI Output "Not plugged in".
Na grafichkoj nemam SPDIF ulaz, ali bi trebalo da radi i bez njega zato shto je novija grafichka u pitanju.

Sada me zanima da li je iko na ovom TVu uspteo da dobije zvuk preko HDMI kabla?
Bojim se da ako uzmem kasnije neki HDrisiver ili HD-IPTV da sluchajno nemam zvuka...

Poslednja izmena:
da ne budem dosadan,samo me zanima jel LD350 moze da pusta DivX????

Da ne pišem u novoj temi... Ne znam kako je za one modele kod kojih se USB port otključava za puštanje filmova, ali ovaj iz naslova teme ne pušta sve *.mkv fajlove. Kako što sitnim slovima u uputstvu piše (a na šta nisam obratio pažnju), ukoliko je video kompresovan u format profilu višem od [email protected], biće da nema ništa od reprodukcije. Većina mkv fajlova koje sam probao rade bez problema, ali par njih (i to baš oni koji su u 1080p, kao za inat) neće.

Možda u nekom novom firmware-u, ako isti može da se nadogradi u ovom modelu.

... Ne znam kako je za one modele kod kojih se USB port otključava za puštanje filmova, ali ovaj iz naslova teme ne pušta sve *.mkv fajlove. Kako što sitnim slovima u uputstvu piše (a na šta nisam obratio pažnju), ukoliko je video kompresovan u format profilu višem od [email protected], biće da nema ništa od reprodukcije. Većina mkv fajlova koje sam probao rade bez problema, ali par njih (i to baš oni koji su u 1080p, kao za inat) neće.

Nije baš najelegantnije, ali možda rešava problem: da se proba sa rekodiranjem (kao što se rešava nedostatak podrške za DTS)?

Inače, dosta puštam .mkv, i to baš one 180p i jedini "problem" na koje sam nailazio je bio nepodržani DTS.

Takodje imam (42)LD465 i u opcijama za digitalne kanale ima zeleno dugme da se poredjaju. U podeshavanjima sam stavio zemlju Hrvatsku, ako ima neke veze...

Nego, ja imam drugi problem koji se godinama provlachi po forumima, koji nisam uspeo da reshim - zvuk preko HDMI kabla :)
Prelistao sve domace i strane forume, pokushavao sve i svashta i nema zvuka na ovom TVu...
Grafichka XFX 4850, originalni DVI-HDMI adapter dobijen uz grafichku, 3m HDMI-HDMI kabla.
Probavao u oba DVI izlaza iz grafike, potom u oba HDMI ulaza na TVu, menjao ulazne oznake uredjaja u TVu, rushio stari XP i instalirao Win 7, na kraju chak zamenio grafichku za Gigabyte 4850 1GB i NEMA ZVUKA!
U opcijama za Playback Devices mi stoji kod AMD HDMI Output "Not plugged in".
Na grafichkoj nemam SPDIF ulaz, ali bi trebalo da radi i bez njega zato shto je novija grafichka u pitanju.

Sada me zanima da li je iko na ovom TVu uspteo da dobije zvuk preko HDMI kabla?
Bojim se da ako uzmem kasnije neki HDrisiver ili HD-IPTV da sluchajno nemam zvuka...

Kod mene zvuk preko HDMI radi bez problema,Realtek je zvucna,poslednji driveri i obavezno u podesavanjima moram da biram hocu li zvuk preko zvucnika ili preko HDMI,svaki put rucno jer nema mogucnosti da se cuje na TV i compu istovremeno.
Jedno glupo pitanje,jesi li povezao kablic za zvuk sa ploce na graficku?:trust:

Sad nesto gledam,imas u Device Manageru u driverima za zvuk ATI HDMI AUDIO?Ako nemas onda nisi instalirao drivere.Mogu ti poslati te drivere samo mi daj mail.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru!
Inache, nemam na grafichkoj ulaz za zvuk, odnosno SPDIF ulaz, tj. grafichka poseduje svoju samostalnu zvuchnu... Tako da zvuk mora raditi. Mislim da je to potrebno raditi samo na nVidia grafichkim karticama, dok na ATIjevim od serije 2xxx nema potrebe za tim.
Shto se drajvera tiche skinuo sam poslednje sa ATIjevog sajta i u njima je vec ukljuchen ATI HDMI sound driver, tako da ga nema posebnog za skidanje (bar nisam video), a i u device manageru imam instalirane Realtek High Definition Audio drajvere a i AMD High Definition Audio Device shto mi i treba za ovo.
Nisam napomenuo da mi je DVI-HDMI adapter bash onaj pravi sa svim iglicama, tj. kao na ovoj slici tako da gura i zvuk kroz njega.

