LG 1970H je nastao kao plod saradnje dava giganta LG-a i Philipsa. Saradnja se ogleda u navim panelima koje krasi tehnologija DCF (Digital Fine Contrast) koji je sastoji od 3 elementa: ACR (Auto Contents Recognition), DCE (Digital Contrast Enhancer), DCM (Digital Contrast Mapper). Ove tehnologije su doprinele da LG napravi monitor sa kontrastom 1600:1 po veoma prihvatljivoj ceni (ja sam ga platio pre metar i vise dana 353e).
Karakteristike ovog modela po specifikaciji su sledece:
Velicina: 41.2x23.7x41.4cm S,D,V
Tezina: 5.4kg
Dijagonala: 19"
Maksimalna rezolucija: 1280x1024 / 75Hz
Velicina piksela: 0.294mm
Odziv: 8ms (g2g), 9ms (b2w)
Kontrast: 1600:1
Osvetljenje : 300 kandela
Ugao vidljivosti: 170, 170
Video ulazi: DVI i D-sub
Potrosnja : 39W u radu, 1W u sleep modu
Garancija : 3 godine (i ja sam dobio garanciju od 3 godine na 0 piksela, sub pikseli se nigde ne pominju)
U paketu stize: monitor, adapter za struju, DVI kabal, VGA kabal, dodatak za montiranje na zid, pradeca dokumentacija, drajveri i softver forte manger. Monitor je lep ki upisan, tanak, elegantan... Testirao sam ga samo na DVI izlazu i slika je perfektna. Testirao sam ga sa Nec testom, oblivionom, fearom, gomilom filmova i nisam primetio nikakve duhove i ostale gremline. Ugao vidljivosti je "kao na papiru" hocu da kazem odlican. Napajanje je izvedeno u obliku adaptera, tako da je grejanje monitora svedeno na minimum. Veoma mi se svidela opcija montiranja na zid. Tako montiran monitor ne zauzima vise od 12 cm u dubinu, sto ce se svideti ljudima koji nemaju dovoljno prostora na radnom stolu.
Kada sam kupovao monitor bilo mi je bitno: garancija, kontrast, osvetljenje i sam izgled monitora. Sve gore stavke su dobile najvisu ocenu, pa sam se zato odlucio za ovaj model. Mozda na papiru malo zvuci 300 kandela, ali u realnom radu se pokazalo vise nego dovoljno, ja sam cak smanjio osvetljenje. Po difoltu desktop mi nekako previse sljasti pa sam rucno podesio prikaz boja i sada je odlicno. Podesavanje se vrsi na samom monitoru i uz pomoc softvera. Mogu da se podese provili pa npr. jedan za film, drugi za igre, treci za citanje.
Po meni ovaj monitor definitivno zasluzuje nagradu best buy.
Moji utisci o njemu su:

:banana: :bottle: :guitar: