Šta je novo?

[LETO 2010] Koje komponente za HTPC (MB, CPU, GPU, MEM)

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Zanimaju me preporuke za komponente HTPC racunara iz low-mid segmenta, prvenstveno u izboru MB + CPU ( + eventualno GPU ukoliko nije integrisan).
Uslovi koje racunar treba da zadovoljni su relativno skromni i svode se na pustanje 1080p materijala, HDMI konektor i bar 2 PCI slota (zvucna + WiFi).

Prva ideja mi je bila maticna sa amd chipset-om (780 ili nesto slicno) sa integrisanom ati grafickom, medjutim obzirom koliko su neke low-end graficke jeftine, nisam ni siguran da je to najisplativije.

Forum sam cesljao, video sta je sve u opticaju, ali i dalje mi fali neko iskustvo u smislu samih performansi i performanse/cena odnosa.

MB moze da bude i fullATX, jer ce biti spakovano u SilverStone Lascala LC13B-E kuciste (takodje, i predlozi za neko jeftinije kuciste su dobrodosli)

Cekaj, cekaj... planiras da uzmes jeftinije komponente, ali za kuciste da das 11k?
Zar nije bolje da uzmes neko od 6-7k i imas i imas 5k za nesto drugo?
Ne treba tebi sad neko kuciste koje pravi uragan ako neces neku "jaku" konfu.

edit: je l' kuciste mora da bude desktop?!!

Poslednja izmena:
Ako hoces vrh HTPC, a to bih zakljucio po izboru kucista, onda obavezno uzmi neku od onih ploca koje su bas namenjene za to poput ASUS M4A785G HTPC/RC. Ne kazem da mora biti bas ova ploca, ali neka od tih. Evo ti review

au...
Ja sam bas da ne bi nagadjali na osnovu kucista explicitno napisao low-mid kategorija HTPCa.
Kuciste ionako samo po sebi ne utice direktno na performanse i za ovo sam se odlucio da bi se uklopilo u dnevnu sobu.
Nisam nasao jeftinije a zadovoljavajuce.

Pogledacu ploce sa 785G Chipset-om, mada ploca koju si predlozio nema 2PCI slota ?!?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno