Šta je novo?

LG 1720B (bez DVI)

mipko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
705
Prvo da kazem da sam procitao sve postove o TFT monitorima na Benchu, da ne mislite da sam "spavao na casu" :)

Interesuje me da li vredi uzimati ovaj monitor s' obzirom da nema DVI ulaz. Inace, monitor bi radio u paru sa Matrox G550.
Takodje me zanima ako je neko imao prilike da proba ovaj monitor i da mi ga uporedi sa nekim drugim u toj cenovnoj klasi.

Odnosno, da li neko ima doticni i da li ga koristi - utisci ?

poz
Mirko

Ja ga nemam,ali sam citao neke clanke i zakljucak istih je bio da je 1710s bolja kupovina uzimajuci sve u obzir.Ja imam Nec tft 1710vm i vise sam nego zadovoljan sa njim-mada ja nijesam od onih super zahtijevnih korisnika koji gleda na svaku mogucu sitnicu.Meni je vazan kvalitet slike a na ovom modelu,meni je vise nego dobar.Najbolje ti je da sam ipak provjeris,jer sto je nekom ok,drugom nije.I postaraj se da naravno nema losih piksela.Pozdrav

Ja u firmi blenem u jedan takav po 8h dnevno :d .
Iako nema DVI ima perfektnu sliku i nemam pojma sta bi to moglo da se dobije upotrebom DVI kod ovog monitora.Licno bih voleo da je ceo crn ali sada je izgleda u trendu ova silver-crna kombinacija.
Sto se starog 1710s tice,veruj mi da je smesno porediti ga sa ovim monitorom,sto se tice kontrasta,boja,odziva, a o dizajnu bolje da ne pricam :d

simpson H je napisao(la):
Sto se starog 1710s tice,veruj mi da je smesno porediti ga sa ovim monitorom,sto se tice kontrasta,boja,odziva, a o dizajnu bolje da ne pricam :d
jeste smesno... ali i tuzno kako novi model moze da bude losiji od starijeg... ;)
mozda je i bolji ako u novom nokia testu ima stavka 'stanje na lageru'. :d :beer:

Bahati [SiD] je napisao(la):
jeste smesno... ali i tuzno kako novi model moze da bude losiji od starijeg... ;)
mozda je i bolji ako u novom nokia testu ima stavka 'stanje na lageru'. :d :beer:

E bre Bahati sad ga pretera.Nikade recimo nisam izjavio da je 1510s los monitor, koliko tvrdim da je 1710s tezak krsh.Moze u specifikaciji proizvodjaca da pise sta hoces, ali ja TFT sa onako bednim brightnes-om i kontrastom nikada sebi na sto ne bih stavio.
A sto se tice lagera, imam ih oba tako da je najmanji problem u tome :d

E bre Bahati sad ga pretera.Nikade recimo nisam izjavio da je 1510s los monitor, koliko tvrdim da je 1710s tezak krsh.Moze u specifikaciji proizvodjaca da pise sta hoces, ali ja TFT sa onako bednim brightnes-om i kontrastom nikada sebi na sto ne bih stavio.
Samo nemoj za ovog Nec-a da kazes da je krs,jer sam ga kupio kod tebe pa cu ti ga vratiti :d .Zezam se naravno,jer meni je super,a opet-sto je meni super nekom moze biti da ne valja,pa tako momka treba pustiti da sam vidi i izabere uz malu pomoc strucnog lica :d Pozdrav

Ma nije NEC krsh, mada istini za volju nije ni neka zver od monitora.Ali sto kaze nas narod "koliko para, toliko muzike"

pa neznam bre boki, kol'ko vidim pun je forum zadovoljnih korisnika 1710, a ti kazes krsh. ne vredi da se raspravlja oko toga kad ne postoji tftmark...
to za bri/con sto pominjes je ustvari gamma, nesto sto lg iz meni nepoznatog razloga ne moze bas da ubode, a reko bi da su toga i svesni cim stavljaju opciju u osd. bas je to najveci problem sa 1720 (deluje isprano), a kad se doda na to onaj horor od plastike... e to je krsh. klasican primer kad se napravi da fino izgleda na slici (dobije i po koju nagradu za dizajn), al' se pravi od sh materijala i nije ni za k.
e sad... zasto ti za dobar monitor kazes da je krsh, a krsh preporucujes nemam pojma, al' nekako mi logicno da ima veze sa lagerom, tj. potrebom da se nesto proda. :d

