Šta je novo?

Lexmark E232 - device not recognized

roadracer

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2005
Poena
350
Dakle... imam štampač sa problemom iz naslova. Isključio sam usb kabl jer mi je trebao za HD fioku, i kad sam sledeći put povezao štampač, dobio sam poruku da ga windows (xp sp2) ne prepoznaje. Mislio sam da je problem do drajvera, iz ko zna kog razloga, reinstalirao sam ih ali je sve ostalo po starom. Probao sam posle i da povežem štampač drugim kablom, a i na laptop i konstantno dobijam istu poruku.

Palo mi je na pamet da sam možda pri povezivanju kabla oštetio konektor, ali nije ni u tome problem jer sam otvorio štampač i prelemio kontakte na USB konektoru...

Dakle, pitanje je - ima li neko ideju u čemu bi mogao da bude problem, ili makar u koji servis da ga nosim? :)

Probaj da ga povežeš na serijski port. Ako tako radi tako ga koristi.

Susreo sam se sa identicnim problemom, mislim da je i isti model stampaca u pitanju. Izgleda da mu je nesto crklo pa nije hteo da radi preko USB-a ali sa paralelnim kablom radi sasvim normalno.

taj printer ima generalno problem sa Usb portom, oko 80% ovih printera koji su nam dosli na servis imali su problem sa Usb portom, svima je crkao!!! Koriste ga na LPT i radi bez problema, osim toga imat ćeš problem i sa drumom, ali o tom po tom!

Drum nije problem. Zameni se i resetuje i opet sve u krug ... Ja sam ih promenio gomilu do sada ...

taj printer ima generalno problem sa Usb portom, oko 80% ovih printera koji su nam dosli na servis imali su problem sa Usb portom, svima je crkao!!! Koriste ga na LPT i radi bez problema, osim toga imat ćeš problem i sa drumom, ali o tom po tom!

pu pu pomakni se sa mesta. Imam isti takav štampač. :)

@roadracer
javi šta si uradio.

Imam i ja... i vec je bio na servisu jer mu je crkao usb... ima i ortak... i njegov je isto bio na servisu jer mu je crkao usb. ***, mislim da ste shvatili poentu :(

ne moraš da mijenjaš drum, samo ga rašarafi i isprazni mu otpadni dio tzv waste bin sekciju, sastaviš i resetuješ, ali ima problem kada neće da prihvati drum ni novi ni reciklirani. Tada predlažem korištenje sjekire dužine 25-30cm. I obavezno udarati sa lijeve strane.

Nazad
Vrh Dno