Šta je novo?

LG 1730B "brazde"

skydiver

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
620
Mozda je "brazde" teska rec, ali otprilike na 3cm moguce je primetiti, nesto sto lici na neka ulegnuca. Ne na povrsini monitora, vec na slici. Kako kada pritisnete papir nekom resetkom, pa kada ga ispravite tu ipak ostane neki oziljak, vidljiv. Na tim mestima vidljive su neznatno svetlije linije, koje mogu da se primete ako se bas zagleda. Ne zakeram, stvarno ne smeta uopste, samo me interesuje da li jos neko ima ovo vidljivo. Ko da je slika sastavljena iz traka sirine 3 cm i onda su preklopi vidljivi.

U pitanju su vertikalne linije. Znam da ljudi ovde imaju ovaj monitor, pa ajde zablenite se. Mozda je ovo i normalno na TFT monitorima?

To se vidi samo kada promenis znacajno ugao gledanja (gledas vise od dole) i kada je crna povrsina. Vidi se kada radim recimo u linuxu na crnoj konzoli sa belim slovima, ili nesto 3ce sto nema grafickog okruzenja...

Pa evo sada Benchmark Light, i mogu da primetim iz skoro svih uglova gledanja, na svetlo plavoj, tamno plavoj, beloj pozadini.
Ponavljam opet, da to mogu da primetim samo ako se bas zagledam.

Koliko znam, isti problem je ortak imao, sa istim modelom. Probaj da menjas refresh rate, ili stavi DVI kabl.

Pa nije to da je problem. Stoji da je na D-SUBu, DVI nemam (TNT2 M64), refrash rate je onaj preporuceni 60Hz, probao sam 75HZ, ali je slika generalno uzasna u tom slucaju.

@nIce Cream: To mozes da primetis samo kao neku senku. Najlakse se primeti ako npr. preleces pogledom s leve na desnu ivicu bele pozadine postova, ako koristis Benchmark Light style.

U principu ljudi primete, samo ako im skrenem paznju, i to tacno na mesto na kome su ove linije

Eto, recimo taj moj ortak nije primetio te linije dok ja nisam dosao kod njega... Bas sto ti kazes, na otprilike svakih 3-4 cm ima jedna vertikalna linija. Ako se dobro secam, on je to sredio tako sto je stavio 60 Hz. Graficka mu je tada bila GF fx 5700.
Najbolje bi bilo da uzmes neku drugu graficku, samo za test (lakse je to nego da cimas monitor do ortaka).
Mozda da probas druge drajvere, ili da cackas u biosu Fast write, i(li) SBA.

Ma treba da mi stigne ram pa ga bodem na novu masinu, tako da necu sada da se cimam ni sa grafickim karticama ni sa bilo cim. Videcemo kako ce biti.

Sto se tice refresh rate, secam se da sam ovde citao da su ljudi pricali kako je slika mlogo kvalitetnija na ovom defaulte refresh rate, tako da nisam ni probao ovaj 75Hz do malo pre.

I nije to linija. Bukvalno je senka, ali bas tesko uocljiva. Videcemo sta ce da kaze, kada ga stavimo na DVI. Samo da mi stigne ram!

Kakva sam pi*ajzla :d sigurno bih primetio...al' jok...

p.s. Koristim DVI...

Moguce da je do D-SUBa, pricali su ljudi da ima dosta razlike u kvalitetu slike izmedju DVI i D-SUB.

A mozda je i moje oko sokolovo :d

Poslednja izmena:
I ja koristim DVI, i stvarno ne mogu nista da primetim u slucajevima koje navodi sky...

Pa ajde sticice mi, nadam se uskoro memorija pa cu da proverim, da se sada ne cimam da teglim monitor kod nekog ili da cupam i sadim kartice.
Moguce i da je do graficke, jer je bas matora i slaba?

i ja sam primetio tako nesto, samo sto su kod mene bile horizontalne linije koje su se primecivale jedino na benchmark blue temi. posto vec duze vreme koristim benchmark old temu ne vidim ih vise. iz radoznalosti sam opet ukljucio benchmark blue i sada ih ne primecujem. jedino objasnjenje je da je bilo do graficke. pre sam imao gf4mx460 a sada gf4ti4200.

Nazad
Vrh Dno