pa neznam bre boki, kol'ko vidim pun je forum zadovoljnih korisnika 1710, a ti kazes krsh. ne vredi da se raspravlja oko toga kad ne postoji tftmark...
to za bri/con sto pominjes je ustvari gamma, nesto sto lg iz meni nepoznatog razloga ne moze bas da ubode, a reko bi da su toga i svesni cim stavljaju opciju u osd. bas je to najveci problem sa 1720 (deluje isprano), a kad se doda na to onaj horor od plastike... e to je krsh. klasican primer kad se napravi da fino izgleda na slici (dobije i po koju nagradu za dizajn), al' se pravi od sh materijala i nije ni za k.
e sad... zasto ti za dobar monitor kazes da je krsh, a krsh preporucujes nemam pojma, al' nekako mi logicno da ima veze sa lagerom, tj. potrebom da se nesto proda. :d
Samo si za plastiku 100% u pravu ali je bar ima neuporedivo manje nego na 1710s :d .

znaci 1720 nije los monitor... mene je brinulo to sto nema DVI, ali sad vidim da kod njega ne bi bilop preterane razlike izmedju DVI i D-SUB.

1710 je najgrdji monitor po kvalitetu, od "firmiranih".
One plasticne "cevi" ogroman debeo ram i postolje... baaah.
1720 je za klasu bolji.
ne toliko od pozadi, ali od napred definitivno

Pozdrav!

Nemam pojma, ali izrada 1720B monitora je blago receno kriminal. Spreda i djene-djene (koji izraz :) ), ona stopa moz' da prodje, ali otpozadi je horor! Xelo je Rolce-Royce za ono sto je LG uspeo da uradi kod 20-ice i onom sivom plastikom. Po strani to sto monitor stoji nekako nisko (tj. tako izgleda, jer je deo ispod panela gde se nalazi ono dugme izduzen). Sto se slike tice, ona je sasvim solidna. Meni licno se onaj dizajn sa izduzenim delom gde se nalazi power taster uopste ne svidja, ali ako su mu dali tamo neku nagradu za dizajn onda cutim :) Jos jedna mana, po pitanju, ergonomoje po meni je i to sto su komande za kontrolu OSD menija sakrivene na donju ivicu okvira panela tako. To me posteno izvozalo kada sam podesavao onaj nesretni Xelo...

1710B ima prednost, jer ima DVI i USB Hub, a 1710S nema nista od toga, tako da je 1720B (po meni) bolja varijanta od 1710S. Jedini problem, koji je meni zamestao kod slike na LG-ju, je sto boje postaju zuckaste (prilicno) kako se povecava horizontalni ugao gledanja. ****** pre toga sam blejao u TFT na IBM notebook-u koji ne poznaje kategoriju horizontalnog ugla gledanja ;)

Sve u svemu, u toku sledece nedelje cu i ja uzeti LG TFT, ali nisam siguran da ce to biti bas 1720B.

Poslednja izmena:
Ma nije NEC krsh, mada istini za volju nije ni neka zver od monitora.Ali sto kaze nas narod "koliko para, toliko muzike"[/QUOT
I to sto kazes,mada je meni dobar:)Sto se tice 1720b,ja sam bas vezano za njega citao dosta zamjerki u vise casopisa,izmedju ostalog i za kvalitet izrade.Nasuprot tome,1710s su puno vise ishvalili.Nego.ja nijesam mjerodavan da bas puno o tome govorim.Sve je to stvar ukusa,a o njima ne vrijedi raspravljati.Ja vas pozdravljam i nastavljam da :type: i uzivan u mom Nec-u :d

Sasa je napisao(la):
1710 je najgrdji monitor po kvalitetu, od "firmiranih".
One plasticne "cevi" ogroman debeo ram i postolje... baaah.
1720 je za klasu bolji.
ne toliko od pozadi, ali od napred definitivno
ne seri da se slazes sa 'omerom?! ko bi rek'o... :d
nego ljudi, ja sam prilicno siguran da znam koji je koji od ova dva modela, a vi? mis'im cudno mi je da imamo dijametralno razlicito misljenje...

