Šta je novo?

Lg 1970h

ja imam L1730B i prezadovoljan sam (DV-I) i mogu ti reci da stvarno verujem da se LG bavi istrazivanjima na polju loseg vida, slika je kristal

OK, Diabolique, dok čekamo da neko odgovori na tvoje pitanje, možda bi ti mogao da izneseš svoje utiske o monitoru koji poseduješ, nama koji bismo kupili nov monitor znači svaka informacija iz prve ruke... :)

LG 1970H je nastao kao plod saradnje dava giganta LG-a i Philipsa. Saradnja se ogleda u navim panelima koje krasi tehnologija DCF (Digital Fine Contrast) koji je sastoji od 3 elementa: ACR (Auto Contents Recognition), DCE (Digital Contrast Enhancer), DCM (Digital Contrast Mapper). Ove tehnologije su doprinele da LG napravi monitor sa kontrastom 1600:1 po veoma prihvatljivoj ceni (ja sam ga platio pre metar i vise dana 353e).
Karakteristike ovog modela po specifikaciji su sledece:
Velicina: 41.2x23.7x41.4cm S,D,V
Tezina: 5.4kg
Dijagonala: 19"
Maksimalna rezolucija: 1280x1024 / 75Hz
Velicina piksela: 0.294mm
Odziv: 8ms (g2g), 9ms (b2w)
Kontrast: 1600:1
Osvetljenje : 300 kandela
Ugao vidljivosti: 170, 170
Video ulazi: DVI i D-sub
Potrosnja : 39W u radu, 1W u sleep modu
Garancija : 3 godine (i ja sam dobio garanciju od 3 godine na 0 piksela, sub pikseli se nigde ne pominju)
U paketu stize: monitor, adapter za struju, DVI kabal, VGA kabal, dodatak za montiranje na zid, pradeca dokumentacija, drajveri i softver forte manger. Monitor je lep ki upisan, tanak, elegantan... Testirao sam ga samo na DVI izlazu i slika je perfektna. Testirao sam ga sa Nec testom, oblivionom, fearom, gomilom filmova i nisam primetio nikakve duhove i ostale gremline. Ugao vidljivosti je "kao na papiru" hocu da kazem odlican. Napajanje je izvedeno u obliku adaptera, tako da je grejanje monitora svedeno na minimum. Veoma mi se svidela opcija montiranja na zid. Tako montiran monitor ne zauzima vise od 12 cm u dubinu, sto ce se svideti ljudima koji nemaju dovoljno prostora na radnom stolu.
Kada sam kupovao monitor bilo mi je bitno: garancija, kontrast, osvetljenje i sam izgled monitora. Sve gore stavke su dobile najvisu ocenu, pa sam se zato odlucio za ovaj model. Mozda na papiru malo zvuci 300 kandela, ali u realnom radu se pokazalo vise nego dovoljno, ja sam cak smanjio osvetljenje. Po difoltu desktop mi nekako previse sljasti pa sam rucno podesio prikaz boja i sada je odlicno. Podesavanje se vrsi na samom monitoru i uz pomoc softvera. Mogu da se podese provili pa npr. jedan za film, drugi za igre, treci za citanje.
Po meni ovaj monitor definitivno zasluzuje nagradu best buy.
Moji utisci o njemu su::) :D ;) :banana: :bottle: :guitar:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    20.1 KB · Pregleda: 78
  • 2.jpg
    2.jpg
    41.5 KB · Pregleda: 93
  • 3.jpg
    3.jpg
    38.4 KB · Pregleda: 76
Ja koristim 1950H, koji je dosta sličan pomenutom modelu, već više od pola godine i nemam nikakvu zamerku, štaviše, samo pozitivno iskustvo i pohvale.

Vrh Dno