Shomkez
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 06.02.2015
- Poena
- 170
Ne mogu nikako da pohvatam šta hoćeš da kažeš. Kažeš da zavisi od brenda kategorije, a onda da u 2 od 3 kategorije idu loše gume.U autoindustriji sam i godine sam proveo radeci u ovlascenim servisima i znam sta najcesce ide uz nove aute, tj kakve gume. Naravno sve zavisi od brenda do brenda, tj kategorije vozila.
Za nize i srednje klase vozila idu ECO gume i taj naziv najcesce imaju i u svom nazivu i ta guma je sve samo ne kvalitetna tj nista posebno i prosecnom vozacu ce biti ok. Uostalom kada guma i posle 40-50k km ima ~6mm sare sve je jasno o kakvoj smesi je rec.
ECO gume su loše - one su sve samo ne kvalitetne tj. ništa posebno i prosečnom vozaču će biti ok. Jesu li loše ili nisu kvalitetne ili nisu ništa posebno ili su ok?
Na novoj 206ci bile michelin, na i30 bio henkok, na 3008 michelin. Automobili niže i srednje klase, nek i nisu premijum gume al svakako ne "******" ili šta god si napisao iza zvezdica.
Jedino što se slažem jeste da ima slučajeva takvih, ali daleko od toga da je to u većini slučajeva. Šta posle ljudi stave na njih je druga priča.