Sta ti je cudno ?
Seti se DFX vs. NF. ;)

ovde se vise raspravlja koji je monitor lepsi... a to nije OK. Jer o ukusima ne vredi raspravljati. Zato bih jako voleo da cujem koji je 17" do 500E najkvalitetniji

pozd
Mirko

delimir je napisao(la):
Nemam pojma, ali izrada 1720B monitora je blago receno kriminal.

A sta je po vama bolje LG 1710B ili LG 1720B,jer ovaj prvi ima DVI a 1720 samo VGA?Pitam jer su isti po ceni.

Koliko ja vidim, nisu isti po ceni... 1720B je skuplji 20-30eu?! Meni se vise dopada (bar po netu) 1710B zbog DVI... mislim da je to neophodna stvar jer znam koja je razlika sa VGA i sa DVI kablom na mom Acer AL712... eh... sto vise nema ovih Acera...

URGH! je napisao(la):
A sta je po vama bolje LG 1710B ili LG 1720B,jer ovaj prvi ima DVI a 1720 samo VGA?Pitam jer su isti po ceni.
1710B

1710B ili 1910S? (razlika je nekih 100 EUR). 1710 sam imao prilike da vidim ali 1910S nisam. Da li neko koristi ovaj monitor?

blaza je napisao(la):
1710B ili 1910S? (razlika je nekih 100 EUR). 1710 sam imao prilike da vidim ali 1910S nisam. Da li neko koristi ovaj monitor?
ni ja. il' se ne secam...

Ja sam pazario 1710B. Stavljen je na sto do Sony S73 monitora. Sony je ukljucen na DSUB, a LG na DVI. LG ima bolji ugao, bolji odziv. Kvalitet boja je slican dok se na promeni ugao gledanja. Slika ne pozuti sa povecanjem ugla kao kod LG 1720B ili Sony-ja. Jovo (Bahati) je podesavao monitor i ostavili smo na oko 75% za brightness i oko 85% za kontrast. Mislim da je 1710B bolji od 1720B, jer ima primetno bolje boje. Odziv je odlican kod oba, a moguce je da 1720 ima bolji odziv, ali je i 1710B odlican za Q3 :)

Sto se izrade tice LG 1710B je za klasu ispred 1720B. Plastika je izuzetno cvrsta, stopa ima dva zgloba (slicno kao Samsung koji je keva za TFT-ove). Dakle, panel se moze podesavati i po visini. Bedak je sto nema pivot (nema ni 1720B), a i USB hub je na glupoj poziciji tacnije prikljucak za USB kabal. Uz monitor se isporucuju svi kablovi (dsub, dvi, usb...). Nije dobro sto je monitor malo deblji, pa podseca na npr. pojedine Nec modele. Po meni okvir oko panela je odlicno dizajniran.

Hvala svima koji su ucestvovali u ovoj diskusiji. Mogo ste mi pomogli.

Kupio sam 1720B, jer sam naleteo na neverovatnu cenu i odlicne uslove placanja. Slika je skroz korektna i ne vidim neku drasticnu razliku (losiji kvalitet) jer ide preko D-SUB. Prikacena je na G550 i slika je ODLICNA. S' obzirom da meni treba 99% vremena text editor (programiranje) PREZADOVOLJAN sam. Moj dosadasnji reper je bio CRT monitor NEC FP955 (professional serija) ali moram reci da je ovde text mnogo bolji. Tako da sada intenzivno razmisljam o nabavci nekog 19" TFT-a kao drugog monitora (dual head). A moje 2 CRT zvercice odose u male oglase.
Sto se tice plastike i obrade, ja tu ne vidim nista katastrofalno lose kao sto neki ljudi ovde na forumu zameraju. Naravno o ukusima ne vredi raspravljati.

A sad odoh da dam oglas za prodaju CRT-ova.

pozdrav
Mirko

Poslednja izmena:
mipko je napisao(la):
Hvala svima koji su ucestvovali u ovoj diskusiji. Mogo ste mi pomogli.

Kupio sam 1720B, jer sam naleteo na neverovatnu cenu i odlicne uslove placanja. Slika je skroz korektna i ne vidim

Jel može neki pointer na PM?

moj favorit je trenutno Viewsonic 19" TFT... sa 1600x1200 i 16ms odziva...

hehe.... ma stvarno... ali sam pogresio... favorit mi je ipak 20" VP201s... :)

Vrh Dno