Šta je novo?

Levoruki ili desnoruki?

Da li ste levoruki ili desnoruki?

• Ukupno glasača
    262

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Kazu da levorukih ljudi ima oko 11% na svetu, pa da vidimo koliko ih ima na benchu :)
Inache ja sam levoruk, sve radim levom rukom mnogo bolje, osim korishcenja misha. Totalno sam navikao da ga koristim desnom, iako se mogu vrlo dobro snaci i sa levom rukom na mishu, chak nemam potrebu da obrcem levi i desni klik, nekako mi je prirodnije drzati misha u desnoj. Naravno desnom ne mogu nishta da napishem, bar ne chitko, jeste da kad bi neko video moj standardan rukopis ni za to ne bi rekao da je chitko :d

:wave:

Poslednja izmena:
После Сомборца, Сомборац

Ха, други сам гласао :D.

Ја био леворук као мали, али ме одвикли :(, али и даље једно трећину ствари радим подразумевано левом руком :).

Ха, други сам гласао :D.

Ја био леворук као мали, али ме одвикли :(, али и даље једно трећину ствари радим подразумевано левом руком :).

Skoro isti slucaj: socijalisticka uciteljica:smash: i ja sada pisem desnom rukom , iako znam i levom. Leva ruka je za bilijard, kosarka, igla, srafciger itd. Ma, u stvari desnom samo pisem i ponekad jedem. A najvise me nervira sto nema da se kupe makaze za levake, nego me zuljaju one velike krojacke, anatomski pravljene za desnake.

Oduvek levoruk, za sve osim miša, klarineta i gitare :D

Desnom rukom pišem sporije, ali podjednako čitko.

Skoro isti slucaj: socijalisticka uciteljica:smash: i ja sada pisem desnom rukom , iako znam i levom. Leva ruka je za bilijard, kosarka, igla, srafciger itd. Ma, u stvari desnom samo pisem i ponekad jedem. A najvise me nervira sto nema da se kupe makaze za levake, nego me zuljaju one velike krojacke, anatomski pravljene za desnake.

E da ne poverujesh kako me to nervira :)
U celoj kuci imam jedne makaze sa kojima mogu da odeschem neshto i to su one hirushke :type:

born as lefthand,die like lefthand :D
za sve koristim levu ruku,mish(tastere nisam menjao),gitara(nisam okretao zice),naravno jedino kad igram igre-voznje desnom koristim strelice,sto je valjda logicno :)

@odvikavani levoruki: jel mucate? negde sam cuo da to moze da se desi... i ako je tako da li ste upokojili odgovorne? :d

Makaze za levoruke, a ne za levake ;) BTW, sad su sve makaze pravljene tako da odgovaraju i levoj i desnoj ruci...

Nego, i ovde je ~11% levorukih? :)

Na jednom SF forumu se povela slična diskusija. Ispalo na kraju da nas je na forumu više od dešnjaka. ,)

Levoruk za sve sem misha. Nije mi problem da ga koristim i levom, al' svejedno mi je. Uchitelj u osnovnoj je pokushao foru sa menjanjem ruke, na shta je keva htela da ga zadavi :)

Poslednja izmena:
Zastho nema obe opcije da se obelezhe, ja radim praktichno sve sa obe ruke...

Desnjak... :)

btw. veoma interesantna tema, a da li je neko primetio da su levoruki malo "ograniceni" :d
Ja poznajem jedno 10 ljudi koji su levoruki(u pitanju oba pola) i svi su nekako ograniceni, mislim sto se tice pamcenja brojeva, ili nekakvog teksta i sl.
Ne znam da li je ovo problem sa ovih 10 ili su svi takvi...(ne vredjam samo pitam)

Desnjak... :)

btw. veoma interesantna tema, a da li je neko primetio da su levoruki malo "ograniceni" :d
Ja poznajem jedno 10 ljudi koji su levoruki(u pitanju oba pola) i svi su nekako ograniceni, mislim sto se tice pamcenja brojeva, ili nekakvog teksta i sl.
Ne znam da li je ovo problem sa ovih 10 ili su svi takvi...(ne vredjam samo pitam)

U principu to se vishe odnosi na korishcenje leve ili desne strane mozga

FUNKCIJE LEVOG MOZGA............FUNKCIJE DESNOG MOZGA

Koristi logiku..............................Koristi osećanja

Usmjeren na detalje...................Usmeren na „veliku sliku"

Rukovodi se činjenicama.............Rukovodi se zamišljanjem

Reči i jezici................................Simboli i slike

Sadašnjost i prošlost...................Sadašnjost i budućnost

Matematika i znanost..................Filozofija & religija

Ima sposobnost shvaćanja..........Može „ubrati" (tj.. značenje)

znanje.......................................verovanja

spoznaja....................................cenjenje

Percepcija red/uzorak..................Prostorna percepcija

Poznaje naziv objekta..................Poznaje funkciju objekta

Temeljen na stvarnosti.................Temeljen na fantaziji

Oblikuje strategije.......................Predstavlja mogućnosti

praktičan....................................impulsivan

siguran.......................................reskira

edit: zashto mi odvaja rechi na paste-ovanom textu? :|

Poslednja izmena:
Palo mi je to na pamet, al o5 imash valjda primarnu ruku. Jedan drugar iz srednje je sve radio sa obe ruke jednako, ali se i dalje izjashnjavao kao levoruk :smash:

Pa stvarno, zar nije bilo lakse staviti opciju za nas ambidekstere nego da nas terate da prebrojavamo sta sve radimo sa kojom rukom ne bi li odlucili koja nam je primarna :)

Eto shta meni kaze po tom pitanju

xc0t5j.jpg

Bah... I ja sam oducen levak, prisiljen desnjak...
Ostala je leva ruka samo za noz (kuhinjski) i za brze reflekse. Desna za ostalo
A fudbalica... Leva noga cepa mreze! :D

U principu to se vishe odnosi na korishcenje leve ili desne strane mozga

A kao sto se zna levoruki ljudi imaju razvijeniju desnu stranu mozga. :) Sad da li je kod nekog obrnuto ja to ne znam, a i ne mogu da nagadjam...

Poslednja izmena:
Palo mi je to na pamet, al o5 imash valjda primarnu ruku. Jedan drugar iz srednje je sve radio sa obe ruke jednako, ali se i dalje izjashnjavao kao levoruk :smash:

Mogu ja da se izjashnjavam desnoruk ili levoruk ali opet trebalo je ubaciti. :)
On topic, pishem uglavnom desnom eto...

Nervi su ukrsteni, tj leva strana mozga upravlja desnom stranom tela i obrnuto.
Dakle levoruki ljudi vise koriste desnu stranu mozga... Verovatno to vecina zna, ali da napisem ;)

Ja sam dešnjak kada radim nešto na računaru. Ali kad igram nešto miš prebacujem u levu ruku. Da li sam ja poremećen ? :D

Desnjak, levu ko' da nemam, a i zivecu bar 9 godina duze od vas "levaka".:d

Дешњак такође, лева ми само асистира десној :D

Normalan... tj. desnoruk ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno