Šta je novo?

LG 1730B vs Samsung 710N

Prole

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
619
Od pre par sati sam ponosni vlasnik Sapphire Ati Radeon 9600XT sa DVI izlazom pa me zanima koji od gore pomenutih monitora uzeti uz ovu karticu? U Erc- nude jako fino snizenje za Samsung, mada prema ranijim postovima trebalo bi izbegavati monitore iz Slovacke a nesto mi mirise da su bas odatle :) LG je slicne cene ali ima DVI ulaz pa me zanima koliko on zaista vredi. Ako ste imali zivaca da citate moja ranija pitanja mogli ste da procitate da mi je buraz dizajner (Corel, Photoshop...) pa ako ce imati nekog znacaja na kvalitet slike, uzimam LG-a bez razmisljanja.
Pozdrav!

Uzimaj LG...

Nesto me brine ona njihova garancija tj. deljenje ekrana na segmente pa...ma da ne ponavljam, vec je trilion puta pisano o tome...

Mislis da je samsung puno bolji sto se toga tice? ako si u bg i ako te brine ta garancija potrazi philips b model, ako ih uopste ima trenutno...

Prole, znaš moje mišljenje, s obzirom da radim na 3 LG-a... I nemoj da se tripuješ oko mrtvih piksela, samo dobro pogledaj monitor kada ga kupuješ (traži da ti ga upale i nameste skroz belu pozadinu preko celog ekrana).

violinista je napisao(la):
(traži da ti ga upale i nameste skroz belu pozadinu preko celog ekrana).
bolje skroz crnu, al' posto 'leba ne trazi najbolje obe. :d

Naravno, izmenjacu ceo spektar boja i ima da radi jedno 20min da vidim da se neki slucajno ne pojavi...

Eh, ako ti ne se ne pojavi mrtav pixel za tih 20 min. onda nikad nece.... :d

pa, moje misljenje bazirano na veliko broju LG 1730s monitora koji su prosli kroz ruke i preko moga stola (jedan je tu ostao da kampuje) je da je verovatnoca da ubodes taj LG sa mrtvim pixelom ista kao da ubodes neki 2.8E BOX cooler-om radi na 4.2 i prolazi sve testove.
koje poredjenje a :eyebrows:

Odlicno! Sve mi je jasno :) Narucio sam LG-a Javicu utiske ovih dana. Ili cete procitati novinama ako ne bude radio kako treba. Crna hronika, naravno :)

"...nezadovoljna musterija uletela kroz prozor...krs, srca na sve strane...krvi do kolena...prodavac pokusao da ga podmiti sa 21" TFT i 2000e pride, kljucevi od kola takodje, nije upalilo..."

Evo uzeo sam LG-a. Bez mrtvih pixela. Za sad. Pa ono je ludilo kako dobro izgleda! Picio sam NFS Underground 2 i sve je islo savrseno, puj-puj da ne ureknem. Cini mi se da sam negde procitao da je slika na monitoru bezveze ako se ne koristi default rezolucija (u ovom slucaju 1280x1024) sto bas i nije tacno. Tek posle nekog vremena sam se setio da rezoluciju povecam na default, znaci nikakve razlike ni u igricu ni u redovnom radu. Zadovoljan sam!

Prole je napisao(la):
Evo uzeo sam LG-a......Zadovoljan sam!
To je najvažnije kad se pazari nešto od novih komponenti!

Grešiš sinak, grdno grešiš :) Nažalost, mogu i sam da se uverim u suprotno :(

To je bila ironija koliko ja mogu da protumacim. I ja sam imam iskustva sa pojavljivanjem 'mrtvih' ali dodushe na lap topu...

Znaci, koliko sam ja shvatio, po vama sa LG-ovima nema greshke? Korektna cena i dobar kvalitet?

Da li uopste postoji mogucnost da se negde dobije garancija koja podrazumeva zamenu monitora u slucaju pojave makar 1 mrtvog pixela?

Ili uvek ide to sa deljenjem ekrana. Po toj logici mozes da imas 18 mrtvaka i nikom nista?

Niko nece da da garanciju za 1 bad pixel.
Philips daje za jedan beli, tj. znaci jedan ceo mrtav ali tako nesto nisam video nikad, uvek su plavi, zeleni ili crveni, dakle sub-pixeli.

