Šta je novo?

Less than a minute remaining

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
Instaliram OSX Mavericsk. Stigao je do "Less than a minute remaining", i stoji tu vec sat - dva.

Pomislio bih da se zablokirao, ali nije, mis moze da se pomera i animacija na statusbaru radi. Šta više iz meka se čuje aktivnost harddiska. Povremeno se zaćuti na par trenutaka pa počne ponovo. Dakle - nema dileme da on nešto "radi", i gledao sam po netu, ljudi savetuju da se ostavi dok ne završi. neki su resetovali mašine i prošlo im je, drugi su resetovali mašine i ostajali bez podataka. pošto nemam bekap, neću da eksperimentišem, ostaviću ga preko noći, pa ako do sutra baš ne završi, resetovaću ga, pa šta bude bude.

Ono što me zapravo zanima je, šta kog djavola radi?!
Jasno je da mulja nešto po disku, ali šta? Bio je prikačen na eksterni disk takodje, ali sam pročitao na netu da se dešavalo da ga korumpira (a ja koristim drobo koj je sam po sebi bolešljiv), tako da sam ga odkačio. intresantno je da, dok je bio prikačen, čulo se drjlanje disova iz drobo-a, što znači da osx pri završavanju instalacije prodrlja dobro i po sistemskom i po mrežnim diskovima. Zašto, dodjavola?

Индексирање? Врло могуће да је Spotlight одлучио да индексира и твоје екстерне хард дискове. Ја сам пре пар година научио на тежи начин да не држим нити један екстерни хард(чак ни флеш) прикључен на комп док радим инсталацију или упгрејд система.

moguće... pošto mi sad indeksira drobo i kaže 14 sati :p biće da je to, ali onda je jako glupo što to radi nakon instalacije, a ne pusti me u sistem odmah...

enivej, primetio sam bas primetno ubrzanje sistema sa mavericksom. sve radi nekako brze i glatkije

Vrh Dno