Šta je novo?

Lg 1750h - Sn

Sreca mi se osmehnula i postao sam vlasnik gore pomenutog tft-a.

Posto niko meni nije mogao da kaze svoje utiske ja cu izneti moje mada ne znam koliko sada mogu biti objektivan posto sam pun pozitivnih utisaka.Prelazak sa crt-a na tft-e je definitivno prava stvar.Citao sam mnogo diskusija oko toga koji je bolji i dugo sam se opirao prelasku na tft.Sada iz ovog ugla zalim sto to nisam ucinio ranije.

Negde sam citao da se ljudi zale da na tft monitorima crna nije crna , sto nije slucaj sa ovim monitorom.Sto se tice odziva (12ms), ja bar nisam primetio kasnjenje u igrama ( doduse nisam neki pasionirani gamer , jos uvek igram Far Cry kad ugrabim vremena).Slika je jasna i boje su ok.Ovaj primerak nije imao ni jedan los piksel (mada sam imao mogucnost da na licu mesta probam monitor i odmah zamenim za drugi).

Sve u svemu sam prezadovoljan i topla preporuka za ovaj model.

:banana: :wave:

Hm...ja sam vlasnik modela 1740P, 17" TFT, slika je O.K., ali brzina..12 ms!!!!
Sporo je to još uvek...
probaj desnim klikom na desktop,pa izaberi properties, pa taj prozor prevlači po ekranu, pa ćeš videti na šta mislim....a i u igrama je slično :wall:
Navedeni monitor sam priključio na DVI izlaz....
Naravoučenije: Gameri i ljubitelji filmova ostanite pri svojim CRT ljubimcima...
ili kupite stvarno brze (skupe) TFT monitore <8ms.... :smoke:

Poslednja izmena:
Za igre OK, al' za to prevlacenje u Win-u je "malcice" kriv i Microsoft, posto je vrlo slican efekat i na CRT-u.

@marko.b44
Crna nije crna. :) Aj' pogledaj pod malim uglom i bice ti jasno.

Na CRTu ja imam efekat cepanja tog prozora kad ga prevlačim... :D

Da, cepanje ekrana je (de)efekt koji se pojavljuje zbog grafichkog interfejsa OS-a...

...tj. mehanizma za iscrtavanje (refresh) istog.

Probajte tek neki prozor sa Java programom da setate i resize-ujete. Blagi uzas. :d

Presvlačenje na CRT monitorima sam primetio i ja, ali tekst je čitljiviji dok šetaš prozor malom brzinom po ekranu....
Na TFT se sav zamusavi (tekst).....

Delija je napisao(la):
Za igre OK, al' za to prevlacenje u Win-u je "malcice" kriv i Microsoft, posto je vrlo slican efekat i na CRT-u.

@marko.b44
Crna nije crna. :) Aj' pogledaj pod malim uglom i bice ti jasno.

Pa obicno sedim ispred monitora nikako sa strane :D , ali tada ni ostale boje nisu iste a ne samo crna.

Takodje, probaj nocu da iskljucis sva svetla, tako da ti monitor na kome je samo crna pozadina (recimo blank screen saver) bude najsvetlija stvar u okolini... ;)

Vrh Dno