Pozdrav!

nije ta logika...garancija se daje npr. na 3 mrtva pixela ako su na odredjenom mestu ili na 5 ukupno(ove brojke variraju)

Sasa je napisao(la):
Niko nece da da garanciju za 1 bad pixel.
Philips daje za jedan beli, tj. znaci jedan ceo mrtav ali tako nesto nisam video nikad, uvek su plavi, zeleni ili crveni, dakle sub-pixeli.

Pozdrav!
To nije tacno :) Kod Philips B modela (170B5...) je garancija na 0 mrtvih subpixela (plavi, crveni, zeleni) i 0 belih piksela. Tako pise u mojoj garanciji, a provereno i u servisu/kod dobavljaca.

Poslednja izmena:
kiza je napisao(la):
To nije tacno :) Kod Philips B modela (170B5...) je garancija na 0 mrtvih subpixela (plavi, crveni, zeleni) i 0 belih piksela. Tako pise u mojoj garanciji, a provereno i u servisu/kod dobavljaca.

Odlicno, ako sam pogresio! :)

Kolika je bila cena za taj Philips?

Floyd je napisao(la):
nije ta logika...garancija se daje npr. na 3 mrtva pixela ako su na odredjenom mestu ili na 5 ukupno(ove brojke variraju)

Da li ovo ukljucuje i subpixele ili samo skroz mrtve? Ili i to zavisi od prodavca do prodavca?

Hmm fina cena. LG je bio 320 sa DVI kablom mada mozda i vredi platiti vise zbog garancije, naravno ako je zaista tacna prica i mislim da to vazi i za subpixele

Poslednja izmena:

Pa naravno da je ironično...

Što se tiče odnosa cena Philips-a i LG-a, što se mene tiče ne bih dao tih >50 EUR za garanciju, jer sudeći po dvogodišnjem iskustvu u radu sa LG-om, ne postoji bojazan za tim... Bolje kupiti malo bolju grafičku za tih 50-ak evrića ili više memorije...

Uh kako ste jeftino kupili sad te lg-e |[ ja uzeo pre 3 meseca i 100 eu puff...
kum mi je uzeo lg1730b nesto mi se cini da mu je odziv bolji nego na mom... jel ima neko ko je video i stariju seriju i noviju, da mi kaze da li se tripuje or what? Na mom nema nalepnica 12ms, a na njegovom ima
|[, prosto ne mogu da verujem da su promenili specifikacije u hodu....
mada moguce da tripujem, jer mu je racunar dosta sporiji od mog, plus koristi analogni ulaz...

Imam LG L1710B i kada ga stavim preko DVI-a, maksimalni refresh rate mi je 60Hz. Zasto bih onda stavio na DVI kada na analogni imam 75Hz-a? Koja je razlika izmedu ta dva ulaza?
Poz.

E TA informacija mi je trebala...
Na tft 75 ili 60hz ne igra NIKAKVU ulogu... odnosno kod crt je bitno, kod tft nije... u uputstvu 1730b cak pise da se koristi 60hz i video sam da je slika na 75 LOSIJA...
Na dvi ces imati ostriju sliku, skroz popunjen ekran itd...

danijel00 je napisao(la):
jel ima neko ko je video i stariju seriju i noviju, da mi kaze da li se tripuje or what?
Imam oba, jedan pored drugog. 1730 ima svetliju sliku, prikaz nijansi je kontinualan, bez trakastih segmenata. Brzinom odziva nisam se bavio.

danijel00 je napisao(la):
E TA informacija mi je trebala...
Na tft 75 ili 60hz ne igra NIKAKVU ulogu... odnosno kod crt je bitno, kod tft nije... u uputstvu 1730b cak pise da se koristi 60hz i video sam da je slika na 75 LOSIJA...
Na dvi ces imati ostriju sliku, skroz popunjen ekran itd...

Ja imam 1730s i kod mene je bolja slika na 75Hz nego na 60Hz.
Na 60Hz se primecuju neki talasi na slici a na visim osvezavanjima je slika sasvim normalna i mirna.

ma to se ti tripujes.

Nazad
Vrh Dno