Šta je novo?

Lezajevi za ventilatore

• Začetnik teme Začetnik teme Rale45
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Gde mogu da se kupe lezajevi za ventilatore kod nas?

Na kakve ventilatore misliš, ove za comp?
I baš zi trebaju ležajevi ili možda biksne?

Poslednja izmena:
pa mislim bas na lezajeve, valjda su oni ti koji propadaju vremenom 🙂

mogu li oni uopste da se zamene? mislim na kuglicne...

PS. da, mislim na ventilatore za kompove

Poslednja izmena:
vecina ventilatora nije sa lezajevima , bar ne oni koji idu standardno uz napajanje i procesor , sem kod skupljih varijanti . Tada je naznaceno da je ball bearing , ali takve male lezajeve ces tesko naci , a i misli mda su dimenzije razlicite od proizvodjaca do proizv. . Usput postavlja se i pitanje isplativosti svega toga ...

Svi su ventilatori sa lezajevima samo je pitanje jeli kliznim ili kuglicnim 😉
A sto se sisplativosti tice, veruj mi nije uopste isplativo jer kuglicni lezaj tih dimenzija, ako ga nadjes na malo, kosta 250+ din, a i demoteaz istog je pitanje jer ako je samo nabijen u nosac onda ga mozes izbiti ali ako je uliven u namotaj onda je u startu pisi propalo

Ma batali te lezajeve, ventilatori su jeftina potrosna roba i kada crkne baca se u djubre i kupuje novi.

Pa potrosna roba su ventilatori standardnih dimenzija, ali oni na grafickim kartama i cipsetovima i nisu bas jer je tesko naci ok zamenu a za male pare 🙂

Dakle, buduci da ja imam 2 takva ventilatora u kucistu od kojih cu da ogluvim - ostaje pitanje: gde kupiti male ball bearing lezajeve za ventilatore 🙂

Nazad
Vrh Dno