Šta je novo?

Letnje temperature procesora

Barton 2500@2200, 41 default na sobnoj od 29, full load 47 sa prime95 (1sat),
jet7+, chifteck dual fan 360w,9550 465@530, epox 8rda+, jos da probam sa nizim naponom , mozda bude jos bolje.

Venice [email protected]@Hyper-6 (idle-35c-full load-48c)ali samo pod S&M-om
Kad pikam neku igru neprelazi 40c,posle otprilike 2-sata.
Kuciste Thermaltake Xaser-5 sa 4-osmice i jednom 12-ticom na bocnoj strani,sobna temperatura otrpilike 25-28c.

Pozz

Kako da ispoliram hladnjak i sta mi sve treba za to?Imam Jet7+.Da li njemu uopste treba poliranje?

pa treba ti smirgla naravno. :) pocnes od neke malo grublje pa onda sa finijim smirglama za sjaj. a mislim da mogu i neka druga sredstva za poliranje u zavrsnoj fazi da se upotrebe.

usput da se pohvalim da sam uspeo da dodjem do najnize temperature procesora: 28idle 30load. :) spustio sam mu voltazu ispod 1.00v :D i radi bez greske.

Kako si zao, neki momci ovde se ubijaju da spuste temperaturu, a ti pises takve recenice. Znas kako sam ja izbegavao takve tredove kada sam imao problema sa procesorom.

Gde da uzmem smirgle i sta tacno da trazim?

buky je napisao(la):
Gde da uzmem smirgle i sta tacno da trazim?

Pa i nema ih bas svuda ja sam danas obisao 5 farbara dok nisam nasao 2000darku (posle ovoga po finoci ide toalet papir :)), konkretno ja sam ovu moju uzeo u Bojani u vojislava ilica (ne znam koji broj, tamo kod Beli electronics ako znas na sta mislim, mozda na 800m od crvenog krsta ka konjarniku.) Cena 23din. E sad atreba ti neka malo grublja, npr. uzmi 600, 1000 i 1500, znaci sve zajedno nesto malo ispod 100din. Pa polako od 600 ka 2000, kad zavrsis sa 2000 to bi trebalo da se cakli :). Kao ogledalo pogotovo ako je bakarna baza.

Poslednja izmena:
Thanks, ujutro idem u nabavku.Jel treba da koristim neku polir pastu i koju. Koju termalnu pastu da stavim, koliko kosta i gde da je nadjem?

Zanima me sta mislite o programima za snizavanje idle temperature procesora?

buky je napisao(la):
Thanks, ujutro idem u nabavku.Jel treba da koristim neku polir pastu i koju. Koju termalnu pastu da stavim, koliko kosta i gde da je nadjem?

Zanima me sta mislite o programima za snizavanje idle temperature procesora?

Ma samo ga ti ispoliraj sa 2000darkom ne treba nista bolje od toga, pastu zna se AS5 imas je u hot-u, programi za snizavanje temp, smesno.

Kazete, vodena smirgla!
Skroz sam neupucen, jel se ona koristi sa vodom ili na suvo?

Vrh Dno