Šta je novo?

Lexmark E232 problem sa cipom na toner kaseti

zires

Cenjen
Učlanjen(a)
28.06.2010
Poena
151
Relativno dugo se bavim servisiranjem printera raznih proizvodjaca, ali sa ovim problemom se borim vec nekoliko nedelja i ponestalo mi je kreativnih ideja za resenje aktuelnog problema.... Imam 10ak potpuno ispravnih lexmark E232 laserskih printera. 2 ili tri primerka od njih, kada im ubacim novi fabricki (znaci ne reciklirani) toner odbijaju da stampaju! nakon inicijalizacije uredjaja svetli ledovka sa !i tu je kraj... Ako taj cartridge ubacim u neki drugi primerak printera sve ce funkcionisati bez greske...
Znaci ta dva primerka printera biraju tip cipa sa toner kasete dok je ostalima sve jedno... (vizualno se cipovi na kasetama razlikuju, ali to je jedan te isti model printera E232) sta uciniti?

Nisi napisao da li ta dva/tri štampača prihvataju reparirane toner kasete sa zamenjenim čipom.
Rekao bih da prihvataju.
Pošto sam u praksi imao prilike da naiđem na Lexmark štampač koji se identično ponašao, verujem da i ovi tvoji bez problema štampaju sa punjenim tonerima a da odbijaju samo originale.

Najverovatnije je to problem kod dalje prodaje tih štampač dok se u firmi gde smo tih krševa imali desetinu to nije ni osetilo kao mana, tako da se nisam ni bavio dalje tom problematikom. Poznato je da se po firmama zbog štednje puni veliki broj tonera a originali se kupuju samo u toj meri koliko da pokriju količinu rashodovanih toner kaseta koje nisu za dalje punjenje, stoga verujem da ćeš te štampače lako udomiti kod nekoga ko ima više sličnih primeraka.

Hvala za predlog, to mi je palo na pamet, ali mi je upotreba recikliranih tonera zabranjena iz nemam pojma kojih razloga mada cu napraviti taj experiment. Razmisljao sam da probam da flash-ujem firmware printera ali tako nesto nenadjoh na netu zasad. Na maticnoj ploci printera postoji neki UART konektor, ........ Pa pomislih da ako ova dva nesto *****ju mozda im je stariji firmware, itd....

bas si u glupoj situaciji.
u svakom sluchaju mozesh da maltretirash one koji su ti te toner kasete prodali.

Ne deluje mi da si baš u preterano komplikovanoj situaciji.

Razloga za zabranu nema preterano puno, pa pošto je ovo Srbija prvo mi na pamet pada onaj najnevaljaliji ... jer razlika u ceni između originala i punjenog tonera navodi na takvu pomisao. Grubo mereno, razlika nije manja od minimum 1:5 ;) crvenih novčanica, ka tendenciji da je i veća.

Preostaje ti da štampač pošalješ u neki servis, pošto on nije ispravan, zar ne?
Ne zaboravi da proveriš koji je preporučeni servis, to najbolje zna tvoj pretpostavljeni iliti lik koji je zabranio korišćenje punjenih tonera.

PS
Nije preporučljivo ispravljati krive drine,
važno je kvalitetno i elegantno obaviti svoje radne zadatke,
pa se potom posvetiti sebi i svojim najmilijima.

Evo ovako, mislim da je problem u resetovanju drum unita.

Probaj:

Otvori ugašen štampač
Upali ga i sačekaj da se inicijalizuje
Pristisni cancel dugme i drži ga dok lampice ne počnu da šetaju gore dole.
Drži tako jedno 10sec.
Zatvori štampač i javi nam šta si uradio.

Nazad
Vrh Dno