Prilozi

• hdmi1.jpg
    hdmi1.jpg
    152.1 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Nisam znao da na ATI grafickim kartama nema taj audio kabal.Posto imam laptop sa ATI 2400 pro grafickom kartom i HDMI izlazom pricam o tom povezivanju sa TV-om ne o mojoj masini iz potpisa.Evo slike iz Device Managera.
ATI HDMI.JPG

Evo slike i mog device managera :)
Device Manager.jpg
Dakle trebalo bi da je sve ok.
A evo i Playback devices, tu stoji kao da nije ukljuchen kabel mada je sve povezano.
hdmi.jpg

Imam drugi problem koji sam primetio tek posle dve nedelje.Naime na pojedinim kanalima imam primetnu losiju sliku kada mi je HDMI kabal prikljucen,iskrivljena slika,crtice,strafte...Mislio sam da je do Kopernikusa ali kada sam ugasio racunar da ga ocistim imao sam i sta da vidim!Kada povezem laptop tih smetnji nema.Promenom frekvencija u podesavnjima graficke karte smanjuje se i nivo smetnji ali se ne gube skroz.Koja frekvencija osvezavanja je potrebna za ovaj TV?U podesavanjima je max 60Hz.Iskljucivao sam sve ventilatore u kucistu i nije do toga.Napominjem da se smetnje pojavljuju kada Win7 ucita drivere za graficku,znaci kada brzina fana na grafickoj sa 100% padne na neki normalan nivo.
Unapred zahvaljujem za pomoc.

MOgu li se poredati digitalni kanali ili ne. Ja kada izaberem hrvatsku uopste ne pronadje digitalne kanale???

Mogu se poredjati.
Kod mene je stavljeno na hrvatsku i nadje mi RTS 1, RTS 2, RTS HD i RTS Dig...

Cekaj cekaj...ja sam na kablovskoj i kada izaberem hrvatsku ne nadje ni jedan digitalni. Da li tebi nadje digitalne sa kablovske ili digitalne antene?

Na anteni, naravno.... Za digitalne kablovske ti treba risiver od kablovskog operatera, poshto su kanali verovatno zakljuchani.

Na anteni, naravno.... Za digitalne kablovske ti treba risiver od kablovskog operatera, poshto su kanali verovatno zakljuchani.

Ne treba. Programi su otkljucani. Kada izaberem svedsku kao zemlju nadjem ih sve. kada izaberem Hr onda ne trazi uopste digitalne kanale.

LG 32LD465 ima jednu veliku manu. Moze da reprodukuje sadrzaj sa USB-a do 2h. Da li je neko petljao oko ovoga, i moze li se ovaj problem resiti?

Nisam primetio taj problem ili nisam gledao film te duzine.Doduse od kako sam ga povezao sa compom preko hdmi i ne koristim usb.Nervira me jer ne moze da pusti dts zvuk a i neke filmove sa velikim bitrateom nece da pusti.

za digitalne kanale podesite za zemlju Slovenija, naci ce sve digitalne kanale. preko usb reproducira i filmove preko 2h i sa profilom višem od [email protected]. ne reproducira samo neke mkv fajlove koje su nestandardno ekodirane, za takve video fajlove pomaze samo re-encoding.

@turboman

Pojasni ne razumem te. :S

Probao sam tri razlicita filma i svaki se prekine na 2h. I na nekom rumunskom forumu sam naisao na ovakav problem.

Meni se to desavalo kada je disk bio formatiran kao FAT. Probaj sa NTFS.

nema problema sa reprodukciju video fajlova duzih od 2 sata. bar ne sa NTFS hard disk.

Kad je disk formatiran kao FAT onda je ograniceno da fajl ne moze da bude veci od 2 GB ali to nikako ne bi trebalo/smelo da ima veze sa trajanjem filma od 2 sata.

Disk je NTFS, a film je ~3GB (manje od 30GB koliko je maximalno) Slao sam i mail LG-ju ali ne odgovaraju. U uputstvu nema nista o ovome. :mad:

@veljadj

Ajd` ako ne te ne bude mrzelo probaj narednih dana da pustis film koji je duzi od 2h pa javi da li je prekinuta reprodukcija na 2h. ;)

Moze li pomoc? Nakon kraceg razmatranja, nekako sam trenutno pri tome da kupim LG 32LD465. E sad, kad sam ih uporedjivala, vidim da su modeli "tu negde", ali nedostatak mu je sto nema 100Hz (TrueMotion). Koliko bi to meni kao gledaocu znaci sto nema tih 100Hz, pri cemu ne pise ni koliko ih ima...

Ovde je poredjenje par meni zanimljivih modela http://www.lg.com/rs/common/compare...4&BURL=/rs/tv-audio-video/televizor/index.jsp

Inace, sve vreme nesto gledam ove od 32", o toj udaljenosti nekako cujem razlicite price, meni je udaljenost od same ugaone do TV nekih 1.8m, znaci nagura se to na nekih 1.90m. Sta kazete o idealnoj dijagonali? Negde procitah da je to upravo 32", a negde da je i 37".

E da, i ono sto me zivo zanima je zasto je ovaj 32LD550 DISCONTINUED? http://www.lg.com/us/tv-audio-video/televisions/LG-lcd-tv-32LD550.jsp
A meni ga jos neko nahvali :-

Poslednja izmena:
Kod mene se desava ovaj problem kada mi je HDMI kabal ukljucen u HDMI2 port, (Onaj bočni), kada prebacim kabal na HDMI1 sa zadnje strane, zvuk se pojavi i opcija u playback device se pojavi kao aktivna, grafička je ATI HD 4730
Evo slike i mog device managera :)
Pogledajte prilog 68739
Dakle trebalo bi da je sve ok.
A evo i Playback devices, tu stoji kao da nije ukljuchen kabel mada je sve povezano.
Pogledajte prilog 68740

Vrh Dno