Šta je novo?

Leto, roaming i SIM kartice inostranih provajdera

Da, ista je cena. Telenor i VIP dele zemlje po geografskim zonama.

Ok, hvala, nadam se da je snaga signala takodje ista kod svih :)

Posle 20 dana u Grčkoj, moja iskustva su sledeća:

Ko je bio zna da tamo operišu tri mreže: TIM Gr, Vodafone Gr i Cosmote. Ovaj ovakav spisak su mi prikazala oba telefona koja sam poneo odavde. Pre polaska sam pogledao na MTS sajtu spisak i cene roaming usluga grčkih operatera, pa sam se setio da se TIM Gr ne nalazi tamo, već WIND Hellas mreža. Ok, to je to, isto kao što ovde nekima još stoji Mobtel umesto Telenor. Takodje je WIND Hellas imao najjevtinije cene za MTS prepaid karticu u roamingu, pa sam hteo da izaberem tu mrežu (i dalje imenovanu kao TIM Gr). Namestio sam na ručno biranje mreže, ali nisam "imao dozvolu za pristup" nijednoj drugoj do Cosmote. I to na dva telefona, jedan sa MTS, drugi sa Telenor karticom i ovo sam probao više puta u toku boravka u Grčkoj. Na kraju sam jednostavno bio prisiljen da koristim isključivo Cosmote mrežu, kao i svi oko mene sa karticama iz Srbije, bez obzira šta piše na sajtu MTS, a i Telenora.

Prodajna mesta operatera sam video tek u Solunu, iako sam obišao dobar deo Kasandre, a moj turooperater me je posavetovao da ne kupujem lokalne sim kartice, jer je kvalitet usluge prilično loš, naročito 3G, barem u sredini u kojoj sam boravio.

Nisam imao posebnih problema sa signalom, jer, usled gore napisanog, upotreba telefona je bila svedena na potpuni minimum, pa i nisam neki uzorak za statistiku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno